Bir Döneme Damgasını Vuran Twilight Serisinin Modası

Bir Döneme Damgasını Vuran Twilight Serisinin Modası

2000’lerin başında başlayan ve etkisini günümüzde hala sürdüren kült kitap ve film serisi Alacakaranlık’ı, karakterlerin giyim tarzını ve benzer kombinler yapmak için neler giyinebileceğinizi konuşacağız bugün. Seriyi özleyenler için ufak bir hatırlatma turu şeklinde olacak yazımızla özlediğiniz günlere geri dönebilir, önerilerimizle kendinize benzer çizgide kombinler hazırlayarak hem eğlenceli hem de şık bir tarz oluşturabilirsiniz. O dönemlerde başlayan Twilight fırtınası havalı vampirleri ve ilgi çekici hikayesiyle genç yaşlı demeden herkesi etkisi altına almış ve kendi fan grubunu doğurmuştu. Kendi aralarında çeşitli gruplara ayrılan ve sevdiği karakterleri ölümüne savunan fanlar ise beğendikleri karakterler gibi giyiniyor, onların taktıkları takılardan takıyorlardı. Gelin şimdi birlikte serinin önemli karakterleri nasıl giyinmiş, neler takmışlar bir bakalım ve Bella’nınkilere benzer kombinler yapalım. Kim bilir belki de kendi vampirimizi bile buluruz bu şekilde…

Bella Swan Tarzı Giyinmek

Alacakaranlık serisinin hayranlarının kimi zaman sinir olduğu, kimi zamansa delicesine yerinde olmak istediği Bella Swan karakteri; diğer çoğu popcorn filmlerinin kadın başrollerine kıyasla çok daha androjen, sade ve sportif bir tarz benimsemişti. Hatta öyle ki 3. film olan Eclipse’de mezuniyet partisinde bile Bella’yı sade bir jean pantolon ve gömlek  kombini ile görmüştük. Kıyafetlerinde pastel ya da naturel tonlar tercih eden Bella, ayakkabı olarak ise Converse ya da bağcıklı botları tercih ediyor. Sade tek renk bluzlar, fermuarlı kapüşonlular, parka ve yağmurluklar, örgü bere ve eldivenler, İspanyol paça ya da boru paça jean pantolonlar sıklıkla giydiği parçalar arasında. Saçları ve makyajı her daim sade. Salık saçlar, solgun bir ten makyajı ve hafif buğulu gözlerden oluşuyor. Son film olan Breaking Dawn’da gelinlik olarak çok zarif, dantel vs barındırmayan, aşağıya kadar düz inen şifon beyaz bir gelinlik tercih eden Bella, 4 film boyunca giyim tarzını fazla değiştirmemiş gibi görünüyor… Aksesuar olarak ise yine kıyafetlerindeki gibi sade parçalardan hoşlanıyor. Bu konuya ayrıntılı olarak aşağıdaki bölümde de değineceğiz…

Hepimizin Bayıldığı Edward Cullen Neler Giyiyordu?

Edward Cullen serinin hayranları arasında çoğunluğu oluşturan kadınlar tarafından en çok sevilen karakter olarak gönüllerde taht kurmuştu. Modern ve spor kombinleri ile eğer vampirler yaşasaydı 2000’lerde nasıl giyinirlerdi sorusuna ışık tutuyor, göz alıcı aurası ve tarzıyla tüm ilgiyi üzerinde topluyordu. Edward kombinlerinde çoğunlukla koyu ve soğuk tonları kullanıyordu. Mavi, koyu gri ve tonları, siyah ve tonları sıklıkla giydiği renkler arasında. Ayrıca Bella’ya benzer şekilde sade ve sportif bir tarz benimsemişti. Füme düz sweatshirtler, koyu renk jean pantolonlar, soğuk tonlu gömlekler, siyah spor ayakkabılar ve kendisiyle özdeşleşen gri kaşe kaban ve parkalar… Seride yer yer daha klasik parçalar da giymiş, jilet gibi takım elbiselerle önümüze çıkmıştı. Saçları ise her zaman karmakarışıktı. Kombinlerini genel olarak bu tarz parçalarla yapan Edward; meşhur vampir Dracula gibi aristokrat bir tarz benimsememiş, özellikle de klasik vampir kostümü olarak görülen pelerin ve türevlerinden uzak durmuştu. Adeta günümüzde yaşayan liseli bir genç gibi; sade, sportif ama son derece kaliteli ve klas bir gardıroba sahipti. 

Alice Cullen ve Çekici, Feminen Kombinleri

Alice Cullen Alacakaranlık serisinin en şık giyinen karakterleri arasında yer alıyordu. Seriyi okuyan ya da izleyenlerin bildiği gibi tüm karakterler arasında modaya en ilgili olan ve çevresindekileri de giydirmeyi seven Alice; sık sık Bella’yı da androjen tarzından kurtarmak istemiş ve daha feminen giyinmesi yönünde telkin etmişti. Fiyonklu ve klasik tarzda  gömlekler, V yaka şifon bluzlar, dar korseler, bolero ve ipek elbiseler, fularlar, şallar, deri ceket ve skinny jean pantolonlar, topuklu ve babetler Alice’in seri boyunca vazgeçilmezleri arasındaydı. Tarzının imza noktası ise oldukça vamp bir görüntü sağlayan diken diken kısacık siyah saçları ve koyu göz makyajlarıydı. Bella’dan farklı olarak daha feminen ve iddialı kombinler yapmak isteyenler Alice Cullen ve kombinlerinden ilham alabilirler. 

Kurt Adamlar vs Vampirler: Her Şey Gibi Modada Da Zıt Kutuplar

Alacakaranlık dünyasında yer alan burada adı geçen ve geçmeyen vampirler oldukça şık, tasarım işi olduğu belli olan modern ve göz alıcı kombinlerle karşımıza çıkıyorlardı. Azılı düşmanları olan kurt adamlar ise daha basit ve günlük parçalar giyiyorlardı. Vampirlerden daha salaş bir tarz benimsemişlerdi. Kim bilir belki de şekil değiştirirken sürekli kıyafetlerinin yırtılmasından bıkmışlardı. Şaka bir yana herkesin serideki favori kurt adamı Jacob Black üzerinden bakarsak düz siyah tişört ve sweatshirtleri, spor ayakkabıları, salaş şort ve pantolonları ile casual bir sokak modası benimsemişti. Edward kadar özenli olmayan, daha günlük ve içerisinde rahat ettiği kıyafetler giyiyordu. Jacob Black ve kurtadamların tarzını eğer rahatınıza düşkün iseniz gönül rahatlığıyla benimseyebilir,  sıradan bir sokak modasını yansıttığı için benzer kombinler yapabileceğiniz parçaları  çeşitli satıcılarda kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Twilight Karakterleri ve Asla Çıkarmadıkları Aksesuarları

Alacakaranlık karakterleri için aksesuarlar vazgeçilmezler arasındaydı ve kendileriyle özdeşleşmiş parçalar kullanıyorlardı. Örneğin Bella sıklıkla ay taşından gümüş bir yüzük, boncuklu bohem bileklikler ve turkuaz taşlı bir bilezik takıyordu. Hatta dikkat ederseniz ilk filmde bunları hiç çıkarmadığını görebilirsiniz. Edward ise Cullen ailesinin özel armasını taşıyan deri bileklikler takıyordu. Ailedeki her birey bu aslan figürlü armayı taşıyan çeşitli formlardaki takıları kullanıyordu. Alice armalı ve çapraz bağlamalı choker, Rosalie uzun zincirli bir kolye, Carlisle ise gümüş yüzük kullanıyordu. Aynı armaları içeren takıları takmaları aralarındaki güçlü bağı bize göstermekteydi. Şık ve tasarım işi tarzlarını yansıtan, oldukça zevkli aksesuarlarıyla görünümlerini zenginleştiriyorlardı. Siz de kendinizi yansıttığını düşündüğünüz, imzanız haline gelecek bir takı seçebilir ve her daim onu yanınızda taşıyarak enerjisini üzerinizde hissedebilirsiniz. Önerilerimizden faydalanarak özlediğiniz karakterlerin tarzını kopyalayabilir, sitemizdeki birbirinden çeşitli modelleri inceleyerek Alacakaranlık tarzı kombinler oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Aralık 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR