Doğru Eşofman Takımı Nasıl Seçilir?

Doğru Eşofman Takımı Nasıl Seçilir?

          Eşofman takımları artık sadece spor yaparken değil günlük hayatta da tercih edilen bir giysi türü haline geldi. Günlük hayatın bir parçası olan eşofmanlar, özellikle rahatlığına düşkün olanların vazgeçemediği bir giysi. Okula giderken, günlük işleri hallederken, ufak hafta sonu gezintilerinde giyilen eşofman takımları hem görselliğe hem de rahatlığa hitap ettiği için gün geçtikçe daha çok tercih edilecek gibi görünmekte. Günlük hayatın çoğu alanında kullanılabilen eşofman takımları rahat ettirdiği kadar sağlıklı da olmak zorundadır. Zira sadece görünüme ya da rahatlığa önem vermek eksik bir değerlendirme olacaktır. Mesela terlediğinizde vücudunuzun hava almasını engelleyecek bir eşofman takımını sadece rengini, desenini çok sevdiğiniz için giymeniz yararınıza olacak bir hareket değildir. Bu sebeple eşofman takımı seçerken birçok ölçüte dikkat etmeniz gerekmektedir. Size günlük hayatınızda problem yaratmayacak, uzun süreli, rahat kullanabileceğiniz eşofman takımlarını nasıl seçmelisiniz? Ölçütleriniz neler olmalıdır? Eşofman takımının sağlıklı olması ne demektir? Eşofmanda kumaş seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Tüm bu soruların cevabı sizin için hazırladığımız bu yazımızda mevcut.

 

Kulaktan Dolma Bilgileri Dikkate Almayın

Spor yaparken çoğu insan, terlemenin gerekli olduğuna inanır. Hatta ne kadar çok terlerse o kadar çok doğru spor yaptığını düşünür. Bu nedenle de yaz ya da kış mevsimi olması fark etmeksizin daha çok terleteceğini düşündüğü kalın eşofmanları tercih eder. Bu, yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Mevsimi olmadan sırf terlemek için giyilen kalın kumaşlı eşofmanlar düşünüldüğü gibi sağlıklı sonuçlar vermeyebilir.

          Özellikle havaların sıcak olduğu, zaman zaman nefes almakta bile zorlayan yaz mevsiminde kalın kumaşlı eşofmanlar giymek, vücudun hava almasını engeller. Hâlbuki vücudun spor yaparken nefes alması gerekir. Bu durum sadece spor yaparken değil, günlük hayatımızda da geçerlidir. Kalın eşofmanlar giyerek vücudunuza istediği havayı veremediğiniz gibi toksinlerin atılmasına da yardımcı olamazsınız. Dolayısıyla, özellikle yaz mevsiminde vücudunuzun nefes alabileceği kumaşlardan üretilmiş eşofman takımlarını tercih etmelisiniz. Böylelikle sporunuz, tam da olmasını istediğiniz gibi, sizi sağlıklı bir birey haline getirecektir.

 

Rahatlığınızdan Ödün Vermeyin

Bazen bazılarımız spor yaparken de güzel görünmek ister ki bu hakkımızdır da. Ama güzel görünmenin yanında sağlıklı olmak unutulursa orada hata var demektir. Spor yapmak, vücudumuzu ideal görüntüye kavuşturacağı gibi sağlıklı da yapan bir eylemdir. Dolayısıyla sadece dış görünüşe önem vermek idealimizden uzaklaşmamız anlamına gelir. Bu sebeple spor yaparken seçeceğiniz eşofman takımı sizi rahat ettirmelidir. Sadece spor yaparken değil, günlük hayatınızda giyeceğiniz eşofmanlar da aynı işlevi görmelidir. Sadece evde giyeceksiniz diye kötü, rahatsız eden eşofman takımlarını seçmemelisiniz. Bacaklarınızı kolay hareket ettirebilecek, vücudunuzu sımsıkı sarmayan ama görsel olarak da sizi tatmin eden eşofman takımlarını bulmak zor değil. Şayet eşofman takımı seçerken görselliğe olduğu kadar sağlığa da dikkat ederseniz emin olun hayatınız daha kaliteli bir hale bürünecektir. Kendiniz için buna özen göstermeniz size vereceğimiz en önemli tavsiyemizdir.

         

Eşofman Takımınızın Kumaşına Dikkat Edin

Hangi sporla uğraşırsanız uğraşın ya da evde/dışarıda giyin, tercih edeceğiniz eşofmanın kumaşı oldukça önemlidir. Vücut, her iki durumda da hareket eder; hareket ettikçe terler. Bu durumla karşılaşmak olağandır. Bu sebeple alacağını eşofman takımı, terin hızlıca kurumasına olanak veren bir kalitede olmalıdır. Böylelikle yapılacak spor, günlük bir aktivite daha çekilir bir hale gelebilecektir. Spor yaparken terlemek kadar normal bir durum yoktur. Vücut, olağandan daha hızlı hareketlere maruz kaldığı için olağandan fazla da toksin atar. Bu tip durumların sizi rahatsız etmemesi eşofmanınızın nefes alabilen kumaştan üretilmesi şarttır. Nefes alabilen kumaştan üretilen eşofmanlar sayesinde vücudun ısı dengesi çok daha kolay korunabilir. Vücut, spor yaparken hızlı hareket ettiğinden ısısı artar. Vücudun ısısı arttığında ise kalp olağandan fazla kan pompalar ve günlük rutine göre daha hızlı yoruluruz. Böyle bir durumda yaptığımız spordan verim alabilmemiz giydiğimiz eşofmana da bağlıdır. Eğer spor yaparken hava alabilen eşofman takımı tercih edersiniz sporunuz daha keyifli hale gelecek, üstelik bu keyfi sağlıklı bir şekilde alacaksınız. İlginizi çekebilir: Yazı baskılı kapşonlu eşofman takımı Eşofman Takımının Şekli de Önemlidir Sporda ya da evde olmanız fark etmez, giyeceğiniz eşofman takımının şekli de sizin hareketlerinizi belirleyen bir unsurdur. Eğer vücudunuza dar gelen, hareketlerinizi kısıtlayan, sadece görüntüsü güzel diye tercih ettiğiniz bir eşofman takımı kullanıyorsanız hata ediyorsunuz demektir. Eşofman takımınız ne çok dar ne de çok bol olmalıdır. Vücudu sımsıkı saran eşofman takımı bacak, gövde, kol hareketlerini zorlayacağı gibi vücudunuz nefes de alamayacağından tercih edilmemelidir. Ayrıca vücudunuza çok yapışan eşofman takımları kan dolaşımınızı da yavaşlatır. Bu durum da hareket kabiliyetinize zarar verir. Ayrıca üzerinize çok bol olan eşofman takımı tercih etmeniz de hareketinizi engelleyecektir. Mesela bol paça eşofmanlar, ayakların ve bacakların hareket etmesini zorlaştırabilir. Bu sebeple ölçülerine uygun, bedeninize tam gelen eşofman takımını giymeniz daha sağlıklı olacaktır.

         

Eşofman Takımınızı Kullanacağınız Alana Göre Seçin

Günümüzde farklı renk ve modeldeki eşofman takımlarına ulaşmak çok kolay; seçenek çok. Bunlar arasında seçim yapmak zor olabilir. Sizin için önemli olan, nerede kullanacağınızı belirlemek olmalıdır. Eğer eşofman takımınızı koşu yapmak için alacaksanız vücudunuzu sarmasına dikkat etmelisiniz; sıkmamak kaydıyla. Böyle koşu esnasında vücudunuza temas edecek hava akımını da en aza indirmiş olursunuz, yapacağınız koşudan istediğiniz verimi alırsınız.

         Fitness için alacağınız eşofman takımının olabildiğince hafif olmasına dikkat etmelisiniz. Fitness, oldukça efor sarf edilen bir spor türüdür. Bu sebeple giyeceğiniz eşofman takımı da kolay hareket edebileceğini türden olmalıdır. Spor yaparken özgürce hareket etmek sizi motive de edecektir. Yoga yapacaksınız eşofman takımınızın pamuk ve elastan gibi esnek kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Vücut ısınızı dengeleyebilecek türden modelleri tercih etmeniz yoganızı daha sağlıklı yapmanıza yardım edecektir. Özellikle de seçeceğiniz eşofman takımı yüksek belli olursa esneme hareketlerini çok daha rahat yapabilirsiniz.

         

Eşofman Takımınızı Mevsimine Göre Giyin

Eşofman takımı seçerken hangi mevsimde giyeceğini es geçmemeniz gerekir. Çünkü rahat hareket edebilmek aynı zamanda vücudun sağlıklı olmasından da geçer. Eğer eşofman takımınızı yaz mevsiminde kullanacaksanız yüksek oranda pamuk içermesine ve hafif olmasına dikkat etmelisiniz. Pamuk, terleme durumunu ortadan kaldıracağı için kendinizi rahat hissedeceksiniz. Üstelik vücudunuz nefes de alacaktır. Bunun yanı sıra, sadece daha çok terletmesi için, özellikle yaz mevsiminde kalın kumaşları tercih etmemelisiniz. Vücudunuzun hava alması gerektiğini unutmamalısınız. Doğru Eşofman Takımının Nasıl Seçilmesi Gerektiği Sizin Elinizde! Beden ölçümlerinizi yaptınız, uygun bedenli eşofman takımını da buldunuz. Sırada yapmanız gereken, yukarıda saydığımız ölçütleri yerine getiren eşofman takımını seçmektir. Günlük aktivitelerinizi yerine getirirken, sporunuzu yaparken rahat olmanız ilk kural. Bunu sağlamanın yolu da eşofman takımınızda seçeceğiniz kumaşta, şeklindedir. Küçük ve önemsiz gibi görünen her detay, sizin konfor alanınızı genişletecek şeylerdir. Eğer bu detaylara odaklanırsanız spor yaparken ya da evinizde otururken sağlıklı, rahat ve mutlu olmanızın önünde büyük engeller kalmaz.

Etiketler: dogru, eşofman, takimi, nasıl, seçilir
Ekim 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR