Daha Uzun Görünmek İçin Nasıl Giyinmelisiniz?

Daha Uzun Görünmek İçin Nasıl Giyinmelisiniz?

Bedenimiz, boyumuz, kilomuz ne olursa olsun hepimiz bedenlerimizi sevmeyi öğreniyoruz. Ama bedenlerimizi sevmek demek, her zaman olduğumuz halimizle aynı memnuniyette olacağımız, sahip olmadığımız şeyleri istemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Boy konusunda ise zaman zaman bedenimizle dengesiz bir ilişkimiz olabiliyor. Bir gün minyon görünüşümüzle çok mutlu hissederken, bir gün kendimizi boyumuzu uzun göstermek için çabalarken bulabiliyoruz. İşte bu günler için topuklu ayakkabılarla uğraşmaktansa, birkaç küçük giyim tavsiyesi daha büyük kolaylık sağlıyor. Tüm günü topuklu ayakkabılarla rahatsızlık içinde geçirmeyi tercih etmeyen kadınlardansanız, işte boyunuzu daha uzun göstermenizi sağlayacak birkaç öneri!

Boyunuzu Uzun Göstermek İçin Doğru Kıyafet Seçimi

Boyunuzu olduğundan daha uzun göstermek çok mümkün görünmese bile, aslında sandığınızdan çok daha kolay. Bunun için yapabileceğiniz en basit şeylerden birisi ise doğru kıyafet tercihleri yapmak. Hangi kıyafetin üzerinizde nasıl bir etki yarattığını bildikten sonra, doğru parçayı seçip siz de boyunuzu olduğundan daha uzun gösterebilirsiniz.

Yüksek Bel Pantolonlar

Boyumuzu olduğundan uzun göstermek istediğimizde genellikle bacak boyu öne çıkar. Üstelik basit giyim önerileri ile bacak boyumuzu olduğundan uzun göstermek oldukça kolaydır. Doğru pantolon tercihi yaptığınız sürece bacak boyunuzun, bedeninizin, formunuzun istediğiniz gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Deneyebileceğiniz en kolay yöntem ise yüksek bel pantolonlar tercih etmektir. Düşük bel veya normal bel pantolonlar bacak boyunuzu olduğundan kısa gösterebilir. Bu yüzden yüksek bel pantolonlar tercih etmek bacak boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesine yardımcı olabilir. 

V Yakalı Bluzlar 

Boyumuzu ufak kıyafet hileleriyle nasıl daha uzun gösterebileceğimizi düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak ayakkabılar, pantolonlar ve desenler gelse de farklı parçalarla da bu ilüzyonu yaratmak mümkün olabilir. Örneğin V yakalı bluz ve t-shirt modelleri gövdenizin, dolayısıyla da boyunuzun daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Bu, özellikle bacak boyu üst gövdesine göre daha uzun olan kadınların tercih etmesi gereken bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde üst ve alt bedeninize oran kazandırırken boyunuzu da olduğundan daha uzun gösterebilirsiniz.

Sütun Yöntemi

Sütun görünümü dediğimiz, genellikle aynı renk düz parçalarla bütünlük oluşturan görünümlerdir. Bu kombinler bedeninizin net çizgilerle bölünmesine engel olup bir ilüzyon yaratır ve sizi daha uzun gösterir. Örneğin siyah bir pantolon, siyah düz bir bluz üzerine giyeceğiniz farklı renkte bir ceket ile sütun görünümünü yakalayıp olduğunuzdan uzun görünebilirsiniz! 

Boyunuzu Daha Uzun Gösterecek Desenler ve Renkler

Kıyafet modelleri boyunuzu uzun göstermede oldukça etkili olsa da, seçtiğiniz desenlerin ve renklerin de bu konudaki rolü büyüktür. Doğru kıyafet modellerini seçmiş olsanız bile yapacağınız hatalı desen ve renk tercihleri bütün uğraşlarınızı boşa çıkarabilir. Bu yüzden eğer giyim tüyolarıyla boyunuzu daha uzun göstermek istiyorsanız kıyafetlerinizin modeli kadar desenleri ve renklerine de önem vermelisiniz.

Dikey Çizgiler ve Şeritler

Giyiminizde dikey çizgilere yer vermek hemen hemen sütun görünümünü kullanmayla aynı etkiyi yaratır. Kombininizde çok fazla büyük desenler kullanmak yerine, tek bir şerit barındıran parçalar tercih edebilirsiniz. Örneğin kenarı şeritli kontrast sahibi eşofman modelleri veya pantolon modelleri ile bacak boyunuzu olduğundan çok daha uzun gösterebilirsiniz. Yaz aylarında uzun dikey çizgili elbiseler veya tulumlar tercih etmek de boyunuzu olduğundan daha uzun gösterecektir. 

Tek Renkli Kombinler

Tek renkli kombinler oluşturmak, yine sütun tekniğine benzer etkiler yaratır. Uyumlu bir bütünlük yaratan tek renk kombinler, üst bedeniniz ve alt bedeniniz arasında keskin bir çizgi oluşmasını engeller. Bu da boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlar. Bu tür kombinler tercih etmenin en iyi yanı ise oldukça uğraşsız olmaları. Kolaylıkla yaratabileceğiniz kombinler bir yana, tek renk bir elbise modeli tercih ederek de istediğiniz etkiyi oluşturabilirsiniz. 

Küçük Desenler

Kıyafetlerimizdeki desenler sandığımızdan daha büyük bir etkiye sahiptir. Bu yüzden desen tercihi yaparken çok daha fazla dikkatli olmamız gerekir. Fazla büyük desenler tercih etmek, sizi olduğunuzdan daha kısa gösterecektir. Bu yüzden daha küçük desenler tercih etmelisiniz. Örneğin, eğer leopar desenli pantolon alıyorsanız, daha küçük desenli leopar desenleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu, bacak boyunuzu olduğundan daha uzun gösterecektir. 

Topuklar Olmadan Boyunuzu Uzatacak Ayakkabı Modelleri

Boyunuzu olduğundan uzun gösterecek ayakkabı tercihleri dendiği zaman aklınıza ilk olarak topuklu ayakkabılar geliyor olabilir. Her ne kadar bu da etkili bir çözüm olsa da, topuklu ayakkabı giymeyi tercih etmeyen kadınlar için de etkili çözümler mevcut. Kombininizi tamamlayacak en önemli parçalardan birisi olan ayakkabıların modeli, bazen topuk boyundan daha etkili bir kurtarıcı olabiliyor. Bu yüzden giyeceğiniz ayakkabının modeli boyunuzu uzun göstermede büyük öneme sahip. 

Uzun veya Kısa Çizmeler

Boyunuzu olduğundan uzun gösterme konusunda kıyafetlerimiz büyük öneme sahip olsa da, ayakkabıların da önemi göz ardı edilemez. Eğer çizme tercih ediyorsanız, uzun çizmeler kullanmalısınız. Diz üzerinde biten çizmeler bacak boyunuzu olduğundan çok daha uzun gösterecektir. Eğer çizme tercih etmiyorsanız da bilek boyunda botlar kullanmalısınız. Ara boyda olan herhangi bir ayakkabı tercihi bacak boyunuzu kesecek ve olduğunuzdan daha kısa görünmenize yol açacaktır. 

Sivri Burun Ayakkabılar

Son derece trend olan sivri burunlu ayakkabılar, yalnızca şık görünmenizi değil, olduğunuzdan daha uzun görünmenizi de sağlayabilir. Bacak boyunuzu uzatan bir ilüzyon yaratan sivri burun ayakkabıları tercih ederken koyu renklerden ve bilekten bağlamalı modellerden uzak durmaya gayret etmelisiniz. Koyu renkler ve bilekli model ayakkabılar bacak boyunuzu keserek daha kısa görünmenize yol açabilir. Bunun yerine ten renginize daha yakın renkler tercih etmek, boyunuzu olduğundan daha uzun gösterecektir.

Bedeninizle Barışın!

Vücut tipimiz, kilomuz, boyumuz ne olursa olsun her şeyden önce yıllarca içinde yaşadığımız bedenimizi bütün güzelliğiyle kabullenmek ve sevmek geliyor. En önemlisi ve zorlusu ise her bedenin herhangi bir kriterden bağımsız şekilde güzel olduğunu kabul etmek. Her ne kadar bunu bilsek ve kabul etsek de beden algımız her gün aynı olmayabiliyor. Kısa boylu kadınlar olarak kendimizle barışık, bedenini seven kadınlar olsak da bazı günler boyumuzun biraz daha uzun görünmesini isteyebiliyoruz. İşte böyle günlerde ise yardımımıza kurtarıcı giyim önerileri yetişiyor. Boyunuzu olduğundan daha uzun gösterecek giyim önerileri sayesinde tüm gününüzü rahatsız topuklu ayakkabılarla geçirmeye mecbur kalmadan da istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz!


 
Etiketler: blog, giyim önerileri
Nisan 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR