Eşofman Takımı Seçerken Beden Nasıl Belirlenir

Eşofman Takımı Seçerken Beden Nasıl Belirlenir

Spor kıyafetlerin en başında eşofman takımları gelmektedir. Spor yapmanın vazgeçilmez unsurlarından olan eşofman takımları, günlük hayatta da giyilebilmesi bakımından çoğu kişinin kullandığı bir giyim ürünüdür. Hafta sonları gidilen sabah kahvaltılarında, günlük küçük gezintilerde giyilen eşofman takımları son zamanlarda gençlerin okula giderken de sevdiği giyimlerdendir.

Birçok alanda tercih edilen eşofman takımlarını seçerken bazı unsurlara dikkat etmenizde fayda var. Şayet birazdan sayacağımız hususlara dikkat etmezseniz rahat spor yapamamak, rahat yürüyememek gibi fiziksel aktivitelerinizi kısıtlayan durumlara maruz kalabilirsiniz. Ya da sizi olduğundan fazla terleten/üşüten bir eşofman takımı seçerek gününüzü huzursuz geçirebilirsiniz. Eğer bugünlerde bir eşofman takımı alacaksınız yazımızı okumanız tavsiyemizdir.

Doğru Eşofman Takımı Nasıl Seçilir?

Spor yaparken ya da günlük hayatınızda giymeyi tercih ettiğiniz eşofman takımlarının taşıması gereken ilk özelliği rahat ettirmek olmalıdır. Hareketlerinizi kısıtlamayan, bedeninize sıkıntı vermeyen bir eşofman takımı sizi daha rahat ettireceği gibi mutlu da edecektir. Eşofman takımının bu özellikleri taşıması aynı zamanda sağlık açısından da size katkısı olacağı anlamına gelir. Dolayısıyla bedeninize uygun bir eşofman takımı tercih etmeniz gözeteceğiz ilk husus olmalıdır.

Eşofman takımı seçerken belirli birtakım ölçütlere uymanız gerekmektedir. Böylelikle günlük aktiviteleriniz zorlu bir hale gelmez, yapacağınız spor da sağlık açısından size fayda sağlar. Dolayısıyla eşofman takımı seçmek aslında göründüğü kadar basit bir iş değildir. Bedeninizi seviyorsanız sayacağımız şu ölçütlere mutlaka dikkat etmeniz gerekir.

Eşofman Takımınız Çok Sıkı Olmamalıdır

Eşofman takımı seçerken ilk dikkat edeceğiniz ölçüt, beden konusu üzerinde olmalıdır. Bedeninize uygun bir eşofman takımı seçerseniz hareketlerinizi daha kolay yapabileceksiniz. Hareketlerinizin kısıtlanmaması size aynı zamanda motive de edecektir. Kimse spor yaparken giyindiği eşofman takımı yüzünden sporunu yarıda kesmek istemez. Bu sebeple eşofman takımı seçerken sizi çok sıkmayan takımları tercih etmelisiniz.

Bedeninizi saran eşofmanlar kollarınızı, bacaklarınızı doğru şekilde hareket ettiremeyeceğiniz bir hale sokar. Üstelik sadece spor yaparken değil, günlük hayatınızda da eşofman takımlarını sıklıkla giymeyi tercih ediyorsanız bu kuralı gözetmeniz gerekir. Bedeniniz ancak içinde rahat ettiği bir giysi içinde istediğiniz yönde hareket eder. Bu sebeple öncelikle bedeninizi belirlemenizde fayda var. Peki, beden ölçülerinizi nasıl belirleyebilirsiniz?

Beden Ölçünüzü Nasıl Belirleyebilirsiniz?

Bedeninize uygun bir eşofman takımını seçmeniz, yapacağınız sporda başarı elde etmenize olanak sağlayacaktır. Yaptığınız sporda elde edeceğiniz bu başarı, sizi motive edecek, güne daha zinde devam etmenize yardım edecektir. Üstelik bedeninize uygun eşofman takımı seçerek konforu yakalayabileceğiniz gibi şık bir görünüme de kavuşabilirsiniz. Eşofman seçerken beden belirleme, görüldüğü gibi hem konfor hem de sağlık açısından oldukça önemlidir.

Eşofman takımı seçmeden önce beden ölçülerinizi nasıl hesaplarsınız? Bu sorunun cevabı oldukça basit. Elinizde bulunduracağınız birkaç aletle bu işi hızlıca çözebilirsiniz.

  • Öncelikle, göğüs ölçünüzü almanız gerekmektedir. Göğüs ölçünüzü en kolay, bir mezura yardımı ile alabilirsiniz. Mezurayı yatay bir şekilde tutun, göğsünüzün en sert kısmına yerleştirin. Mezuranın bu noktada yere paralel olması gerekir. Daha sonra en geniş kısımdan göğüs ölçünüzü alın. Bu işlemi yaparken başınızı dik tutun ve nefesinizi de normal şekilde alın. Nefesinizi içinize çekmeyin ya da bedeninizi yamuk tutmayın. Tüm bunlara dikkat ettikten sonra mezurayı sıkılaştırarak göğüs ölçünüzü almış olursunuz.
  • Bel ölçünüzü belirlerken belinizin en dar bölgesinden ölçü almaya dikkat etmelisiniz. Bu şekilde ancak doğru sonuç alabilirsiniz. Bu işlemi şu şekilde yapabilirsiniz: Mezurayı göbek deliğinizin üstünde tutarak belinizin en ince olduğu yere koyun. Başınızı, bedeninizi dik tutun ve normal şekilde nefes alıp vererek mezurayı sıkılaştırın. Belinizin ölçüsünü en doğru haliyle bu şekilde alabilirsiniz.
  • Kalça ölçünüzü belirlemek içinse kalçanızın en geniş bölgesinden ölçü almalısınız. İşlem olarak da belinizi nasıl ölçüyorsanız aynı şekilde ilerlemelisiniz.
  • Göğüs altınızı ölçmek için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır: Mezurayı memenizin tam altına gelecek şekilde yerleştirin. Yine aynı şekilde mezuranın yere paralel olması gerektiğini unutmayın. Başınız, bedeniniz dik şekilde, normal nefes alarak ölçümünüzü yapın.

Ölçüler Belirlendi, Sıra Beden Seçiminde!

Yukarıda sizler için doğru eşofman takımını seçmede size yardımcı olacak beden ölçüm ölçütlerini sıraladık. Beden ölçümünüzü yaptıktan sonra doğru eşofman takımını bulmak oldukça basit bir işlem.

Mezura ile beden ölçümünüzü yaptıktan sonra şöyle bir durumla karşılaşabilirsiniz: Ölçüleriniz, iki beden arasında kalabilir ya da iki beden için sınır bir noktada olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsınız yapacağınız ilk şey, eşofmanın üzerinizde nasıl durması gerektiğine karar vermenizdir. Eğer ki üzerinizde dar olmasını istiyorsanız küçük bedene yakın olan ölçünüzü baz almanız gerekir. Eğer ki bol bir görüntü yakalamak istiyorsanız büyük bedeni tercih etmelisiniz.

Tabii bu noktada şunu unutmamalısınız. Bedeninize çok dar gelen eşofmanlar hareketlerinizi kısıtlayacağından olabildiğince rahat hareket edeceğiniz eşofmanı tercih etmelisiniz. Büyük beden eşofman takımları bu noktada size yardım edebilecek kategorilerden olabilir.

Eşofman takımlarının beden tablosu kadın ve erkek olarak değişiklik göstermektedir. Bu sebeple bedeninizi seçmeden önce bu farklılığa dikkat etmelisiniz. Koza Butik’in beden tablosuna bakarak istediğiniz bedende eşofman takımını rahatlıkla seçebilirsiniz. Üstelik her bedene uygun çeşitli eşofman takımı yelpazesiyle sizlerin en güvenilir yardımcısı olacaktır.

Vücudunuz Eşofman Takımının İçinde Rahat Etmeli!

Ölçülerinizi belirlediniz, size uygun eşofman takımını belirlediniz; artık rahatsınız demektir! Spor yaparken ya da günlük hayatınıza eşofman takımı tercih ediyorsanız “rahatlık” her zaman ilk ölçütünüz olmalıdır. Spor yaparken de günlük aktivitelerde de vücudunuzun pek çok organı hareket eder. Kollarınız, bacaklarınız daha rahat hareket ederse sporunuzdan istediğiniz verimi alırsınız. Bu da bedeninize uygun eşofman takımını seçmenizden geçer. Ölçümünüzü yaptıktan sonra alacağınız eşofman takımı  sizin için en uygun olanıdır, bunu asla unutmamalısınız.

Eşofman takımı alırken sadece modeline, rengine değil, size sunacağı konfora da dikkat etmelisiniz. Vücut tipinize uygun ama sağlık açısından iyi gelmeyecek bir eşofman takımı seçmek doğru bir hareket olmayacaktır. Kumaşın kalitesine de bakmalı, cildinizi tahriş etmeyecek, hava almasını sağlayacak eşofman takımlarını tercih etmelisiniz. Böylelikle yaptığınız spor daha keyifli hale gelecek, spora devam etmeniz için bir motive unsuru olacaktır.

Unutmayın; vücudunuz ancak rahat ettiği sürece size cevap verecektir. Dar gelen bir eşofman takımını sadece görselliği için giymek vücudunuza yapacağınız bir kötülük olur.  Bu sebeple eşofman takımınızı seçerken bedeninizi belirleyin, uzun vadede mutlu ve rahat olun.

Etiketler: eşofman, takımı, seçerken, beden, nasıl, belirlenir
Ekim 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR