Gardırobunuz İçin Enerjik Renk Kombinasyonları

Gardırobunuz İçin Enerjik Renk Kombinasyonları

Çeşitli renk kombinasyonları kullanmak stilinize ve kombinlerinize yeni bir soluk getirebilecek güce sahipken, tüm stilinizi yerle bir edecek güce de sahiptir. Bu yüzden yeni tonlar ve kombinasyonlar denerken tedirgin hissetmeniz ve bundan kaçınmanız oldukça doğal. Ancak bu, eski düzen baştan aşağı siyah kombinlere bağlı kalmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Canlı, enerjik renklerden soluk, pastel renklere kadar her rengi kullanmanın bir yolu vardır. Çeşitli renkleri nasıl birlikte kullanacağınızı öğrendiğiniz zaman stil dünyanızda sizin için yeni bir kapı aralanmış olacak.

Sarı - Yeşil

Doğanın ve canlılığın renkleri sarı ve yeşil, çoğu ciltte harika bir görünüm oluşturur. Bu renk ikilisini kullanırken dikkat etmeniz gereken asıl konu cilt alt tonunuzu bilmek. Eğer cilt alt tonunuz sıcaksa koyu yeşil, haki gibi yeşil tonlarına ve hardal gibi sarı tonlarına yönelmeniz gerekir. Eğer cilt alt tonunuz soğuksa daha canlı yeşil ve sarı tonlarına yönelmelisiniz. 

Düz bir gri etek veya kot pantolon üzerine sarı bir blazer ceket giyip, yeşil aksesuarlarla kombininizi tamamlayabilirsiniz. Sarı-yeşil renklerini birlikte kullanarak yaz enerjisine ayak uydurup, kış aylarında da gardırobunuza hareket getirebilirsiniz.

Açık Mavi - Pembe

Hiçbir şey bahar aylarını pastel renk tonlarından daha iyi anlatamaz. Yumuşak tonlu pembeler ve maviler kulağa çekici gelmeyebilir, ancak doğru şekilde kullanıldıklarında kuvvetli bir renk patlaması ile oldukça göz alıcı olabilirler. Bu renk kombinasyonu size yumuşak çiçek kokularını ve ılık bir bahar esintisini hatırlatacak. Kışın tüm karanlığını ısıtacak bir günlük görünüm için yumuşak mavi bir kazak ve pembe bir ceket deneyebilirsiniz. Aksesuarlarınızı katmanlara ayırın ve pastel bir dokunuş eklemekten çekinmeyin. Bu renk kombinasyonu, renk paletini dengelemek için beyaz stiletto gibi iddialı bir ayakkabıyla güçlendirilebilir. 

Kırmızı - Mavi

Kırmızı ve mavi renk kombinasyonu, tüm zamanların en sevilen görünümlerinden biridir. Kırmızı bir ceket ve topuklu ayakkabılarla bir kot pantolonu bir arada kullanarak günlük görünümünüze şıklık katmak stilinize yapabileceğiniz en kolay ve etkili dokunuşlardandır. Eğer seçeceğiniz kırmızı canlı bir tonsa daha açık mavi bir renk kullanmak renk dengesini yakalamanızı sağlayacaktır. Parlak kırmızı tonu ve kot pantolon arasındaki renk kontrastını vurgulamak için beyaz rengi de kombininze eklemek risksiz ve başarılı bir adım olabilir. 

Turuncu - Mavi

Kombininizde kontrastlı renk blokları kullanmanın en iyi yollarından birisi turuncu ve mavi renklerini birlikte kullanmaktır. Biraz riskli bir renk ikilisi olsa da doğru kullandığınız sürece harikalar yaratabilirsiniz. Fazla iddialı bir görünüme sahip olmak istemiyorsanız daha koyu tonlarda bir maviyle soluk tonlarda bir turuncu tercih edebilirsiniz. Turuncu renginden emin değilseniz taba gibi kahverengi-turuncu arasında tonları da koyu mavi ağırlıklı kombinlerinizde kullanabilirsiniz. Daha iddialı bir görünüm için canlı bir mavi ve canlı bir turuncu tercih edip, renk geçişini yumuşatması için beyaz rengi kullanabilirsiniz. 

Pembe - Gri

Pembe ve gri renkleri mevsim fark etmeden yıl boyu kullanılabilecek mükemmel bir ikili. Kombinlerinizdeki kontrastı aza indirip yumuşak geçişli bir renk paleti kullanmak çabasız bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Bahar aylarının vazgeçilmezi olan pastel pembe tonlarını gri rengi ile bir arada kullanmak uyumlu bir geçiş yakalamanıza yardımcı olur. Kış aylarında iddialı renkler kullanmaktan çekiniyorsanız bu renk uyumu tam size göre. 

Mavi - Kahverengi

Kahverengi-mavi renk uyumunun en iyi noktası, mevsimlere bağlı olmamasıdır. Farklı tonları birçok şekilde bir arada kullanılabilen bu renk ikilisini istediğiniz gibi sıcak veya soğuk tonlara çekerek kullanabilirsiniz. Çok canlı bir mavi kullanıyorsanız ve kombininizin enerjik bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız daha açık tonlarda bir kahverengi veya sarıya yakın tonları tercih edip çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Fazla göze batmayan ve sonbaharın renkleriyle uyumlu olan bir kombin istiyorsanız daha koyu tonlarda bir mavi ve tarçın, taba gibi kahverengi tonlarını tercih edip mevsim renklerine uyum sağlayabilirsiniz. 

Yeşil - Siyah

Son zamanların en çok tercih edilen renk kombinasyonlarından birisi yeşil ve siyah. Son derece keskin renkler olan siyah ve yeşil birlikte kullanıldığı zaman sert bir geçiş yakalayıp iddialı bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Tercih edeceğiniz canlı yeşil tonunu siyah ile birlikte kullanarak hedeflediğiniz dikkat çekici görüntüye ulaşmanız çok kolay. Üçüncü bir renk ile geçiş sağlamanın oldukça zor olduğu bu renk ikilisini tek başına kullanmak sizin için risksiz bir seçenek olacaktır. Fazla aksesuar kullanmak ve üçüncü bir renk eklemek sizi aradığınız görüntüden istemediğiniz bir noktaya taşıyabilir. 

Mavi - Beyaz

Mavi ve beyaz ikilisi her zaman akıllarımıza yaz aylarını ve keyifli yaz tatillerini getirse de, yalnızca yaza özel bir kombinasyon değildir. Kullandığınız tonlara ve nasıl kombinlediğinize bağlı olarak bu iki rengi istediğiniz her mevsimde kullanabilirsiniz. Beyaz renk genelde kış aylarında pek tercih edilmiyor. Fakat artık kış aylarının en vazgeçilmez renklerinden birisi haline gelen beyaz renk, doğru mavi tonlarıyla kullanıldığı zaman kış aylarınıza yeni bir stil enerjisi kazandırabilir. Daha açık mavi tonlarını beyaz renkle kullanmak, kış aylarında canlı ve yumuşak bir görünüm elde etmenizi sağlayıp içinizdeki enerjiyi yansıtmanıza yardımcı olacaktır. 

 

Farklı renkleri bir arada kullanıp kombinler yaratmak riskli ve zorlu bir yol gibi görünse de, nasıl yapacağınızı bildiğiniz zaman sizi yeni bir stil dünyasına taşıyabilir. Aklınıza bile gelmeyecek renkleri bir arada nasıl kullanabileceğinizi öğrendikten sonra renk sınırlarına takılmadan istediğiniz kombinleri yapıp enerjinizi her mevsim sokaklara taşıyabileceksiniz!


 
Etiketler: blog
Mart 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR