Clean Girl Trendi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Clean Girl Trendi Nedir, Nasıl Uygulanır?

 

Clean girl trendini sosyal medyada görmüş olmanız ve nasıl uygulanabileceğini merak etmiş olmanız oldukça mümkün. Zira son dönemlerde oldukça popüler olan ve sosyal medyada hızla yayılan clean girl akımı moda ve güzellik dünyasını uzun süre meşgul edeceğe benziyor. Sosyal medyayla birlikte hayatımıza pek çok akım girdi. Bunlardan biri de “clean girl” olarak adlandırılan trend. Bu trend en basit anlamıyla duru ve sade bir güzelliğin ön plana konulduğu, abartılı, karışık görünümlerden uzak durulan, minimalizmi, çabasız güzelliği ve kendini sevmeyi ön plana koyan bir moda akımı, bir yaklaşım… Klasik parçalarla, abartısız ve sade bir görünümün elde edilmeyi amaçlandığı clean girl akımını merak ediyor ve deneyimlemek istiyorsanız hakkında temel bilgiler içeren ve söz konusu akımı kendi yaşamınıza nasıl entegre edebileceğinize dair önemli noktaların yer aldığı aşağıda yer alan bölümlere bir göz atabilirsiniz. Tabii kahvenizi aldıysanız…

En Temel Haliyle Clean Girl Trendi

Clean girl trendi neymiş en temel şekliyle bir bakalım zira özellikle de Tiktok’ta oldukça popüler olan bu anlayış son zamanlarda moda ve güzellik dünyasını ele geçirmiş gibi görünüyor, influencerlar ve Hailey Bieber gibi birçok ünlü aracılığıyla yayıldıkça yayılıyor. Karmaşık ve doğallıktan oldukça uzak olan, yorucu moda anlayışlarına bir tepki olarak doğan clean girl tarzı yalnızca bir moda ve makyaj akımı değil, hayatınızda uygulayabileceğiniz genel bir yaklaşım. Cilt bakımı; temiz, canlı ve ışıl ışıl görünen bir cilt bu akımın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Diğer bir deyişle clean girl akımını beslenmeye ve düzenli spor yapmaya özen gösterme, ışıl ışıl bir cilt, basit ama efektif kıyafetler ile oluşan zarafeti kucaklamak olarak da tanımlayabiliriz. Son yılların en ilgi çekici trendlerinden birisi olan clean girl estetiğini tarzınıza uyarlayarak birbirinden doğal ve bir o kadar da stil sahibi görünümler yaratmak sizin elinizde! Bu trendi denemek için aşağı bölümlerde yer alan birçok örnekten yararlanabilirsiniz.

Clean Girl Olmanın Püf Noktaları

Yeni ve ilgi çekici bir yaklaşım olan clean girl trendine uymak için uygulayabileceğiniz birtakım püf noktalar mevcut. Öncelikle kıyafetlerinizi seçerken zamansız, her daim kullanabileceğiniz, birbiriyle kolayca uyum sağlayabilecek parçaları tercih etmenizde fayda var. Bunlar akımın genel temasına uyacak şekilde doğallığı yücelten; keten, pamuk ya da ipek gibi yumuşak dokulu kumaşlara sahip, rahat kesimli kıyafetler olabilir. Burada daha çok çabasız, rahat ve aynı zamanda da şık bir görünümü hedefleniyor. Buna ek olarak “no makeup makeup” adıyla da bilinen, oldukça sade bir makyaj, abartısız takılar ve genel itibariyle zarif bir tavır clean girl tarzınızın eşlikçisi olabilir, parlayan cildiniz ve cool görünümünüzle tüm beğenileri toplayabilirsiniz! 

Basit Ve Klasik Parçalardan Vazgeçmeyin

 

Clean girl estetiğine sahip olmak için öncelikle giyim tarzınıza yeni bir ışık altında bakabilir, gardırobunuzu elden geçirebilirsiniz. Örneğin kahve tonları, bej, gri, beyaz, fildişi ya da krem gibi temiz, naturel ve soft renkleri temel alabilir, karmaşık desenler ve göz yoran, çiğ görünümlerden uzak durabilirsiniz. Yukarıda da bahsedildiği gibi doğal, kaliteli ve yumuşak kumaşlardan üretilmiş, klasik, oversize ve şık parçaları tercih edebilirsiniz. Mesela krem tonlarında oversize bir blazer ceket ve pantolon takımı ile sıfır kollu beyaz bir bluzu kombinleyebilir, bağcıklı, hafif topuklularla tamamlayabilirsiniz. Saçlarınız ise doğal bukleler halinde salık bırakılmış ya da bir toka yardımıyla gevşek bir topuz görünümünde olabilir. Takı olarak ise akımın olmazsa olmazlarından gold rengi modelleri seçebilir, bu rengin açık renk kombinlerle oluşacak uyumunu ilk elden deneyimleyebilirsiniz. Ya da sütlü kahve tonlarında yumuşak örgü bir kazak ile kırık beyaz keten bir pantolonu bir arada kullanabilir, ergonomik bir spor ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz. Ek olarak ince pamuklu gri triko ve mini siyah etek kombini yapabilir, kadife bir ceket, oversize örgü hırka ya da kahve tonlarında uzun kaşe palto ile tamamlayabilirsiniz. Ayakkabı olarak ise düz tabanlı rahat botlar tercih edebilirsiniz. Daha sportif seçenekler olan eşofman altı, kapüşonlu ve crop atlet gibi parçaları da soft renkleri tercih ederek bir arada kullanıp, bu sade görünümü farklı bir yönüyle üzerinizde taşıyabilirsiniz. 

Temiz Ve Canlı Bir Görünüm: Abartısız Makyajlar, Minimal Aksesuarlar

Clean girl akımının minimalist, temiz ve duru görünümünün bir diğer tamamlayıcısı olan düzenli cilt bakımı ve makyaj adımları oldukça önemli. Zira sade ve doğal tarzınızı sağlıklı bir cilt ile buluşturarak bu trendi tam anlamıyla yaşayabilir, etkileyici görünümler oluşturabilirsiniz. Bunun için sağlıklı beslenme, bol bol su içme, düzenli spor yapmanın yanında kendi benliğinizle daha iyi bir iletişim kurmak ve olumlu bir bakış açısı elde etmek adına meditasyon yapabilir, kendinize vakit ayırabilirsiniz. Kendinizle ve cildinizle barışık olarak, tüm kusurları örtmeye çalışmadan, sade makyajlar yapabilirsiniz. Hafif kızarmış yanaklar, şeffaf glosslar ve oldukça minimal göz makyajları ile bu sade görünümü tamamlayabilirsiniz. Ayrıca clean girl kombinlerinizin eşlikçisi olacak aksesuarlarınızı minimal ve sade modellerde seçebilir, deri kordonlu zarif saatler, ince çerçeveli zarif güneş gözlükleri, bez çantalar, abartısız, gold rengi kolye ve küpeler takabilirsiniz.

Clean Girl Akımıyla Çabasız Ve Zarif Bir Görünüme Merhaba Deyin

Son birkaç yıldır oldukça popüler olan ve basit ama şık görünümleri barındırarak, insanlara sağlıklı yaşamı, kendini sevmeyi ve naturel bir bakış açısını aşılayan clean girl trendini yalnızca bir moda ve güzellik akımı değil genel bir felsefe olarak benimseyebilirsiniz. Bu gibi olumlu temaları gün yüzüne çıkarması ve insanları kendilerinin daha iyi bir versiyonu olmaya teşvik etmesi ile gönüllerde taht kuran clean girl akımını yukarıda temel şekilde bahsedilen adımlarla kolayca uygulayabilir, kendinize yepyeni bir açıdan bakabilirsiniz. Bu vasıtayla çabasız ama zarif, duru bir görünüm elde edebilir, aynaya baktığınızda kendinizden oldukça memnun olan bir versiyonunuza merhaba diyebilirsiniz!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Mart 14, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR