Herkesin Gardırobunda Bulunması Gereken En Temel Parçalar

Herkesin Gardırobunda Bulunması Gereken En Temel Parçalar

Günlük hayatın koşuşturmasında hepimiz zaman zaman farklı yerlerde ve farklı ortamlarda çeşitli kimliklere bürünmek durumunda olmuşuzdur. Kimi zaman bir toplantıda ya da bir iş görüşmesinde olmamız gerekirken kimi zaman da akşamüstü arkadaşlarımızla vakit geçirmiş, misafirliklerde ve akraba ziyaretlerinde bulunmuşuzdur. Her birinde ayrı bir üsluba, ayrı bir kimliğe ve ayrı bir forma girmek durumunda kalırken tabii ki “acaba ne giysem?” diye düşünmüşüzdür.

Çevremize yansıtmak istediğimiz kimliklerimizi oluşturan en önemli detaylardan birisi de kıyafetlerdir. Kıyafetlerimizin bizi bazen profesyonel göstermesini isterken bazen de göz alıcı güzelliğimizi ortaya çıkartmasını isteriz, bazen de sadece rahatlamak ve gevşemek isteriz tabii ki, en doğal hakkımız olarak… Bu gibi durumlarda gardırobumuzda bulunan en uygun kıyafetleri kombinlemek isteriz tabii.

Elbette ki her kadının kendi tarzı, kendi mizacı, kendi rutini ve kendi ortamı vardır. Ya da örneğin soğuk bir iklimde yaşayan bir kadının gardırobunda daha ılıman yerlerde yaşayan bir kadına göre daha farklı kıyafetler bulundurması gerekebilir. Ancak gardırobumuzda bulundurabileceğimiz bazı temel parçalar kim olursak olalım bizim gireceğimiz kıyafet konusundaki bu kararsızlığı ortadan kaldıracak, kimliğimizi çok daha etkili bir şekilde yansıtacak ve bizim için bir can simidi olacaktır. Trendler günden güne değişse de bazı parçalar zamansızdır ve asla modaları geçmez, herkesin gardırobunda bulunması gerekir. Şimdi gelin birlikte bu önemli parçalar nelermiş bir göz atalım…

Olmazsa Olmazlar: Tişörtler ve Bluzlar

Hemen hemen her ortamda ve her mevsimde giyilebilecek tişörtler ve bluzlar, hem pratiklik hem de rahatlık açısından sizi birçok beklenmedik durumdan kurtarabilirler. Seyahate mi çıkacaksınız? İşe geç kaldınız ve ne giyeceğinizi bilmiyor musunuz? Akşamüstü arkadaşlarınızla vakit mi geçireceksiniz? İşten sonra gitmeniz gereken bir davet mi var? Spor salonunda ya da açık alanda spor mu yapacaksınız? Ya da günü sadece evde film izleyerek mi geçirmek istiyorsunuz? Hiç sorun değil. Pantolonla, etekle, eşofmanla ve taytla kolay bir şekilde kombinleyebileceğiniz tişörtler ve bluzlar gardırobunuzda mutlaka bulunmalıdır. Koyu renk tişörtler ve bluzlar sizi daha fit gösterecektir, desenliler ise renkli kişiliğinizi ön plana çıkaracaktır. Ya da isterseniz son dönemin modası oversize tişörtleri giyerek daha da salaş ve rahat olabilirsiniz. Hemen herkesin dolabında tek renk beyaz ya da siyah tişört bulunmalıdır. Her ne kadar basit olsalar da birçok durumda yardımınıza koşacak ve rahat kombinlerinizin daimi birer parçası olacaklardır.

Hem Güzel Hem Resmi: Gömlekler

Gömlek deyince akla hep profesyonellik ve iş hayatı gelir. Ancak sadece bu alanlarda değil, özel davetlerden günlük yaşama, gece hayatından düğünlere kadar hemen hemen her alanda tercih edilebilen gömlekler gardırobunuzun olmazsa olmazlarındandır. Yıllar geçse de modası geçmeyen gömlekler her çağın modasında yer edinerek yıllarca kadınlar tarafından tercih edilmiş bir kıyafettir, bundan dolayı uzun yıllar gönül rahatlığı ile giyebilirsiniz. Özellikle de beyaz bir gömleğinizin olması sizi birçok dertten kurtaracaktır. Her mevsim giyebileceğiniz beyaz bir gömlek sizi daha ciddi ve daha profesyonel gösterecektir. Beyaz gömlekler de tıpkı beyaz tişörtler gibi kolay kombinlenebilme özelliğine sahiptir. Birçok stilde ve kombinde kullanabileceğiniz gömleğinizin yanına çeşitli aksesuarlar ekleyerek farklı tarzlarda kullanabilir, kolayca şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Siyah Blazer, Deri ve Kot Ceketler

Zamansız parçalardan bir diğeri de ceketlerdir. Çok sıcak olmayan ancak çok soğuk da olmayan bahar günlerinde sıklıkla ceket giyeriz. Sokak modasının baş parçalarından olan deri ve kot ceketleri hemen her şekilde kombinleyebilir, şıklığınıza şıklık katabilirsiniz. Blazer ceketler ise son dönemlerde yalnızca ofis ve iş yerlerinde giyilmeyip, sokak modasının önemli bir üyesi haline geldiler. Ceketlerinizi ister gömlek ister tişört ister kazaklarla kombinleyebilir, çabasız bir şekilde şık ve zarif görünebilirsiniz.

Pantolonlar ve Kalem Etekler

Siyah ya da mavi skinny jeanler herkesin dolabında bulundurması gereken önemli alt grup parçalarındandır. Yıllar da geçse modası geçmeyen ve hemen her vücut tipine yakışan skinny jeanleri birbirinden farklı kombinlerde kullanabilir, günlük ya da iş hayatında rahatlıkla giyebilirsiniz. Altına ise ister spor ayakkabı ister stiletto giyin. Her ayakkabıyla uyum sağlayacaklardır.

Klasik kesimli kumaş pantolonları ise özellikle şık olmanız gereken durumlarda giyebilir ve blazer ceketler ve gömleklerle kombinleyebilirsiniz. İş hayatı, gece hayatı ya da sokak modası… Bu pantolonları nasıl kombinlerseniz o kalıba uyacak ve kurtarıcı parçalarınızdan olacaktır.

Kalem etekleri aynı klasik kesimli kumaş pantolonlarda olduğu gibi iş hayatı ya da özel davetler başta olmak üzere şık olmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz. Dilerseniz sokak stilinizin de bir parçası haline getirebilir, çeşitli gömlek, crop top ve bluzlarla kombinleyerek şık ve göze hoş görünen bir aura yaratabilirsiniz.

Gecenin ve Gündüzün Yıldızı Siyah Elbiseler

Gardırobunuzun temel parçalarından bir diğeri de siyah elbiselerdir. Yıllar geçse de modası asla geçmeyecek siyah elbiseleri karşınıza çıkabilecek birbirinden farklı birçok durumda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Pek çok kombininizin en göz alıcı parçası olmaya aday siyah elbiseleri isterseniz mini, isterseniz midi, isterseniz de uzun boyda giyin. Dikkat etmeniz gereken nokta kaliteli bir kumaştan ve vücut şeklinize uygun bir kalıpta olmasıdır. Ayrıca doğru parçalarla kombinlemeniz de oldukça önemlidir. Bu şartları sağlayan bir siyah elbiseye sahip olduğunuzda şık davetler, düğünler, iş ya da gece hayatınızda parlayan bir görünüme kavuşacak, kıskanç bakışların öznesi olacaksınız.

Kombinlerinizin Baş Tacı Ayakkabı ve Aksesuarlar

Doğru yapılmış bir kombinin en önemli parçalarından birileri de ayakkabı ve aksesuarlardır. Düzgün şekilde seçildiğinde basit görünen bir kombini bile şık ve elegant gösterecekler, görünümünüzü kolayca zenginleştireceklerdir. Modası geçmeyen ve her kombininizle rahatça uyum sağlayacak olan ayakkabıların başında siyah stilettolar gelmektedir. Bir kadınının dolabının olmazsa olmazlarından olan siyah stilettolar; elbiselerle, jean pantolonlarla, şortlarla ya da mini eteklerle… hemen her parçayla kolayca uyumlanacak ve görünümünüzü harika şekilde tamamlayacaklardır. Hala bir siyah stilettonuz yoksa hızlıca edinmeli ve şık kombinlerinizin önemli bir eşlikçisi haline getirmelisiniz.

Size önereceğimiz bir diğer önemli parça ise güneş gözlükleridir. Yaz kış kullanılabilen ve göz sağlığı açısından da oldukça önemli olan güneş gözlükleri kombinlerinizi de zahmetsizce tamamlayacak ve o istediğiniz şık ve havalı tarzı elde etmenize yardım edeceklerdir. Ayrıca güneşte gözlerinizi istemsizce kıstığınız için göz çevresinde oluşabilecek istenmeyen kırışıklıkları da önlemeye yardımcı olacaklardır. Kıyafetlerinizi daha zengin ve zarif gösterecek güneş gözlüklerini seçerken gözlerinize zarar vermeyecek kaliteli bir marka olmasına ve yüz şeklinize yakışmasına dikkat etmelisiniz.

 

Önerdiğimiz kendi içinde de rahatça kombinlenebilen bu temel parçaları edinirseniz birçok kombininize rahatlıkla uydurabilir ve kıyafet derdinizi de büyük ölçüde çözebilirsiniz. Hepsi ve daha fazlası için sitemize bir göz atabilir, birbirinden şık ve kaliteli zamansız parçaları keşfedebilirsiniz.


 
Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Temmuz 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR