GENÇ GÖRÜNMEK İÇİN GİYİNME TÜYOLARI

GENÇ GÖRÜNMEK İÇİN GİYİNME TÜYOLARI

Kadınlar, zaman zaman stillerini değiştirme hamlelerinde bulunabilirler. Geçen zaman içinde değişen zevkler, hayata bakış bunun etkileri arasındadır. Bazen de yaşın ilerlemesiyle stil değiştirmeye gidebiliriz. Çünkü kadınların stili, dış görünüşleri ile igili önem verdikleri hususlardan biridir. Peki, güzel ve genç görünmenin sırrı nelerdir?

Şık olmak, herkesin istediği bir şeydir. Şık olurken aynı zamanda olduğunuzdan daha genç görünmek de yakalayacağınız detaylardan biridir. Bunu yapmak için yaşınızın sizi rahatsız edip etmemesine bakmamalısınız. Nihayetinde genç ve şık görünmeyi kim istemez mi? Sizi olduğunuzdan daha genç gösterecek stil ipuçlarını bu yazıda derledik. Daha zayıf, genç gösterecek, sizi iyi hissettirecek bu ipuçlarına göz atalım:

Genç Görünmenin İnce Detayları

 

Kadınlar kombin oluştururken birçok durumu aynı anda düşünürler. Nerede giyileceğinden ne zaman giyileceğine, üzerlerinde nasıl duracağına kadar her şeye en ince ayrıntısıyla dikkat ederler. Kendilerini gösterdikleri yaş da önem verdikleri durumlardan biridir. Düşünüyoruz ki kimse olduğundan daha yaşlı görünmek istemez. Hatta bazen olan yaşından daha genç de görünmek ister ki bu olağan bir durumdur. Şık görünmenin yollarından biri de budur çünkü. Bu her ikisini aynı anda yakalamak ne kadar zor olsa da vereceğimiz birkaç ipucu ile kolaylıkla istediğiniz görüntüye kavuşabilirsiniz.

Yaz veya kış mevsimi fark etmeksizin kombin tasarlarken eğer daha genç görünmek istiyorsanız bacak boyunuz, bel kalınlığınız, omuz duruşunuz gibi bölgelere dikkat etmelisiniz. Bu şekilde ince bölgelere yoğunlaşacağınız dikkat sayesinde daha zayıf görünebileceksiniz.

Üst Bedeni İnce Gösterecek Kıyafetler

 

Kombin yaparken bacaklarınıza şekil vermek ya da boyunuzu olduğundan uzun göstermek isrtiyorsanız diz altı etekleri ya da kalem etekleri tercih edebilirsiniz. Diz altı etekleri giyerek bacaklarınızın kalınlığını gizleyebilir, daha ince bir görüntü yakalayabilirsiniz. Daha ince görünmek nihayetinde sizi daha genç gösterecektir. Yine bu eteği, topuklu ayakkabı ile kombinleyebilirsiniz. Topuklu ayakkabı, duruşunu düzeltecek, daha dik, kendinizden emin bir duruşa sahip olacaksınız. Haliyle bu duruşunuz, sizi yorgunluğun verdiği görüntüden de uzaklaştıracaktır.

Eğer omuzlarınız geniş ise bunun da bir çözümü elbette var: Geniş ve omuzları kapatan şapkalar. Şapka, aynı zamanda şık bir aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Üstelik artık yazı kışı yok, herkes her an şapka takar durumdadır. Siz de geniş omuzlara sahipseniz daha ince görünmek için geniş şapkaları tercih edebilirsiniz. Eğer tesettürlü iseniz eşarbınızı, omuzlarınıza dökülecek şekilde kapatabilirsiniz. Böylelikle siz de ince bir görüntüye sahip olur, olduğunuzdan daha genç bir yaşa bürünebilirsiniz.

Bazı kadınların şikâyetçi oldukları noktalardan biri, bel kalınlığıdır. Gizlenmesi zor olduğundan çoğu zaman can sıkabilir. Ama küçük hileler ile bu kalınlığı ortadan kaldırıp genç, dinamik bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Peki, bu nasıl mümkün?  Kalın kemerler ile! Kalın kemerleri kullanarak giyeceğiniz bir elbisede ya da tunikte kullanarak belinizi olduğundan daha ince gösterebilir, genç görünüme kavuşabilirsiniz.

Bacakları uzun göstermek, ince bir görüntüyü yakalamanın püf noktaları arasında yer alır. Eğer bacaklarınız kalın ise sakın ama sakın bantlı topuklu ayakkabıları tercih etmeyiin. Çünkü bantlı ayakkabılar bacaklarınızı daha kalın gösterecektir. Sizin tercih etmeniz gereken ayakkabı modeli, yüksek topuklular olmalıdır. Aynı zamanda bu yüksek topuklularla giyeceğiniz tulum da ince, zarif bir görüntü yakalamanıza olanak sağlar.

Çiçekli, Bol Kesim Elbiselerden Uzak Durmalısınız

 

Kadınların hayatında modanın yeri, önemi tartışılmaz. Moda denildiğinde, şıklıktan bahsedildiğinde kadınlar için her şey susar, onlar konuşmaya başlar. Ciddi anlamda önemsedikleri aşikârdır. Her zaman şık, güzel, genç görünmek kadınların en çok istedikleri şeylerden biridir. Bunu başarmak zor gibi görünse de aslında küçük hileler ile yakalamak mümkün. Yukarıda inceliği yakalayarak genç görünmenin yollarından bahsettik. Şimdi sıra elbise tercihlerinde!

Kış geliyor, belki dolabınızı değiştirme koşturması içine girdiniz. Bu koşturma içinde kendinize soracağınız birkaç sorunuz muhakkak olsun. Mesela, kombinlerinizi yaparken amacınız nedir? Daha şık mı görünmek istiyorsunuz? Daha sert, maskülen, ya da genç? Buna cevap verdiğinizde önceliğiniz genç görünmek ise, uygulamanız gereken birkaç tüyo verelim:

Çiçekli elbiseler, hareketli, çok renkli elbiseler sizi olduğunuzdan çok yaşlı gösterebilir. Şayet, özel bir konseptli davete gitmiyorsanız bu çiçekli elbiseleri dolabınızdan uzak tutmanızı öneririz. Bunun yerine pastel tonlarında seçeceğiniz kıyafetler, sadeliği ile birlikte sizi olduğunuzdan daha genç gösterecektir.

Yine, geniş kesim elbiseler de sizi olmadığınız bir yaşta gösterecektir. Geniş kesimli elbiseler her kadar rahat olsa ve çok tercih edilse de sizi daha şişman gösterecektir. E haliyle ince görüntüden eser kalmayacak, yaşınızdan büyük göstereceksiniz. Bu sebeple bedeninize uygun elbiseleri tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

Makyaj ve Saç Tercihlerinizle Giyiminizi Destekleyin

 

Saçlar kadınların en hassas noktalarından biri. Kuaförde geçirilen onca zaman, aslında görüntümüze harcadığımız en değerli zamanlardan. Üstelik en ufak bir değişiklik büyük etkiler yaratabildiği için çok da dikkat etttiğimiz bir mesele.

Eğer genç göstermek istiyorsanız kısa saçlardan kurtulmanız gerekir. Uzun ve bakımlı saçlar sizi her zaman, olduğunuzdan daha genç gösterecektir. Yüzünüzde kırışıklıklar varsa kesinlikle kısa saçtan uzak durmanız gerekir çünkü kısa saç, bu kırışıklıkları âdeta gün yüzüne çıkaracaktır.

Genç görünmenin yollarından biri ağır makyajlardan vazgeçmektir. Yoğun, belirgin makyaj belki kusurları kapatmada başvurduğunuz yollardan biri olabilir ama sizi her zaman daha yaşlı gösterecektir.

Fular ya da Boyun Eşarbı Gizleyici Bir Aksesuar Olabilir

 

Aksesuarlar ile de yaşlı görüntünüzden kurtulmanız mümkün. Eğer boyun bölgenizde kırışıklıklar varsa boynunuza bağlayacağınız fular ya da boyun eşarbı, o bölgedeki kırışıklıkları gizleyecektir. Üstelik renkli olanları tercih ederseniz size bir hareket, renklilik de katacaktır. Ya da mesela boynu dolayan kalın kolyeler de fular/eşarp ile aynı işlevi görecektir. Yeter ki var olan kırışıkları gizleyebilsin, her türlü aksesuarı kullanabilirsiniz.

İnce Çizgili, Puantiyeli Kıyafetler

 

Genç görünmek istiyorsanız yatay çizgili ve büyük puantiyeli kıyaferleri dolabınızdan uzak tutmanız gerekir. Çünkü bu kıyafetler sizi olduğunuzdan daha kilolu ve yaşlı gösterecektir. Bunlar yerine daha ince çizgili, puantiyeleri küçük olan, belki minik yapraklı kıyafetleri giyerek genç görünebilirsiniz.

Beyaz Yakalı Bluzlar, T-shirtler

 

Aslında beyaz yakalı kıyafetler, tıpkı fularda olduğu gibi genç gösterecek aksesuar hileleri arasındadır. Giyeceğiniz beyaz yakalı bluz ya da t-shirt, yüzünüzü olabildiğince parlak gösterecek, canlandıracaktır. Açık yakalı gömlekler giymek yerine bu tarz kıyafetleri giymeyi tercih ederseniz daha genç görüneceğiniz kesindir.

Ve Tabii Kot Pantolonlar!

 

Hayatımızın her alanında giyebildiğimiz, rahatlığıyla cazibesini her zaman koruyan kot pantolonlar, genç göstermenin de önemli püf noktaları arasındadır. Elbette dolabınızda birkaç tane kot pantolon vardır. Olmalıdır da zaten. Kot pantolon hem genç gösterir hem genç hissettirir. Vücut tipinize göre seçeceğiniz skinny ya da mom pantolonlar sizi her daim olduğunuzdan genç gösterecektir. Bizden söylemesi!

Etiketler: tüyo,genç,giyim
Şubat 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR