Elma Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Elma Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

 

Günlük kombinlerinizi yaparken vücut tipinize uygun kıyafet modelleri tercih etmeyi öncelik haline getirmelisiniz. Unutmayın ki kötü vücut tipi yoktur, yanlış kıyafet vardır. Bunun önüne geçmek için size önereceğimiz modelleri değerlendirebilirsiniz. Vücut tipine göre giyinmede birinci aşama olarak vücut tipinizi belirlemeniz gerekir. Bunu yaptıktan sonra size en çok yakışacak kıyafeti aramaya başlayabilirsiniz.

Hangi vücut tipine sahip olursanız olun, unutmamalısınız  ki gerekli özeni gösterdiğinizde her daim stil sahibi ve şık olabilirsiniz. Eğer elma vücut tipine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız yapmanız gereken ilk ve en önemli şey dikkati orta bölgenizden uzak tutmak, üst bölgenizi dengelemektir. Odağı daha ince olan bölgelerinize, örneğin bacaklarınıza çekmelisiniz. Belinizin hemen aşağısında biten düşük bel pantolonları ve karın bölgesinde geniş desenleri olan modelleri tercih etmemelisiniz. Eğer elma vücut tipindeyim ve nasıl giyineceğimi bilmiyorum diyorsanız önerilerimize kulak verin.

Elma Vücut Tipi Nedir?

Herkesin kendine özgü bir vücut tipi vardır. Eğer elma vücut tipine sahipseniz vücudunuzun üst kısmı bacak ve kollarınıza kıyasla daha kalın demektir. Vücudunuzdaki tüm yağlar karın bölgesinde toplanmış olabilir. Özetle fazlalıklarınız karın bölgenizde yoğunlaşmış demektir. Ancak kesinlikle korkmanıza gerek yok. Önemli olan vücut şekliniz değil, onu uygun kıyafetlerle desteklemeyi bilmenizdir. Doğru kıyafetleri giydiğinizde o aradığınız stile kolaylıkla kavuşacaksınız. 

Elma vücut tipine sahip insanların göğüs bölgeleri daha belirgindir. Göğüslerinizi vurgulayacak bir kıyafet tercih etmek yerinde bir karar olacaktır. Göğüs bölgenizden başlayıp bel kısmına doğru genişleyen gömlek ya da bluzları giyebilirsiniz. Omuzlarınız elma vücut tipinden ötürü geniş olabilir. V yaka ya da tek omzu açıkta bırakan bluzlar yardımınıza koşabilir. Ayrıca bel hattını doğru vurgulamak da oldukça önemlidir. Belden kemerli elbiseleri deneyebilirsiniz. Ancak kemerin çok kalın olmamasına özen gösterin. Omuzlarınızı daha geniş gösterecek kayık yaka üstlerden kaçının. Unutmayın amacımız görece daha geniş olan vücudunuzun orta bölgesini, yine vücudunuzun diğer kısımlarıyla dengelemek.

Elma Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi Nasıl Olmalı

 

Elma vücut tipine sahipseniz bacaklarınızla ön plandasınız demektir ve bu bağlamda giyeceğiniz pantolon da büyük önem kazanmaktadır. Dikkati bacaklarınıza çekip, üst bölgenin vurgusunu azaltmalısınız. Bunu sağlamak için de bacaklarınızın ön planda olduğu bir giyim tarzı benimsemeniz gerekmektedir. Dar kot pantolon, tayt ve çizme kombini gibi bacaklarınızı saklayacak seçimler yerine kot şort ya da mini etek giymelisiniz. Beli ince gösteren pantolon modellerine bakabilirsiniz. Bootcut tarzında dar başlayıp bollaşan ya da tamamen bol kesim olan pantolonları da değerlendirebilirsiniz. Ancak fazla dar bir jean giymemenizi öneririz. Bu üst bölgeyle tezat yaratıp, genişliğini vurgulayacaktır. Ayrıca renkli ve desenli modeller de dikkati bacaklarınıza çekmenize fayda sağlar. İspanyol paça pantolon ya da boru paça pantolonları da deneyebilirsiniz. Yüksek bel jean pantolonlar bel çevrenizi toplayarak, fazladan yağlarınızın fark edilmesini önleyecektir. Önde değil arkada cepleri bulunan bir kot giymek önde potluk yaratarak belinizin daha geniş görünmesinin önüne geçecektir. Göğüs bölgesinden aşağı bollaşarak inen bir gömlek ve boyunuzu daha uzun göstermek için vücudunuzun alt kısmını dengeleyecek yüksek bir topuklu ayakkabıyla kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Elma Vücut Tipi Nasıl Bir Etek Tercih Etmeli

 

Odak noktasını vücudunuzun üst bölgesinden uzaklaştırmanız gerektiği için alta ne giyeceğiniz burada büyük bir önem kazanıyor. Yukarıda pantolon önerilerinden bahsetmiştik. Gelin şimdi birazcık da elma vücut tipine uygun etek modellerinden konuşalım. Elma vücut tipinde bacaklar üst bölgeye nazaran daha ince olduğu için bacaklarınızı saracak, dar bir etek giymek vücudunuzun orantısını bozacaktır. Kloş, vücudunuzu daha dengeli gösterecek bir etek tercih edebilirsiniz. Trompet etek, A kesim, verev etek modelleri de bu dengeyi yakalamanıza yardımcı olabilir. Düşük bel kot etek ya da belinize yapışacak kalem etek modellerinden ise uzak durmalısınız. Bu tarz modellerden üst bölgenizle orantı yakalamanızda sorun çıkaracaktır.

Elma Vücut Tipine Uygun Elbise Modelleri

Elma vücut tipi için pantolon ve etek önerdiğimize göre şimdi sıra günlük ve gece hayatında sıklıkla tercih edilen elbiselerde. Elma vücut tipine göre elbise modeli seçerken A kesim yani asimetrik kesim modellere bakabilirsiniz. Bu modellerde elbisenin sağ ve sol tarafları eşit uzunlukta değildir ve bu tarz asimetrik kesimler elma vücut tipine en çok yakışan modeller arasında yer almaktadır. A kesim elbiseler gardırobunuzun kurtarıcı parçalarından biri olacak.  Elbiseniz vücudunuza ne çok yapışmalı ne de fazla salaş durmalıdır. Oversize modeller vücudunuzun orta kısmını daha geniş göstereceğinden bu modellerden kaçınmanızda fayda var. Bel hattını vurgulayan, kendiliğinden kemerli elbiselerden de uzak durmalı, beli ince gösteren elbise modellerine bakmalısınız. Orta kısmınızı daha geniş göstermeyecek, minimal desenleri olan bir elbise ve önünü açık bırakacağınız bir blazer ceketle kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Vücut Tipine Göre Doğru İç Çamaşırı Seçimi de Oldukça Önemlidir!

Vücut tipine uygun giyinmenin öneminden bahsederken bu konuda doğru iç çamaşırı seçiminin de ne kadar önemli olduğunu vurgulamazsak olmaz. Çünkü vücut hatlarınızı doğru şekilde destekleyecek iç çamaşırları giyerseniz üst ve alt bölgenizde istediğiniz orantıyı daha rahat yakalayabilir, istenmeyen kiloları kolaylıkla saklayabilirsiniz. Bunun için göğüslerinizi kaldıracak bir sutyen modeli seçebilir ya da geniş olan bel bölgenizi, karın yağlarınızı güzelce sarıp saklayacak bir iç çamaşırı giymeyi deneyebilirsiniz. 

Katmanlı Giyinip, Üst Bedeninizi Dengeleyin

Burada en önemli nokta üst bedeninizi daha ince gösterecek nokta atışı üstlerle kombin yapmaktır. Üst bölgenizdeki fazlalıkları saklamak doğru kıyafetleri giymekten geçer. Üst bedeninizi dengelemek için bluzunuzun ya da gömleğinizin üzerine blazer ceket giyebilirsiniz. Ancak bu blazer ceketin sade olmasına, gereksiz ayrıntılarla kaplanmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Ya da üstünüze oturup, kıvrımlarınızı vurgulayacak bir kaban, örgü bir hırka ya da yaz ve bahar ayları için ferah bir trençkot tercih edebilirsiniz. Önerdiğimiz bu kıyafetlerin içine ise A kesim bir elbise ta da V yaka bir bluz giyebilirsiniz. Sade, göğüsün aşağısından başlayıp bollaşarak inen bir gömlek de deneyebilirsiniz. Tercih size kalmış.

Son Adım: Doğru Ayakkabı Tercihi

Elma vücut tipindeyseniz vücudunuzun daha ince bölümü olan bacaklarınıza vurgu yaparak üst kısmınızla dengelemeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Ayaklarınızı normalinden daha büyük gösterecek kaba çizmeler, ugg botlar gibi modellerden uzak durmalısınız. Kısa ve ince topuk stilettolar da bu vücut tipine önerilmeyen modeller arasında. Yapmanız gereken platform ya da dolgu topuk ayakkabıları tercih etmektir. Veya ayaklarınızı daha ince ve kibar gösterecek şık babet modellerine de bakabilirsiniz.

Bu öneriler ve çok daha fazlası için sitemizdeki diğer yazılara göz atabilirsiniz. Şunu asla unutmayın. Siz sahip olduğunuz bedenle her daim güzelsiniz. Doğru giyinerek bunu desteklemek, bedeninizi sevip ona hakettiği gibi davranmak sizin elinizde. Burada doğru giyinmekten kastımız sıkı bir moda takipçisi olmaktan ziyade bedeninizi tanıyıp, ona uygun giyinmenin inceliklerini öğrenmektir. Umarız ki bu yazı sizin için faydalı olmuştur. Yeni yazılarda görüşmek üzere…

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Haziran 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR