Cottagecore Temasını Sevenlere Kombin Önerileri

Cottagecore Temasını Sevenlere Kombin Önerileri

 

Bugün sizlere "Countrycore" ya da "Farmcore" olarak da bilinen "Cottagecore" akımından ve bu akım baz alınarak oluşturulmuş kombin önerilerinden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere daha önce sizlere yine birer internet estetiği olan "Dark Academia" ve "Light Academia" akımlarından ve bu akımlar çerçevesinde nasıl bir giyim tarzı oluşturabileceğinizden bahsetmiştik. Bugün ise academia temasından uzaklaşacak ve doğayı ve esasen İngiliz kırsalını temel alan Cottagecore’dan bahsedeceğiz. Romantizmi, nostaljiyi, doğayı, yenilenebilirliği ve sadeliği sevenler bu estetikten oldukça hoşlanacaklar. İster ev dekorasyonunuzda isterseniz de giyim tarzınızda kullanabileceğiniz bu estetik nasılmış gelin birlikte inceleyelim. 

Kırsal ve Naturel Estetik: Cottagecore Nedir?

Cottagecore için 2010’lu yıllardan itibaren yayılmaya başlamış ve tıpkı Dark Academia akımı gibi Tumblr adlı sosyal medya uygulamasında popüler olmuş bir estetik, bir moda akımı ya da bir alt kültür denilebilir. Sürdürülebilirliği, doğayla uyum içerisinde olmayı esas alan bu akıma göre eski eşyalarınızı yeni bir bakış açısıyla elden geçirebilir ve bu estetik dahilinde kullanabilirsiniz. Cottagecore yemyeşil kırları, kadim ormanları, çiçekli ilkbahar günlerini, krem, beyaz tonlarını, pötikareli eşyaları, çiçek desenlerini, porselen İngiliz fincanlarını, kırsal eski İngiliz evlerini ve romantik ve vintage bir şekilde dizayn edilmiş mekanları, kısaca doğadan ve nostaljiden ilham alan bir tarzı temsil ediyor. Özellikle de günümüzün gri, tozlu, kalabalık şehirlerinde sıkışmış olan gençliğin adeta taze bir nefes alır gibi sıkıca sarıldığı bir estetik bu. Metropollerden kaçış ve kırsalı romantize etme, doğaya sarılma olarak da düşünebiliriz. Gerek dekorlarda gerekse de kıyafetlerde bu akımı esas alan bir film olan Little Woman ya da Pride and Prejudice’ı izleyerek Cottagecore estetiği hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer siz de giyim tarzınızda bazı değişiklikler yapmak, sıradanlıktan kurtulmak ve kombinlerinizi yeni bir bakış açısıyla oluşturmak istiyorsanız aşağıda yer alan önerilerimizi değerlendirebilirsiniz. 

Kombinlerinizde Doğadan İlham Alın

 

Cottagecore akımını kombinlerinize uyarlamak için yapabileceğiniz en önemli şey doğadan ilham almak. Pamuk, keten ya da yün gibi doğal kumaşlar olsun, çiçekli, böcekli ya da yapraklı doğadan ilham alan desenler olsun, kıyafet tercihlerinizde odak noktanızda bulunması gereken detaylar. Doğayla kucaklaşma ve eski zamanların sadeliği ve estetiğini kombinlerinize yansıtmak asıl hedefiniz olmalı. Vintage görünümlü sade pamuklu elbiseler, bluzlar, ipek gömlekler, kumaş etekler, şallar, hasır şapkalar, fırfırlı, kurdeleli modeller ve antika takılar kullanabilirsiniz. Örneğin çiçekli ipekten fırfırlı midi boy bir elbise giyebilir, hasır şapka ve sade bez çanta ile tamamlayabilirsiniz. Saç ve makyajınızda ise akımın genel temasına uygun bir şekilde doğal bir görüntü kullanabilirsiniz. Salık saçlar, çiçekli bir taç ve varla yok arası bir makyaj oldukça yerinde olacak, pastoral görüntünüzü mükemmel bir şekilde tamamlayacaktır. 

Kıyafetlerde Doğa Ananın Renkleri

Kıyafetlerinizin desen ve kumaşlarında olduğu kadar renklerinde de doğayı temel almalısınız. Soft ve pastel tonlar, doğanın ana rengi olan yeşilin çeşitli tonları, krem, ekru ya da sütlü kahve tonlarını kombinlerinize yedirin. Temiz, iç açıcı renkler kullanmalısınız. Örneğin açık yeşil tonlarında korseli balon kol vintage bir bluz giyebilir, kabarık kurdeleli  ve tüllü krem bir etekle tamamlayabilirsiniz. Kahverengi deri bağcıklı ayakkabılar ya da krem kurdeleli bir babet giyebilirsiniz. Saçlarınızı arkadan gevşek bir şekilde tutturabilir, tül eldivenler ve tüy küpeler takabilirsiniz. 

Nostaljik ve Romantik Parçalar

 

Cottagecore akımının en önemli özelliklerinden birisi doğayı koruyan bir anlayış çerçevesinde sürdürülebilirliğe önem vermesi. Bu yüzden büyükannenizin sandığında duran o eski ipekleri, şalları çıkarabilirsiniz. Elinizdeki bir takım parçalara çeşitli modern dokunuşlar ekleyerek Cottagecore akımı dahilinde bir kombin yaratabilirsiniz. Ayrıca kıyafetler kadar kullanacağınız aksesuarlar da oldukça önemli. Basit bir gömlek ve etek kombinini doğru aksesuarlarla tamamlayarak Cottagecorevari bir havaya büründürebilirsiniz. Örneğin ipek şallar kullanabilir, doğayı sembolize eden doğal taşlı vintage takılar takabilirsiniz. Hasır şapka ve el çantaları, deri kordonlu saat ve kemerler, çiçekli ya da doğal taşlı taç ve tokalar kullanabilirsiniz. Örneğin elinizde sade beyaz bir gömleğiniz var. Bunu keten bir etek ile giyip, ipek çiçekli şal ve ay taşı kolye ve küpeler ile tamamlayabilirsiniz. Vintage bir saç bandı ya da taç ile de son dokunuşu yapabilirsiniz. 

Şehir Hayatından Bunalanlar İçin İngiliz Kırsalı Esintisi

Hepimiz sıkış tepiş metropollerde, belki çoğu zaman günümüzü bir çiçek ya da ağaç bile görmeden geçiriyor, yeşile ve yeşilliğe hasret bir şekilde o metrodan bu metroya milyonlarca insanın arasında koşturup duruyoruz. Haliyle bu bunaltıcı ortamda doğaya, sessizliğe, huzura hasret kalıyor, kendimizi Claude Monet’in eşsiz tablolarındaki gibi bir ortama atıvermek, biraz yavaşlamak ve akıp giden zamanın tadını çıkarmak, yaşadığımızı hissetmek istiyoruz. Cottagecore akımı işte tam da bu isteklere bir cevap niteliğinde ortaya çıktı ve rahat bir nefes almak isteyen bizlerin yardımına koştu. Eğer siz de doğaya, nostaljiye ve sadeliğe büyük bir özlem duyuyor ve tarzınızı bu şekilde optimize ederek yeni bir bakış açısı dahilinde giyinmek istiyorsanız Cottagecore akımını tarzınıza adapte edebilirsiniz. Kim bilir belki de elmalı turta kokusunun kapladığı kır evinizde, üzerinizdeki  zarif çiçekli elbise ile oturup Jane Eyre okuduğunuz bir zaman da kapıdadır…

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Ocak 22, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR