Doğanın Renk Paletini Gözler Önüne Seren Sonbahar Kombinleri

Doğanın Renk Paletini Gözler Önüne Seren Sonbahar Kombinleri

Yağmurlu ve sisli günlerden keyif alanların, üzerine bastığınızda çatırdayan yapraklarla dolu kaldırımlarda yürümeyi sevenlerin mevsimi sonbahar kapıda. Haliyle yazlıkları kaldırıp daha mevsimlik parçalara geçiş yapmamız gerekiyor. Bu dönemde ise ne giyileceğine karar verilmesi, hava koşullarına uygun gardırop oluşturulması epey zor. Zira ne çok sıcak ne de çok soğuk olan bahar aylarında bazen üzerinizdekiler kalın gelirken, hemen ertesi gün titreyerek eve dönmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için ise yanlış kıyafet seçimleri yapmamanız ve doğru bir gardırop oluşturmanız büyük önem arz ediyor. Hazırsanız sizin için hazırladığımız sonbahara uygun kombin önerilerine bir göz atalım…

Yaza Veda, Sonbahara Merhaba! Geçiş Mevsiminde Ne Giyilir?

Bir geçiş mevsimi olan sonbahara uygun gardırop oluşturmak yaz ve kışa nazaran bir tık daha zor olabiliyor. Bunun sebebi ise çoğunlukla dengesiz olan hava koşulları. Bu konuda size vereceğimiz en önemli tüyolardan biri birden çok hava koşuluna uygun düşebilecek kıyafetlerle dolu bir gardırop oluşturmanız yönünde olacak. Hem insanı kışa hazırlayan serin sonbahar günleri, hem de yazı anımsatan sıcak günlere uygun kıyafetler giymelisiniz. Dolabınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı parçalar var. Örneğin ne sizi üşütecek kadar ince ne de bunaltacak kadar kalın bir fermuarlı sweatshirt, yağışlı günler için yağmurluk veyahut da sonbaharın sembollerinden vintage tarzda düğmeli örgü hırkalar gardırobunuzda mutlaka bulunması gerekenlerden. Bu tarz ince kumaş dış kıyafetlerin altına yazdan kalma tişörtlerinizi giyebilirsiniz. Böylece bunaldığınızda üzerinizdeki parçayı çıkarıp tişörtle durabilir ya da ansızın bir yağmur bastırdığında hemen yağmurluğunuzu üzerinize geçirebilirsiniz. Ayrıca su geçirmez ayakkabılar edinmeyi ihmal etmemenizde de fayda var. Oldukça ıslak ve nemli geçen bu mevsimde ayaklarınızı kuru tutacak bir ayakkabı edinmek akıllıca olabilir. Gelin şimdi bu mevsimi çağrıştıran renklerle şık birkaç kombin yapalım…

Yeşilin Tüm Tonları: Sonbahar Kombinlerinize Ormanı Taşıyın

Şüphesiz ki sonbahar denince akla gelen ilk renklerden biri yeşil ve tonları. Bize her şeyiyle ormanı, çam kokulu iğneleri yere düşen ağaçları ve doğanın müthiş uyumunu hatırlatan yeşil; sonbaharı çağrıştıran iddialı, iddialı olduğu kadar da şık bir renk. Hemen her yaş grubunun rahatlıkla kullanabildiği, Galler Prensesi Kate Middleton’ın da favorilerinden olan yeşil, kombinlemesi oldukça kolay olan renklerden bir tanesi. Kahverengi ve tonları başta olmak üzere; krem, altın rengi, gri, siyah, beyaz ve turuncu, yeşil ile kolayca kombinlenebilecek  ve oldukça şık duracak renklerden. Örneğin yeşil V yaka asimetrik kesim bluzunuzu, palazzo krem bir pantolon, kahverengi kemer ve yine kahverengi topuklularla kombinlemeyi deneyebilirsiniz. Eğer hava bu kıyafetlerin yetmeyeceği derecede soğuksa üzerinize düğmeli kiremit tonlarında salaş bir hırka geçirebilirsiniz. Son dokunuş olaraksa krem tonlarında minik bir kol çantası kullanabilirsiniz. Ya da daha şık olmanız gereken bir durumda tek renk zümrüt yeşili bir elbise giymeyi deneyebilir, bunu da siyah ayakkabı, siyah pullu el çantası ve gümüş takılarla destekleyebilirsiniz.

Sonbahar Gardırobunuzda Kahverengi Esintiler

Sonbaharın simgesi olan renklerden yeşilin ardından bu mevsim için bir diğer önemli renk olan kahverengiyi içeren kombinler yapmazsak olmaz. Bu mevsim gardırobunuza yapacağınız yatırımlarda kahverengiyi es geçmemelisiniz. Tıpkı yeşil gibi doğayı çağrıştıran renklerden olan kahverenginin her tonunu kullanabilirsiniz bu kombinlerde. Burada işin püf noktasına değinmek gerekirse sıcak tonlu bir kahverengi giydiğinizde onu yine sıcak tonlarla, soğuk tonlu bir kahverengi giydiğinizde ise soğuk tonlarla ya da nötr renk olan beyazla kombinlemeniz gerektiğini unutmayın. Soğuk tonlu koyu kahverengi İspanyol paça kadife bir pantolonu lila şifon gömlek giyerek tamamlayabilirsiniz. Aynı kahve tonunda ojeler, platform topuk ayakkabı ve nude tonlu bir makyaj yaparak bu eşsiz görünümü taçlandırabilirsiniz. Ayrıca küf tonlarını andıran mavi ve yeşil karışımı renkler de kahverengiyle güzelce bütünleşecek ve şık bir stil yaratmanıza olanak sağlayacaktır. Küf tonlarında kalem etek, kırık beyaz askılı bluz ve kahverengi hırka kombini yapabilirsiniz. Açık yaka kısmına takacağınız hoş bir kolye, halka küpeler ve püsküllü kahverengi çantanızla hem oldukça bohem hem de özgün bir tarz yakalayabilirsiniz. Dilerseniz kahverengiyi blazer ceket ve aynı kumaş ve renkten pantolon giyerek hem maskülen hem de oldukça iddialı bir kombinde de kullabilirsiniz.

Sonbahar Kombinlerinizde Kullanabileceğiniz Aksesuarlar

Sonbahar modasına uygun düşecek kıyafet önerilerimizin ardından sıra geldi bu mevsimde kullanabileceğiniz ayakkabı ve aksesuar önerilerinde bulunmaya. Öncelikle yukarıda da bahsettiğimiz gibi su geçirmeyen bir, hatta mümkünse birden fazla ayakkabı edinin. Kaliteli bir spor ayakkabı, deri topuklu ayakkabılar ya da loafer tarzı yani makosenler… Ayrıca doğayı hatırlatan ve üzerinizdeki negatif enerjiyi söküp atmanıza ve çok daha fazlasına yardım edebilecek doğal taşlı gümüş takılar takmayı deneyebilirsiniz: zümrüt, labradorit, yeşim taşı ya da güneş taşı bunlardan yalnızca birkaçı. Etnik desenli şallar, püsküllü ve işlemeli kemerler, yine püsküllü ve sonbahar temasını yansıtan deri ya da ketenden el işi çantalar, boyun bağları, kukuletalı ya da basic model örgü şapkalar da size oldukça yakışacak ve bu temada önerdiğimiz hemen her kombinde rahatlıkla kullanılabilecek favoriniz olacak parçalar arasında.

Şık Sonbahar Kombinleri ile Yağmurlu Günlerde İçinizi Isıtın

Elinizde kahvenizle gri bir günde gizemli bir kitap okurken yazdan kalma parlak, ince kumaşlı ve canlı renklerden oluşan kıyafetleriniz yerine yukarıda size önerdiğimiz gibi daha soğuk ve ağır tonlarda bordo, kahverengi, yeşil, balkabağı turuncusu ya da lacivert gibi renkler giyer ve orta kalınlıkta, mevsime uygun parçalar giyerseniz bulunduğunuz mevsime daha kolay adapte olur ve ne giyeceğim derdini askıya almış olursunuz. Ek olarak makyajınızı ve aksesuarlarınızı da bu tarza uygun hale getirmeli ve yazın kullandığınız ışıltılı ürünler yerine daha mat ve nude ürünler denemelisiniz. Size önerdiklerimizi baz alarak gardırobunuz için mevsime uygun minimal bir başlangıç yapabilirsiniz. Yaklaşan sonbaharda da modayı takip etmek ve trend ürünlerle sezona uygun stil sahibi kombinler yapmak istiyorsanız önerilerimizi takibe alabilir, hepsi ve çok daha fazlasına ulaşmak için sitemizdeki birbirinden şık ürünleri değerlendirebilirsiniz. Keyifli alışverişler dileriz. 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Ağustos 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR