Hamilelik Döneminde Nasıl Giyinilmeli?

Hamilelik Döneminde Nasıl Giyinilmeli?

Birçok fiziksel ve ruhsal değişimden geçtiğimiz hamilelik döneminde, kıyafet tercihlerimiz hayatımızı sandığımızdan daha çok etkiliyor. Hem beden algımız hem de fiziksel ihtiyaçlarımız bu dönemde sürekli olarak değişim içinde bulunuyor. Buna bağlı olarak stilimiz ve giyeceğimiz kıyafetlerden olan beklentilerimiz de sürekli değişiyor. 

Ayakkabı Tercihlerinize Öncelik Verin.

Hamilelik döneminde giyinirken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi ayakkabı seçiminizdir. Şişen ve konfor ihtiyacı giderek artan ayaklarınızı bu dönemde rahat ve mutlu tutmak vücudunuza karşı size düşen önemli görevlerden birisi haline geliyor. Elbette topuklu ayakkabılarınızı bir kenara atın ve hamilelik döneminin sonuna kadar yüzlerine bakmayın demiyoruz. Fakat zaman ilerledikçe rahat ve düz taban ayakkabılar günlük hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır. 

Kumaş Seçimleriniz Konusunda Özenli Olun.

Rahat ve nefes alan kumaşlara hamilelik döneminde hayatınızda her zaman olduğundan biraz daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Vücudunuz sürekli olarak değişim içinde olacak, karnınız büyüme gösterecek. Yani zamanla esnek kumaşlara ve rahat kumaşların size sağlayacağı hareket özgürlüğüne duyduğunuz ihtiyaç artacak.

İç Giyiminize Ekstra Dikkat Edin.

Hamilelik döneminde giyim konusunda belki de en önemli kısım iç giyimdir. Beden sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için iç giyim ürünlerinizi seçerken çok dikkatli olmalısınız. Seçtiğiniz ürünlerin pamuklu ve hava aldıran bir kumaşa sahip olması ikinizin de sağlığı için büyük önem taşır. Aynı şekilde hamilelik döneminde üst bedeniniz de büyük bir değişime gireceği için sütyen tercihlerinizde de en önemli kriteriniz konfor olmalı. 

Tek Parça Giyinmenin Kolaylığını Keşfedin.

Elbise veya tulum gibi tek parça giysiler giyip çıkarması kolay olduğu için ve size ihtiyaç duyacağınız konforu sağlayacaktır. Ayrıca duygusal, mental ve fiziksel olarak yükünüzün her zamankinden fazla olacağı bu dönemde kombin yapmakla da uğraşmak istemezseniz tek parça giysiler sizi her zaman kurtaracaktır. 

Hamilelik Döneminde Sahip Olmanız Gereken Parçalar

Elbette hamile olduğunuz ve bir dizi fiziksel değişimlerden geçtiğiniz için stilinizi arkada bırakmak ve büyük değişiklikler yapmak zorunda değilsiniz. Fakat zaten oldukça zorlayıcı olabilen bu dönemde giyinmeye dair birkaç noktaya dikkat etmek ve birkaç güvenilir parçayı dolabınızda bulundurmak hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır. İşte hamilelik döneminde mutlaka dolabınızda bulunması gereken birkaç parça:

Hamile Pantolonları ve Taytları

Hamilelik döneminde büyüyecek olan karnınız şu an sahip olduğunuz pantolonları ve taytları giyemeyeceğiniz anlamına geliyor. Eğer bütün hamilelik döneminizi elbiseler veya geniş eşofmanlar ile geçirmek istemiyorsanız hamile pantolonları ve hamile tayları hayatınızı kurtaracak! Hamilelik dönemindeki beden değişiminize uyum sağlayacak şekilde tasarlanan hamile pantolonları ve hamile taytları sayesinde konforunuz her zaman ön planda olacak ve stilinizi geride bırakmak zorunda kalmayacaksınız!

Hamile Tişörtleri ve Tunikleri

Hamilelik döneminde her zaman sahip olduğunuz tişörtleri, gömlekleri veya bluzleri giyemeyebilirsiniz. Eğer bu dönemi size birkaç beden büyük erkek tişörtleri içinde geçirmek istemiyorsanız hamile tişörtleri ve hamile tunikleri size aradığınız görünüşü sunacak. Hamilelik dönemi için özel üretilen bu tişörtler ve tunikler vücudunuza uyum sağlarken aldığınız kilolar ve büyüyen karnınız için stilinizden vazgeçmeniz de gerekmeyecek.

Ortopedik Ayakkabılar

Birçok kadın hamilelik döneminde ayaklarının şişmesinden ve aldıkları kilolar sebebiyle ayak ağrıları çekmelerinden şikayet ederler. Eğer hamilelik döneminde siz de bu sorunlarla başa çıkmaya çalışıyorsanız maalesef topuklu ayakkabılarınız size yardımcı olmayacak. Bu sorunları ve olası sağlık problemlerini ortadan kaldırmak için ortopedik ayakkabılar dolabınızda mutlaka bulunması gereken parçalardır.

Hamilelik Döneminizi Giyiminizle Kolaylaştırın

Bu heyecan dolu dönemde mutluluktan havalara da uçsanız birçok zorlukla karşılaşacağınız kaçınılmaz bir gerçek. Bu zorlukların birçoğu fiziksel olup konfor seviyenizi artırmakla çözüleceği için, giyinme şeklinize de özellikle dikkat etmeniz gerekecek. Rahatlığınızı üst seviyelere çıkaracak, günlerinizi ve hareket etmenizi kolaylaştıracak giysiler tercih etmek, bunları yaparken de stilinizi gözden çıkarmayıp kendinizi mutlu etmek birçok sorunu ortadan kaldırabilir. Edindiğiniz birkaç önemli öneriyi ve dolabınızda mutlaka bulundurmanız gereken parçaları aklınızda tuttuğunuz sürece konforunuz da stiliniz de sizin için ellerinden geleni yapacak!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Ocak 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR