Armut Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Armut Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Girdiğiniz her ortamda adeta bir moda ikonu gibi stilinizle göz kamaştırmayı ve ışıl ışıl parlamayı istemez misiniz? Bunu sağlamak için yapmanız gereken ilk şey hangi vücut tipine sahip olduğunuzu öğrenmek olmalıdır. Zira vücut tipinizi bilmeden giyinmeye kalktığınızda, giydiğiniz kıyafet ne kadar özel bir parça olursa olsun vücudunuza yakışmayacaktır. Kadınların yarısından fazlası armut vücut tipine sahiptir. Armut vücut tipine sahip bir insanın vücudunun üst kısmı ince, kalça, basen ve bacakları ise kalındır. Siz de armut vücut tipine sahipseniz yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

Armut Vücut Tipi İçin Stil İpuçları

Armut vücut tipine sahip kişilerin vücudunun üst bölümü, alt bölüme nazaran daha incedir. Dolayısıyla burada yapılması gereken dikkatleri vücudunuzun alt kısmından ayırıp, üst kısma çekmek ve vücudunuzu dengelemektir. Odağı vücudunuzun üst kısmına çekerek daha dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için omuzları açıkta bırakacak modelleri tercih edebilirsiniz. Kayık yaka ya da straplez modelleri de gardırobunuza eklemenizde fayda var. Böylece dar omuzlarınız daha geniş gözükecek ve vücudunuzun alt kısmıyla uyum sağlayacaktır.

Üst kısmında büyük desen ve işlemeler bulunan bluz ve gömlekleri de giymeyi deneyebilirsiniz. Ya da geniş halka küpeler, gösterişli kolyeler vb. Bu canlı görünüm dikkati üst bölgenize çekmeye yardımcı olacaktır.

En önemli tüyolarımızdan biri bel bölgesini vurgulamaktır. Armut vücut tipinde bel, aşağıya nazaran daha ince olduğundan o inceliği vurgulamak stil sahibi bir görünüm yakalamanıza yardımcı olabilir. Bunu yapmak için göğüsten aşağıya bollaşarak inip bel bölgenizi saklayacak bluz, oversize tişört ve benzeri modellerden uzak durmalısınız. Unutmayın belinizin inceliğini vurgulamalı, onu saklamamalısınız. Belinize oturup inceliğini vurgulayacak kemerler de tercih edebileceğiniz aksesuarlar arasında. V yaka ya da kayık yaka, bel bölgesine yapışacak dar bir bluz giyerseniz vücut tipinize ne kadar yakıştığını göreceksiniz.

Armut Vücut Tipine Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Armut vücut tipine uygun giyinirken dikkati bel ve göğüs bölgesine çekmek, kalça, basen ve bacaklardan uzaklaştırmak oldukça önemlidir. Bunu sağlamak için önerilerimize kulak asmanızda fayda var. Dikkati üst bölgenize çekmek için ilginç desen ve renklerde kumaşlardan bluz ve gömlekleri deneyebilir, şıkır şıkır takılarla şıklığınızı tescilleyebilirsiniz. Örneğin omuzlarınızı açıkta bırakan straplez bir bluz giydiniz. Üzerine gümüş, hoş bir kolye takarak dikkati boyun ve göğüs bölgenize çekebilir, daha feminen ve hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Göğüs dekolteli V yaka bluzlar, A kesim elbiseler, belinizi sararak vücudunuzun üst kısmının inceliğini gözler önüne serecek kıyafetler de size önerdiğimiz kombinler arasında.

Armut Vücut Tipine Uygun Pantolon Modelleri

Doğru pantolonu seçmek görüntünüzü tamamlamak için önemli adımlardan birisidir. Armut vücut tipine uygun pantolon modeli ararken düşük belli jean pantolonlar yerine yüksek bel boru paça modelleri düşünebilirsiniz. Aşağı doğru bollaşarak inen geniş paçalı modellerden uzak durun. Bacakları ince gösteren pantolon modelleri kurtarıcınız olacak. Ben hep dar paça giymek istemiyorum diyorsanız yüksek belli bir ispanyol paça jeani deneyebilirsiniz. Buradaki en temel nokta yüksek belli ve daha düz kesim pantolonlar giymenizdir. Böylece basen bölgenizi toparlayacak ve ince belinizi vurgulayabileceksiniz.

Uzak durmanız gereken pantolonlar ise kalın kumaştan pileli pantolonlar ya da skinny, dar kesim jeanlerdir. Bu modeller geniş olan basen bölgenizi daha da geniş gösterip, vücudunuzun üst kısmıyla olan uyumu bozabilir.

Armut Vücut Tipine Uygun Yaka Kesimleri

Armut vücut tipine uygun yaka modelleri ararken geniş yakalı kıyafetler seçmenizde fayda var. Özellikle omuzlarınızı açıkta bırakıp, daha geniş gösterirseniz doğru bir seçim yapmış olursunuz. Omuzları açıkta bırakan straplez bluz ya da elbiseler, askılı croplar, feminen ve zarif bir görüntü yakalamanıza yardımcı olacak büstiyerler tercih edebileceğiniz modellerden birkaçı. Halter yaka ve V yaka bluzları da giymeyi düşünebilirsiniz bu vücut tipinde. Hepsi de vücut tipinize oldukça yakışacaktır.

Armut Vücut Tipi Hangi Model Elbise Giymeli

Armut vücut tipine göre elbise modelleri önerirken ilk bahsedeceğimiz nokta kesinlikle A kesim olmasıdır. Bu tarz elbiseler armut vücut tipinde sıklıkla tercih edilmektedirler. Omuzları geniş gösteren elbise modellerini de deneyebilirsiniz. Bunun için straplez yaka ya da askılı yaka elbise modellerine bakmalısınız. Göğüs dekolteli, vücudunuzun üst kısmını saracak V yaka elbiseler de tavsiyelerimiz arasındalar.

Armut Vücut Tipi İçin Kıyafet Seçimi

İş hayatında ya da günlük hayatta şık olmanız gereken birden fazla durumla karşılaşabilir, ne giyeceğinizi bilemeyebilirsiniz. V yaka, üstünüzü güzelce saracak hoş bir bluz, kalem etek ve topuklu ayakkabı kombinini bu noktada denemenizi tavsiye ederiz.

Bunun yanı sıra içinize bir crop giyip, kalçanızı örtecek vatkalı bir blazer ceket ve yüksek bel bir pantolonla vücut tipinize uygun giyinerek şıklık ve zarafeti kolayca yakalayabilirsiniz. Üst bedeninizi vurgulayacak iddialı takılarla da bu şık görünümü tamamlayabilirsiniz.

Daha günlük ve spor giyinmek istiyorsanız üst kısmı desenli ve cafcaflı modeller giymekten kaçınmayın. Unutmayın! Bu vücut tipinde her zaman için vücudunuzun üst kısmını vurgulamalısınız. Alt kısmınız için ise üstün aksine daha sade olmalı, odağın üst bölümünüzde kalmasına izin vermelisiniz. Üstünüze onu tamamlayacak hoş takılarla birlikte halter yaka bir bluz ya da asimetrik bir bluz ve yüksek belli boru paça jean ile tarzınızdan ödün vermeden rahat giyinebilirsiniz. Tabi en alta ise ayaklarınızı güzelce destekleyecek rahat bir spor ayakkabı giymeyi unutmayın.

Son olarak armut, elma, kum saati, ters üçgen ya da dikdörtgen olmak üzere birçok farklı vücut tipi bulunduğunu, kendinizi öğrenip ona göre gardırobunuzu genişletmenizi öneririz. Hangi vücut tipinde olursanız olun doğru kıyafetlerle şıklık ve rahatlığı yakalamak her daim mümkün. Unutmayın, ne giyerseniz giyin en önemli şey kendinizi sevmektir, böylece aynaya her baktığınızda olduğunuz kişiden mutlu olacaksınız. Yeni fikirler için takipte kalın.

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Haziran 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR