Hamile Giyiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamile Giyiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her kadın için hamilelik dönemi kuşkusuz en hassas dönemdir. Fiziksel durumdan psikolojik duruma kadar anneyi her konuda etkileyen hamilelik dönemi, belli birtakım alışkanlıkların da değiştiği dönemdir. Bu değişen alışkanlıklardan biri de giyim tercihidir. Hamilelik döneminde zaman zaman yanlış tercihler yapılmakta, bu da anneye sıkıntı oluşturabilmektedir. Peki, hamileyken hem rahat hem de şık olmanın yollar nelerdir, bu mümkün müdür? Elbette! Hamilelik döneminde değişen fiziki özellikleriniz korkulu rüyanız olmasın. Ne aldığınız kilolar ne de başka bir durum, sizi eskisinden daha kötü göstermez. Bu yazıda sizlere sunacağımız öneriler de sizin daha güzel görünmeniz için değil, daha rahat etmeniz içindir. Kendinizi iyi hissedebiliyorsanız ne mutlu bize! Gelin, beraber hamilelik döneminde nasıl giyilmesi gerektiğine bakalım!

Hamileliğin İlk Ayları

Hamileliğin ilk üç ayı, aslında fiziki görüntüde en sorunsuz dönem olarak geçer. Bu ilk üç ayda fazla bir kilo artışı olmayacak için daha önce giyindiğiniz çoğu kıyafetiniz size olmaya devam edecektir. Bu kıyafetlerinizi rahatça giyebilirsiniz, sizin için bir sorun oluşturmayacaktır. Sonraki dönemlerde bu kıyafetlere uygulayacağınız ufak dokunuşlarla bir müddet daha bunları giyebilirsiniz.

Karnınız Büyüme Başlarken…

İlk üç aydan sonra artık karın yavaş yavaş büyümeye başlar. Gözle görülür çok büyük bir farklılık olmasa da kıyafetlerinize ufak sıkmalar hissedebilirsiniz. Bu zamanlarda dolabınızdaki kıyafetlerinize yapacağınız ufak dokunuşlar sizin kurtarıcınız olacaktır. Pantolonunuzun düğmesini ilikleyemediğiniz ilk gün alışveriş yapmanız doğru olmayacaktır. Çünkü böyle bir durumu, bol t-shirt, tunik, bluz altına giyebileceğiniz belinizi sıkmayan taytlarla, lastikli pantolonlarla aşabilirsiniz. Bu dönemde özellikle dikkat etmeniz gereken şey, pantolon seçiminiz üzerine olmalıdır.

Hamile pantolonları her kadının kurtarıcılarından biridir. Bu pantolonlarda öncelikle dikkat etmeniz gereken şey, bel kısmında bulunan ve belinizi saran bölümün örme kumaştan yapılmış olmasıdır. Hamile pantolonunda bu kısmın esnek olması çok önemlidir. Bu kumaş, ne çok sıkı olmalıdır ne de çok gevşek. Çok sıkı olan bir yapısı varsa bebeği rahatsız edebilirsiniz. Çok bol olduğunda da siz rahat etmezsiniz. Bu sebeple buna çok dikkat etmelisiniz.

Pantolon seçiminde bir diğer önemli husus da boyunuzla ilgilidir. Eğer boyunuz ise seçeceğiniz pantolon geniş kesimli ya da bol paçalı olabilir. Minyon bir tipiniz var ise bilekte biten pantolonlar tercihiniz olmalıdır. Bol paça pantolon ile vücuda oturan üst giysileri kombinlerseniz şık bir görüntü de elde etmiş olursunuz. Dar pantolonları ise geniş üst giysilerle kombinleyebilirsiniz.

Karnınızı büyümeye devam ediyor ve alışveriş yapma zamanınız geldiyse, alışverişinizi sadece hamile kıyafetleri satan yerlerle sınırlı tutmamalısınız. Çoğu mağaza, özellikle hamile kıyafeti satmasa da bedenleriyle size yardımcı olabilecek kıyafetleri bulundurabilirler. Tabii burada şuna dikkat etmelisiniz: Kendi bedeninizden iki-üç beden büyük kıyafetleri almamalısınız. Çünkü bu sefer de rahat olayım derken daha kilolu bir görüntüye sahip olmanıza neden olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Büyük beden kıyafetler için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kıyafetlerinizin Kesimine, Kalıbına Dikkat

Bir giysinin üzerinizde güzel görünmesini istiyorsanız o giysinin kalıbına özen göstermeniz gerekir. Bu durum hamile olduğunuz süre içinde de geçerlidir. Hamilelik döneminde gözle görünür en büyük değişiklikler karın ve göğüs bölgesinde olur. Bu sebeple üst giysilerinizde bol kesim ürünleri tercih etmelisiniz. Bunun için de robadan bol kesimli elbiseleri, bluzları, tunikleri giyebilirsiniz.

Hamilelik döneminde vücudunuz istemsizce sıcaklayabilir, daralma yaşayabilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. Bu durumu daha da zorlaştırmamak için yakalı ve boğazlı üst giysilerinden uzak durmalısınız. V yaka veya salaş, yuvarlak yakalar bu dönemde işinize en çok yarayacak üst giysilerindendir. Vücut yapınız değiştiği için, hareketleriniz kısıtlanmaya başladığı için giyeceğiniz dar kesimli kıyafetler yararınıza olmayacaktır. Bu sebeple geniş kesimli ürünleri tercih etmelisiniz.

Kıyafetlerinizin Kumaşına Dikkat Edin

Hamilelik döneminde anne adaylarının en dikkat etmesi gereken konulardan biri de tercih edilecek kumaşların doğal olması yönündedir. Şayet doğal olmayan bir ürünü tercih ederseniz istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir, yan etkiler sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden hamilelik giyimi seçerken sentetik, kalitesiz ürünlerden uzak durmanız gerekir. Bu hem sizin için hem de bebeğiniz için olmazsa olmaz bir kuraldır.

Hamilelik giyiminde diğer husus, vücudunuzu sıcak tutacak ve vücudunuzun nefes almasını sağlayacak kıyafetleri tercih etmenizdir. Bu sayede hem siz rahat edeceksiniz hem de bebeğiniz daha fazla oksijen alacağı için daha sağlıklı büyüyecektir.

Hamilelikle birlikte kan dolaşımınız ve kalp atışlarınız hızlanır, bu durum bebeğinizin oksijen alma ihtiyacını karşılar. Bu durum aynı zamanda vücudunuzun olağandan daha fazla ısınmasına neden olur. Dolayısıyla hamile giyiminizde hava alan kumaşlar vazgeçilmeziniz olmalıdır. Pamuk, keten, yün gibi doğal ürünler tercih etmelisiniz. Polyester, viskon gibi kumaşlardan olabildiğince uzak durmalısınız.

Kıyafetinizin Desenlerinden Çekinmeyin

Hamilelik döneminde kadınlar kıyafet seçiminde önceliği rahatlığa verirler. Ama bir yandan güzel görünmek de istenir. Bu zamanlarda tercihlerini yaparlarken birtakım çekinceler içine girebilirler. Mesela çizgili ve desenli kıyafetleri giyinmekten uzak durabilirler. Elbette ki kıyafetlerde bulunan çizgiler, vücudunuzu olduğundan farklı gösterecektir, bu kaçınılmaz bir durum ama minik detaylarla hamileyken de istediğiniz çizgili kıyafetleri giyebilirsiniz. Mesela minimal, az şeritli, karın kısmında çok fazla çizgi barındırmayan kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Büyük desenli kıyafetler yerine de küçük çizimli kıyafetleri tercih ederseniz vücudunuzun görüntüsü istediğiniz şekilde olacaktır.

Renklerden Uzak Durmayın

Hamilelik döneminde çoğu kadının tercih ettiği renk siyah olur. Olunandan daha zayıf görünmek istenir. Bunu yapmak sürekli siyah renk kullanma zorunluluğu yok aslında. Tamamen simsiyah giyinmek yerine bir ya da iki parça koyu renk kullanılıp da istenilen görüntüye ulaşılabilir. Kıyafetlerinizi canlı renkler ile süsleyip istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. Eğer ki üst bölgeniz daha geniş ise üste seçeceğiniz kıyafetinizi daha sade ve desensiz tutabilirsiniz. Alta seçeceğiniz kıyafeti ise renkli desenli seçerek elde etmek istediğiniz zayıf görüntüye ulaşabilirsiniz. Eğer alt bölgeniz daha geniş ise tam tersi durumu gözeterek zayıf bir görünümü yakalayabilirsiniz.

Topuklu Ayakkabıları Giymeyin

Hamilelik döneminde en yapılmaması gereken hareketlerden biri bu olabilir. Karın büyüdükçe ağırlık artar, artan ağırlığı da haliyle ayaklar çeker. Bu nedenle genelde düz, topuksuz ayakkabıyı 

tercih edebilirsiniz. Ama burada da dikkat etmeniz gereken bir huşu var. Çok fazla düz olan, topuğu hemen hemen yere sıfır olan ayakkabılar da annenin sağlığını olumsuz etkileyecek bir durumdur. Böyle bir ayakkabıyı tercih etmektense en az 5 cm. olan bir ayakkabıyı tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca doğal deriden üretilen, hafif esnek, yük dağılımını dengeleyen, hava geçişini sağlayan ortopedik ayakkabıları giymeniz hamilelik döneminizi daha az sorunla geçirmenize olanak sağlayacaktır.

Karnınızın Tadını Çıkarın!

Çoğu kadın, hamileyken büyük beden giyimi tercih eder. Bunun nedeni, alınan kilolar ve karnı saklamak olabilir. Hâlbuki hamileliğin tadını çıkarmanız da mümkün. Bol kıyafetler giyerek karnınızı saklamak yerine doğru bir kıyafet seçimiyle karnınızı ortaya çıkararak da rahat ve şık olabilirsiniz.

Hamile olduğunuz için kendinize küsmeyin, kendinizde kusur aramayın. Her halinizle harikasınız, bunu asla unutmayın!

 

Etiketler: hamile, giyimde, dikkat, edilmesi, gerekenler
Ekim 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR