Hayat Kurtaran 8 Stil Önerisi

Hayat Kurtaran 8 Stil Önerisi

Kendi tarzınızı yaratmak ve her gün bu çizgide giyinip şık olmak birçoğumuz için zorlu görünüyor olabilir. Her gün aynı gardırobu açıp bakmak, aynı kıyafetleri giymek tarz sahibi olmayı zorlaştırıyor gibi hissedebilirsiniz. Kıyafetlerinizi kombinleme düzeniniz ve alışveriş alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç değişiklik sayesinde kendi tarzınızı ve gardırobunuzu istediğiniz hale getirebilirsiniz. Birkaç küçük ipucu ile bunu başarmak mümkün olsa da, başta kolay olmayabilir. Örneğin, dolabınızda küçülmeye gitmek, giymediğiniz kıyafetleri gözden çıkarmak çok da kolay olmayabilir. Ama kendi tarzınızı yansıtmak ve günlük kombinlerinizi daha kolay yapabilmek istiyorsanız bu birkaç basit ipucunu takip etmek size istediğinizi verebilir. 

  1. Minimalizmden yana olun.

Güvenilir bir gardırobunuz olduğundan emin olun. Basit ama hayat kurtarıcı, az sayıda parçaya sahip olmaya çalışın. Düz siyah bir elbise, kot pantolon, klasik bir blazer ceket, farklı renklerde düz tişörtler veya gömlekler, bir deri ceket veya kot ceket gibi basit parçalara sahip olmak gardırobunuzu basitleştirip kombinlerinizi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda sürdürülebilir bir moda anlayışı benimsemenizi de sağlayabilir.

  1. Giysilerinizin üzerinize tam uyduğuna emin olun. 

Yerde sürüklenen pantolonlar ve garip bir şekilde üst üste gelen elbiseler size kendinizi şık hissettirmeyecektir. Minimalist gardırobunuzun her parçası bedeninize iyi uyuyorsa, oversize veya küçük parçalarla özensiz bir şekilde değil, modaya uygun bir şekilde oynamaya başlayabilirsiniz. Satın aldığınız kıyafetlerin her zaman üzerinize tam oturmasına dikkat edin. Gerekirse bir terziden yardım almaya da çekinmeyin. 

  1. Tarz arayışınızda cesur olun.

Kendi imza stilinizi geliştirmek yıllar alabilir, ancak kendinize bir ilham kaynağı bularak başlayabilirsiniz. Kişisel tarzınızı bulmanın deneysel bir süreç olduğunu unutmayın; soyunma odasına girene kadar sizi neyin beklediğini asla bilemezsiniz. "Erkek giyim" ve "kadın giyim" kategorileri, alışverişinize yön vermemeli. Kendinize yakıştırdığınız ve  size uygun olduğunu düşündüğünüz parçayı bulmak için kendinize keskin sınırlar çizmeyin. Eşsiz vücudunuzda neyin harika göründüğünü bulmak için renkler ve şekillerle oynamaya zaman ayırın.

  1. Daha planlı alışveriş yapın. 

Tam olarak ne istediğinizi anlayıp neyi alacağınızı planlamak, dolabınızı asla giymediğiniz ürünlerle doldurmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Gardırobunuz sadece sevdiğiniz parçalardan oluştuğunda, bir kıyafeti birçok farklı şekilde kombinlemek sizin için oldukça kolaylaşacak. Bunun için planlı alışveriş yapıp gerçekten neyi isteyip neye ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekiyor. 

  1. Renklerle oynayın. 

Görünümünüze renk katma konusunda gerginseniz, sadece bir renkli parçayla başlayın ve kombininizin geri kalanını nötr tutun. Renklerle oynamaya alıştıkça hangi renk kombinasyonlarının tarzınıza daha uygun olduğunu öğreneceksiniz. Size kendinizi daha iyi hissettiren renkleri birbiriyle kombinleyerek cesur ve eğlenceli görünümler elde edebilirsiniz. 

  1. Desenleri ve dokuları kombinleyin. 

Artık çantanızı ayakkabılarınıza uydurmaya çalışma günleri sona erdi. Birbiriyle çatışan dokular ve desenler, cesur bir moda anlayışını yansıtıyor. Sizin için neyin işe yaradığını öğrenene kadar küçük oynamalarla atkı, kravat veya şal gibi aksesuarlar ekleyerek, şeritler gibi nötr desenler ve deri ve örgü gibi sade dokularla küçük adımlar atın. 

  1. Trendleri takip edin.

Kendi tarzınızı yaratırken kendi sevdiğiniz parçaları kullanmak büyük önem taşısa da, trendleri takip etmeyi de göz ardı etmemeniz gerekiyor. Beğeni anlayışımızın moda koşullarına göre şekillenmesi gerçeğini düşündüğümüz zaman bu zaten çok da zor olmayacaktır. Fakat yine de güncel trendleri, sezon renklerini takip edip bu doğrultuda kendi stilinizi moda trendlerine uydurmak size kolaylık sağlayacaktır. 

  1. Vücut ölçülerinizi ve vücut tipinizi öğrenin.

Her beden kendi üzerinde beğendiğini giydiği sürece güzeldir. Vücudunuzu saklamaya çalışmayın. Vücut ölçülerinizi bilip tercihinizi üzerinize tam olan kıyafetlerden yana kullanın. Vücut tipinizi bilmek, doğru parçaları tercih etmenizi kolaylaştıracaktır. Hangi vücut tiplerine hangi parçaların uygun olduğunu bilmek, tarzınızı yaratmanıza olanak tanıyacaktır. 

Her zaman en iyi stil önerisinin kendinize yakışanı giymeniz bir yana, bazen kendinize yakıştırdığınız stili bulmak zorlu bir yolculuk olabilir. Modayı takip edip trendlerde ne varsa onu giymek de bu noktada riskli bir yaklaşım haline geliyor. Bu yüzden öncelikle kendi stilinizin çerçevelerine karar kılıp sonrasında az ve öz gardırobunuzla yola devam etmek, birkaç ek stil önerisini takip etmek sizin için en iyi çözüm olacaktır. Böylece isteyen her kadın kendi özgün tarzını yansıtıp modanın bir parçası haline gelebilir.

Etiketler: blog
Şubat 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR