Eskimeyen Ekose Modası

Eskimeyen Ekose Modası

 

Bugün sizinle kıyafetlerdeki ekose deseninin moda dünyasındaki özel yerini, 90lı yıllardan bu yana eskimeyen ekose modasını konuşacağız. Moda yapısı itibariyle sürekli devinim içerisinde olan, günden güne kendini yenileyen bir olgudur ancak bazı parçalar vardır ki yıllar da geçse yerini başka bir şey alamaz. Trendler değişse de her daim moda olma özelliklerini korurlar. Ekose desenli parçalar da bunlardan birisi. Ekose farklı iki ya da üç renkte karelerden oluşan bir kumaş desenidir. Ekoseli kazaklar, gömlekler, elbiseler, etekler ve hırkalar… Hepsi de gündelik ve kurumsal hayatta sıklıkla kullanılan parçalardan. Gelin şimdi birlikte ekose desenli kombinleri nasıl yapabileceğinize, bu deseni kombinlerinize nasıl uyarlayabileceğinize bir bakalım:

Ekose Temalı Kombinler Nasıl Yapılır?

Ekoseli nostaljik ama aynı zamanda da trendlere uygun bir kombin yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey ekoseli ürünü farklı desenlerle birlikte kullanmamak olmalıdır. Hatta bu kural hemen hemen desenli olan bütün kıyafetlerde geçerlidir. Desenli bir parçayı mümkün olduğunca sade olan başka parçalarla kombinlemelisiniz. Desenli iki parçayı aynı anda kullanmanız kombinlerinizde karışık ve göz yoran bir görüntü oluşmasına sebep olabilir. Ekoseli kıyafetinizin içerisinde bulunan renklerden en az birini içeren bir kıyafetle kombininizi tamamlayabilirsiniz. Örneğin kırmızı, siyah ve grili ekose gömleğinizin altına siyah bir pantolon giyerek bu kurala uyabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise büyük ekoseli parçaların kişiyi daha iri gösterebileceğini unutmamaktır. Daha ince görünmek istediğinizde, aynı oranda küçük ekose deseni içeren parçalar kullanmanız daha mantıklı olacaktır.

Liseye Dönüş: Ekose Etek Dosyası

 

Ekoseli etekler gerek nostaljik havaları, gerekse de okul çağınızı hatırlatan görünümleriyle hem günlük hem de iş hayatının vazgeçilmez parçalarından birisi. Ofiste kullanabileceğiniz klasik kalem ekose etekleri şık gömlekler, boğazlı triko kazaklar ve botlarla tamamlayabilirsiniz. Sokak modasında ise pileli ekose etekleri tercih edebilir, bunu da kazaklar, sade gömlekler ya da süveterlerle tamamlayabilirsiniz. Örneğin beyaz gömlek üzerine lacivert süveter ve ekoseli etek giyerek adeta okul yıllarınıza dönüş yapabilir, eskimeyen öğrenci temasını gündelik kombinlerinize yansıtabilirsiniz.     

Ekoseli Oduncu Gömlekleriyle Grunge Modasına Siz de Ayak Uydurun!

 

Grunge modasının temel parçalarından olan ekoseli oduncu gömlekleriyle gündelik şıklığınızı tescilleyebilirsiniz. Oversize kalıp oduncu gömlekleriyle rahat ve konforlu olmanın yanında, trend bir görünüm de yaratabilirsiniz. Örneğin gri, siyah ve beyaz tonlarını içeren oduncu gömleği giyip, altına ise mavi ya da siyah jean pantolon giyebilir, bunu da spor ayakkabıları ve deri ceketle tamamlayabilirsiniz. Oldukça casual ve sokak modasına uygun olan bu görünümünüzü çeşitli aksesuarlarla güçlendirebilirsiniz. Dilerseniz ekoseli gömleğinizin altına düz renk bir tişört giyip, gömleğinizin önünü açık bırakarak da kullanabilirsiniz. Ya da ekoseli gömleğinizi tek renk bir etekle de tamamlayabilirsiniz.

Hırkalar, Ceketler, Şallar ve Kazaklar

Ekose deseni birbirinden farklı kumaş türleri ve kıyafetlerde karşımıza çıkıyor. Örneğin ekoseli nostaljik hırkalar, büyük düğmeleri ve yumuşacık yapılarıyla her daim kullanılan stil sahibi parçalardan. Bu hırkaların içerisine tek renk crop top, gömlek ya da bluz giyebilirsiniz. Hırkaların yanı sıra ceketlerde de ekose desenine rastlamak mümkün. Özellikle de blazer ceketlerde sık sık ekose deseni kullanılıyor. Ayrıca ekoseli blazer ceketinizi yine aynı kumaş ve desenden bir pantolonla kombinleyerek takım kombini de yapabilirsiniz. Blazer ceket yerine daha spor görünümlü gündelik ceketlerde de ekose deseni kullanılmakta. Bu ceketleri skinny jean pantolonlar ve hoodielerle tamamlayarak gündelik ve spor bir görünüm yaratabilirsiniz. Bu parçaların yanında şal gibi çeşitli aksesuarlar ve oversize kazaklarda da ekose deseni kullanılabiliyor. Tıpkı hırkalar gibi yumuşacık ve nostaljik bu kazakları içerisindeki renklerin baskın olduğu alt parçalarla, örneğin etek ya da pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Son olarak şallarda da ekose desenleri sıklıkla önümüze çıkıyor. Sade ve düz kumaşlardan oluşan bir kombini ekoseli bir şal ile tamamlayarak kıyafetlerinize hareket katabilir, tarzınıza şık bir dokunuş yapabilirsiniz.

Ekose Elbiselerle Şık Kombinler Yapalım

Ekose desenli elbiseler şıklığınızı zahmetsizce yansıtmalarının yanı sıra kombinlerinize feminen bir hava da katabilirler. Klasik ve spor tarzda olabilen bu elbiseleri gideceğiniz lokasyona göre farklı tarzlarda seçebilirsiniz. Örneğin kurumsal hayat için daha klasik bir parça giyerken, gündelik hayat için spor bir elbise tercih edebilirsiniz. Kalın askılı, ekoseli mini boy nostaljik bir elbiseyi içerisine sade bir gömlek giyip, şık oxford tarzı ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Ya da kloş ve midi boy ekoseli bir elbise tercih edebilir, bunu da dolgu topuklarla birleştirebilirsiniz. İsterseniz ekoseli elbiselerinizde kemer ve benzeri çeşitli aksesuarlar da  kullanabilirsiniz.

Her Dönemin Yıldızı Ekoseli Parçalarla Capcanlı Bir Stil Yaratabilirsiniz!

Sonuç olarak ekose deseni her dönemin vazgeçilmezlerinden biri olmaya devam ediyor ve modadaki yerini uzun yıllar koruyacak gibi görünüyor. Bu deseni hemen her mevsim kullanabilir, kıyafetlerinize hareket katabilirsiniz. Herkesin gardırobunda bulunması gerekenlerden temel ürünlerden ekoseli parçaları birbirinden farklı renk, kumaş, aksesuar ve kıyafette bulmak mümkün. Size düşen nokta kombinlerinize en çok yakışacak parçayı bulmaktan geçiyor. Bunun için de yazımızdan faydalanabilir, birbirinden farklı ve klas kombinler yapmak için sitemizdeki ürünleri gözden geçirebilirsiniz. Bir sonraki yazıya kadar hoşçakalın. İyi alışverişler…

 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Kasım 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR