Elbise ve Ayakkabı Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Elbise ve Ayakkabı Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Alışveriş ve giyim kombinleri yapmak her ne kadar eğlenceli olsa da bazen karar verilmesi çok zor bir konu haline gelebilir. Özellikle de çok şık, çok uyumlu ve çok dikkat çekici görünmek istediğiniz zamanlarda “Şimdi bunun altına ne giyilir?” sorusu cevabını en zor bulabileceğiniz soru olabilir. Modern giyim tarihinin başından itibaren kadın giyimi konusunda en güzel gelişimi gösteren kategori elbise kategorisidir. Modern zamanların kadınları her ne kadar pantolon giyimini ön plana çıkarmış gibi görünse de aslında her mevsim asla ama asla giymekten vazgeçemediği kıyafetler, elbiselerdir. Elbiseler hemen hemen her yerde giyilebilecek, doğru ayakkabı ve birkaç aksesuar ile kombinlediğinizde harika sonuçlar yaratacak, hayat kurtarıcı tek parça kıyafetlerdir. Tek parça kıyafet kavramı aslında oldukça önemlidir, çünkü tek parça kıyafetler özellikle de yoğun iş hayatı içerisinde koşturup duranlar için her zaman kazandırıcıdır. Bu tek parça giyim ürünleri olan harika kadın elbiseleri size kazak, gömlek etek ya da pantolon seçimleri arasında zaman kaybetmeden şık görünme imkanı sunar.

Birbirinden şık elbiseler arasından seçiminizi yaptıktan sonra en önemli konu ise elbise ayakkabı kombinidir. Çünkü harika bir elbiseyi yanlış bir ayakkabı seçimi ile oldukça kötü bir kombin olarak gösterebilirsiniz. Nice şık, pahalı, markalı abiye elbiseler en önemli günlerde kötü bir ayakkabı seçimi ile yok olup gitmiştir. Bu nedenle hangi tarz elbise ile hangi tarz ayakkabı giyilir az da olsa bir bilgi birikiminin olması gerekir. En azından hangi elbisenin altına hangi ayakkabı giyilmez konusunda bilgi sahibi olmak en kötü kombinlerin önüne geçmiş olur.

Spor Elbiseler ile Hangi Ayakkabılar Giyilmelidir?

 

Spor elbiseler iki çeşittir, tek parça spor elbiseler ve iki parça spor elbiseler. İki parçalı spor elbiseler üst ve etek kısmından oluşur. Ayrı kısa bir hırka görünümlü üst kısmı ile takım etekten oluşan bu iki parçalı etek takımlar gündelik hayatınızda spor ayakkabılar ile kombinleyerek kullanabileceğiniz takımlardır. Renk tonuna göre beyaz, krem ya da gri gibi açık renk tonlarındaki düz ve sade spor ayakkabılar ile bu elbiseleri kolaylıkla kombinleyebilirsiniz. Bu elbiselerin en güzel yanı ise ayakkabı modelinize göre kombininin tarzını değiştirebilecek olmanızdır. Yani bu elbise takımlarını, şık bir topuklu ayakkabı ile kombinlediğinizde ofis giyiminin en güzel örneklerinden biri haline getirebilirsiniz. Spor ayakkabı ya da düz bir ayakkabı ile kombinlediğinizde de şık, sade bir spor görünüm elde edebilirsiniz.

Diz altına kadar uzanan spor elbiselerin altına mümkün olduğunca bileği kısa, daha sade ve minimal tasarımlarda spor ayakkabıları tercih edilmelidir. Midi spor elbiseler altına tabanı yüksek spor ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Polyester ağırlıklı penye ve penye tarzı kumaşlardan üretilen elbiseler altına kesinlikle klasik ayakkabı ya da kundura ayakkabılar giymemelisiniz. Eğer yaz aylarında da giyilebilecek incelikte bir elbise ise altına hasır yazlık ayakkabılar ya da yine hasır doldu topuk ayakkabılar giyilebilir.

Gömlek Elbise Ayakkabı Kombinasyonları Nasıl Olmalıdır?

 

Gömlek elbiseler inanılmaz derecede şık ve kullanışlı elbiselerdir. Çünkü yine yukarıda bahsettiğimiz etek setlerine benzer bir şekilde tercih ettiğiniz ayakkabı modeline göre bir kombin imkanı sağlarlar. Gömlek elbiseler kalın çoraplar ile kışlık, ince çoraplar ile baharlık ve çorapsız yazlık elbiseler olarak kullanılabilir. Düz taban sade spor ayakkabılar ile spor bir kombin oluştururken daha klasik, topuklu ayakkabılar ile daha şık bir görünüm oluşturur. Gömlek elbiseleri kundura tarzı klasik ayakkabılar ile kullanabilirsiniz ancak ince topuklu, stiletto tarzı ayakkabılar ile kullanmanız uygun olmaz. Stiletto ayakkabılar oldukça resmi bir tarza sahiptir ve o tarz ayakkabılar klasik elbiseler ile daha uygun olur. Gömlek yakalı elbiseler şık ve klasik bir tarza sahip olduğu için dolgu topuk, hasır topuklu ayakkabılar ve topuklu sandaletler ile kombinlerek kullanılabilir. Bu tarz elbiseleri baharda ve yaz günlerinde haftasonu aktivitelerinde, arkadaş buluşmalarında veya şık pikniklerde rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Cepli Kapşonlu Spor Elbise Kombinleri Nasıl Yapılır?

 

Cepli kapşonlu, daha çok penye ve benzeri kumaş türlerinden üretilen spor, dar kesim olduğu için üzerinize mükemmel bir şekilde oturan elbiseleri kesinlikle spor ayakkabılar ile kullanmalısınız. Mini elbiseleri- etek boyu diz üzerine gelen elbiseler mini elbiseler olarak adlandırılabilir- uzun converse ler ile ya da bilekli spor ayakkabıları ile kullanabilirsiniz. Özellikle kısa boylu ve daha çıtı pıtı, minyon kişiler için bilekli, hafif yükseltili ya da içinden yükseltmeli spor ayakkabıları ideal bir kombin aracıdır.

Cepli kapşonlu spor tarz elbiseleri kış aylarında ya da sonbahar ve bahar aylarında uzun çizmeler ile de harika bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Klasik, topuklu çizmeler dışındaki tüm spor çizmeler, yağmur çizmeleri bu tarz elbiseler için idealdir. Bu elbiseleri yağmur çizmeleri ile kombinlerken yağmur çizmelerinin içine çizme dışına çıkmayacak uzunlukta çoraplar giyebilirsiniz. Ancak elbise ile çizme arasında çorap görünmesine dikkat edin, böylece çok şık ve tarz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Eğer hava biraz serinse ten rengi çorap giyerek şıklığınızı bozmadan kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Pileli Elbise Ayakkabı Kombinleri

 

Pileli elbiseler her yaşa ve her tarz hitap eden elbise tasarımlarıdır. Penye kumaşlı daha spor elbiseler bile pileli etekleri ile çok daha şık, çok daha gösterişli ve çok daha tarz bir görününüme sahiptir. Zamansız modanın en önemli temsilcilerinden olan pileli etekler ; balon kollu kabarık elbiselerin, spor kapşonlu elbiselerin, kumaş klasik elbiselerin ya da yazlık örgü elbiselerin tarzını bambaşka bir noktaya getirir. Pileli etekli elbiseleri kısa topuklu botlar ile, stiletto ayakkabılar ile, uzun topuklu çizmeler ile ya da spor ayakkabıları ile kolaylıkla kombinleyebilirsiniz. Bu etek ayakkabı kombininde dikkat etmeniz gereken tek nokta renk uyumudur. Renk uyumu elbise ve ayakkabının aynı renk olması yerine birbirine uyumlu renkler olmasıdır. Aynı renk giyim konusunda siyahlar birbirini tamamlar. Siyah elbise yine siyah renk ayakkabı ve çizmeler ile harika görünür. Ancak açık renk mesela krem rengi ya da bej rengi bir elbise giydiğinizde bej rengi bir ayakkabı giyerseniz bu renk tonları birbirini boğar. Bej rengi ya da krem rengi elbiseleri en güzel kahverengi ya da taba rengi tonlarında ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz. Aynı şekilde beyaz ve tonlarındaki elbiseleri de beyaz ya da siyah ayakkabılar ile değil kahverengi ve taba rengi tonlarındaki ayakkabılar ile kombinlemeyi deneyebilirsiniz.

Etiketler: elbise,ayakkabı,kombin
Şubat 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR