Blazer Ceket Nasıl Kombinlenir, Ne Zaman Giyilir?

Blazer Ceket Nasıl Kombinlenir, Ne Zaman Giyilir?

 

Ara mevsimler tam da şu havalarda bize ceket kombinleri yapma imkanı veriyor. Günlük hayatta kullanmaya alışık olduğumuz kot ceket, deri ceket ve pardesü gibi mevsimlik üstlerin yanı sıra sadece ciddi ortamlarda giydiğimiz blazer ceketler de günlük hayatta gayet tercih edilebilir ve kombinlenebilir parçalardır. Dolabınıza gidin ve blazer ceketlerinize göz atın; sadece kalça altında biten siyah formal blazer ceketleriniz varsa alışverişe çıkma zamanı gelmiş olabilir! Koza Butik’te bulabileceğiniz renk renk blazer ceketlerden en sevdiklerinizi sipariş edebilirsiniz. Şimdi gelin çeşitli ortamlarda blazer ceketleri nasıl kombin yiyebileceğinize bakalım.

Ofis İçi Blazer Ceket Kombinleri

Ofis kombinlerinizin kurtarıcı parçası olan blazer ceketler etekle, kumaş pantolonla, kot pantolonla kombinlenmeye oldukça uygundur. Çalıştığınız iş yerinizin dress code’u varsa ve görece katı ise o halde siyah veya gri, en fazla bir düğmeli blazer ceketleri tercih edebilirsiniz. Formal iş yerleri için kalem etek, gömlek ve blazer ceket üçlüsü olmazsa olmaz takımlardandır. Midi ve diz altı kalem eteklerle bel hizasının biraz altında biten blazer ceketleri tercih edebilirsiniz. Diz üstü eteklerle ise eteğin boyunu geçen oversize blazer ceketler daha cesur ve şık bir hava katabilir. Kumaş pantolonla ise kalçanın altında biten dalgıç kumaş blazer ceketlerin baştan aşağı pürüzsüz göründüğünü kimse inkar edemez. Daha günlük giyime uygun olan iş yerlerinde ise kot pantolon ve blazer ceket ikilisi size dinamik ve klas bir hava katacaktır.

Oversize Blazer Ceket Kombinleri

Oversize blazer ceketleri kombinlerken vücut tipinize dikkat etmelisiniz. İçinde kaybolmamalı ve aynı zamanda konforunuzdan ödün vermemelisiniz. Mevsim geçişlerinde şort veya elbiseyle kombinleyebilirsiniz. Kış aylarında oversize blazer ceket kombinlemek riskli bir tercih olabilir çünkü üstüne bir kaban giyildiğinde oldukça kaba durma olasılığı artar ve blazer ceketin formunu kaybetmesine sebep olabilir.

Günlük Hayatta Blazer Ceket Kombinleri

Zincirleri kırın ve blazer ceketleri gündelik hayatınıza taşıyın! Haftasonu gezmeleri, arkadaş buluşmaları, doğum günü partileri, davetli olduğunuz kokteyller, hepsi blazer ceketlerinizi rahatlıkla giyebileceğiniz mekanlardan. Eğer dolabınızda klasik modeller yer alıyorsa ceket koleksiyonumuza göz atmanızı öneririz. Blazer ceketleri çoğu ortam için spor şık kombinlemek gayet mümkün ve düşündüğünüzden kolay. Jean pantolonlar, casual etekler, mini casual elbiseler ve ışıltınızı yansıtacak takılarla kombininize uygun renkte bir blazer ceketi buluşturun. Sadece siz değil, etrafınızdakiler de sizdeki değişimi fark edecek!

 

Blazer Ceket Üstüne Kaban Giyilir mi?

Elbette! Giyim modasının dört mevsime evrildiği günümüzde blazer ceketleri kış ve sonbaharda da kombinlemek mümkün. Blazer ceketin akışkan ve pürüzsüz yapısından dolayı şişme mont veya çok dar kabanlarla kombinlenmesini önermiyoruz. Fakat kaşe kabanlar kışın blazer ceketle hem uyumlu hem de rahat olabilecek bir seçenektir. Benzer şekilde sonbaharda da çok dar olmayan pardesünüzün içine blazer ceketinizi giyebilirsiniz. Blazer ceket üstüne kaban veya pardesü giyerken dikkat edebileceğiniz bir nokta ise ikisinin boylarının ayırt edici olması; boyları birbirine yakın kaban ve blazer ceket kaba ve hacimli durabilir. 

Minyon Kadınlar Blazer Ceket Giyebilir mi?

Her vücut tipi blazer ceket kombinleri yapabilir. Örneğin pantolon-ceket kombinlerinde vücuda tam oturan ve boyu belin biraz altında biten blazer ceketler bacak boyunuzu hiçbir şekilde kesmeyecektir. Kısa boylu kadınlar oversize blazer ceketleri kombinlerken de dikkatli olmalıdır. İçinde kaybolacağınız modellerden kaçınmalı, vücudunuzun alt kısmının akışını bozmayacak modeller tercih ederseniz hayal ettiğiniz o klas görünüme kavuşabilirsiniz. Minyon kadınların çok uzun boylu kadınlara göre bir avantajı da kalçanın altında biten blazer ceketlerin altında arkadan bakıldığında görünmeyen şort veya etekleri rahatlıkla giyebilmeleridir. Böylece alt bedenin diğer kadınlara kıyasla gereğinden uzun gözükmesini engelleyeceklerdir. Vücudunuza uygun kombin yapmanın sırrının vücut ölçülerinin birbirine oranını bozmadan tercihler yapmaktan geçtiğini ve her kadının her parçayı doğru kombinleyebilceğinin mümkün olduğunu hatırlatalım.

Büyük Beden Kadınlar Blazer Ceketi Nasıl Kombinlemeli?

Plus size giyimde ceket kombinlerken dikkat edilecek ilk şey vücudunuza uygun bir model seçmektir. Büyük beden blazer ceket kombinlerinde alt bedenin üst bedene göre daha hacimli olduğu durumlarda kalçayı kapatan uzunlukta ve dilediğiniz renkte ceketi seçebilirsiniz. Yukarıda önerdiğimiz blazer ceket kombinlerinin aynıları plus size kadınlar için de geçerli olup dolabınızı renklendirebilir ve stilinizi geliştirebilirsiniz!

Bonus Öneri: Kendinizi Şımartan Bir Blazer Ceket Kombini

Hem sade, hem şık bir kombin önerimiz geliyor, eğer bir gün ne giyeceğinizi bulamazsanız aklınızda kalsın! Pudra rengi, kalçanın altında biten pudra rengi bir blazer ceket ile siyah beyaz kazayağı desenli mini eteğinizi buluşturabilirsiniz. Ceketin içine ise havaya bağlı olarak sade bir tişört, gömlek veya balıkçı yaka kazak tercih edebilirsiniz. Çanta olarak da yine ceketinizin renginde bir omuz çantası alabilirsiniz. Kombini tamamlayan takılar ise size kalmış!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Alışveriş
Mayıs 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR