2020-2021 Kış Trendleri

2020-2021 Kış Trendleri

Herkesin uzun süredir beklediği o an geldi çattı. Uzun ve zorlu bir yaz döneminden sonra sonbaharı da atlatmak üzereyiz. Şimdi sırada kış var. Sonbaharın rengi kırmızıydı. Kışa damgasını vuran renk de kırmızı olacak. Peki, kışa damgasını vurack trend ürünler neler, bunları detayları nedir? Nasıl kıyafetler sizleri rahat ettirecek, hangi renkler size iyi gelecek gibi sorularınızın cevabını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

2020-2021 Kışına Hazır mısınız?

Yaz sezonunun çoktan bitirdik. Havalar biraz geç soğumaya başladığından sonbahara geç kavuştuk. Artık sonbaharın da son demlerini yaşıyoruz. Önümüzde zorlu bir kış bizi bekliyor. Peki bu kış hâkim olan trendler neler, 2020’in sonu, 2021’in ilk ayları bize öneriyor?

Sonbaharın trend rengi kırmızıydı. Kadın kıyafetlerine hâkim olan kırmızı renk her yerde en can alıcı haliyle görüldü. 2020-2021 kışına hâkim olacak renk de kırmızı; modanın uzmanları böyle söylüyor. Rengin haricinde insanın enerjisini yükseltecek, kendini rengârenk hissettirecek efektli, pullu kıyafetler de bu sene gözde olacak.

Her ne kadar pandemi sürecinden geçtik ve hâlâ içinde bulunuyorsak da modacılar 2020-2021 Sonbahar-Kış trendlerini belirlemeyi ihmal etmediler. Bu sezon için ortaya koydukları tasarımlar da aslında bu sıkıntılı süreci keyifli hale getirmeye yönelik. İnsanın içini coşturan, keyifli hissettiren tasarımlar bu senenin kış trendleri olacak. Mesela siyah dramatik temaya hâkim kıyafetlerin yanında, canlı hissetmenizi sağlayacak renkli etekler, ceketler sizlerin en büyük yardımcısı olacak.

Bu Sene Rahatlık Ön Planda

Pandemi, her şeye olduğu gibi modaya da yön verdi. Bu senenin trendi, rahatlık teması üzerine kuruldu. Nihayetinde aylarca evden çıkamadık, hatta hâlâ çoğumuz da evde. Önümüzdeki günlerin de karantinada geçmesi muhtemel. Hal böyle olunca tasarımcıların kıyafetlerde ilk dikkat ettiği nokta, kullanıcıların rahat etmesi üzerine yoğunlaşmış durumda. 2020-2021 kış dönemi için kendine doğru ve faydalı bir alışveriş yapmak istiyorsanız öncelikle rahatlığınıza önem vermeniz tavsiyemizdir.

Geçtiğimiz mart ayından itibaren çoğumuz aylarca evden düzenli olarak çıkamadı. Bu sebeple yapılan ilk alışveriş de ister istemez rahatlığı dikkate almaya yönlendirdi. Ki zaten modacıların da tercihi bu yönde oldu. Mesela 2020-2021 kış trendlerinden biri, ekstra hareket kabiliyeti sağlayan pantolonlar. Artık dışarıda da olsak evde de olsak rahat, bol kesim pantolonlar tercihimiz; zira çok fazla hareket edemediğimizden diğer türlüsü pek sevimli olmuyor. Bu sebeple 2020-2021 kış dolabınızı hazırlarken kendinize birkaç tane bol kesim pantolonlar almayı ihmal etmeyin. Belki bu pantolonlara birkaç tane de eşofman ekleyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi eşofmanlar artık sadece evdeki hayatımızın değil, günlük hayatımızın da önemli bir parçası. Spor giyimin revaçta olduğu şu zamanlarda kendinizi rahat hissetmenizin önemli detaylarından biri eşofmanla gezmek olabilir. Dolabınıza dâhil edeceğiniz birkaç eşofman ile rahat ederken spor kıyafetin şıklığını da yakalamış olursunuz.

Yine 2020-2021 kış trendleri arasında rahat ceketler de yerini aldı. Her mekânda özgürce giyebileceğiniz farklı kesim ceketler sizin bu seneki kurtarıcınız olacak.

Sezonun Rengi Kırmızı

Pandemi içinde geçirdiğimiz, çok da özgür olamadığımız yaz mevsiminin rengi, belki de içimizi ferahlatmak için maviydi. Sonbaharın rengi ise kırmızıydı. Kırmızı, 2020-2021 kış trendleri arasında da yerini aldı. Tüm canlılığıyla, sıcaklığıyla kırmızı rengi, bu kışın da olmazsa olmazlarından olacak. Modacıların genel bakışı bu yönde ilerliyor. Kırmızı çekiciliği, enerjisi ile bu sezonun önemli ayrıntılarından biri olacak. Siz de daha hareketli, sıcak bir kış dönemi geçirmek istiyorsanız kırmızıyı ve kırmızı tonlarını dolabındanızdan, hayatınızdan eksik etmeyin.

Yakalar Bu Sene Oldukça Gösterişli Olacak

2020-2021 kış trendlerinin en dikkat çekici yanlarından biri, yakalardaki gösterişli işlemeler olacak. İlk bakışta göze çarpan, bakanın bir daha bakmak isteyeceği yakalar hem sizi havalı bir hale bürüyecek hem de kendinizi enerji dolu hissetmenize yardım edecektir.

Ekoseli Kıyafetler Gözdeniz Olabilir

Moda dünyasını takip ediyorsanız aslında ekosenin uzun süredir tasarımcıların göz bebeği olduğunu görürsünüz. Neredeyse her sezon, farklı bir şekilde de olsa ekose içeren tasarımlar üretiliyor. Ve bunların alıcısı da her zaman çok oluyor tabii ki. Ekose, 2020-2021 kış trendleri arasında da yerini aldı. Her tasarımcı, kendi estetik anlayışına göre ekoseleri yeniden yorumladı ve sizin huzurlarınıza çıkardı. Bu sene paltolardan gömleklere kadar her kıyafetinizde ekoseyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Üstelik ekosenin nostaljik bir havası da olduğundan size samimi de gelecektir, şüphemiz yok.

Ceketlerde Rahatlık

Geçtiğimiz ilkbahar ve yaz aylarında blazer ceket modelleri oldukça gözdeydi. Çoğu kadının üzerinde bu ceketlerden gördük. 2020-2021 kış sezonunun ceketleri ise kemerli kullanılabilir. Bu kışın modası, kemerli ceketler üzerine yoğunlaşmaktadır. Kemer detayının en iyi yanlarından biri, eğer bel bölgenizde fazlalıklar varsa bunları gizlemesidir. Kemerli ceketler, fazlalıkları gizlemede bir ustadır. Bu şekilde yardımcı olmasının dışında oldukça da şık bir görüntü vermektedir.

Kemerli ceketlerin haricinde kendinizi rahat hissedeceğiz, spor şıklığını da yakalayabileceğiniz ceketleri tercih edebilisiniz.  Böylelikle hem rahat edecek hem de kendinizi mutlu hissedeceksiniz. Denemenizde fayda var.

Siyah da Yine Olmazsa Olmaz

Siyah, her kadın için her dönemin olmazsa olmaz parçası. Herkesin dolabında en az üç dört siyah parça vardır. Pantolondan tutun eteğe kadar oldukça önemli bir kurtarıcı olan siyah, bu senenin de dramatik renkleri arasında yerini aldı. Siyahın şıklığı zaten tartışılmaz. Bir de bu şıklığa rahatlık eklendiği zaman kıayfet giymek daha keyifli olur. Pandemi sürecinde olduğumuzu, belki önümüzdeki günlerde yine sıklıkla evde kalmamız gerekeceğini söylemiştik. Böyle bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı spor siyah bir elbiseyi dolabınızda bulundurmanızın faydalı olacağını düşünüyoruz. Ani bir durumda hemen giyebileceğiniz, hareketlerinizi zorlamayan, üstelik şık da olabileceğiniz bu kıyafetler 2020-2021 kış trendinizin biricik parçalarından olsun.

Çiçekli Dokunuşlar

İlkbahar ve yaz mevsiminin en önemli desenlerinden çiçekler, 2020-2021 kış sezonunda da iç açacak. Genellikle güneşli havalarla birleştirdiğimiz çiçekli kıyafetlerimiz bu sene gömleklere, bluzlara da geliyor ve mevsimin soğukluğuna inat içimizi ısıtıyor. Siz de bu hareketi, cıvıl cıvıllığı yakalamak istiyor ve modadan da uzak kalmamak istiyorsanız 2020-2021 kış alışverişinize çiçek desenli kıyafetleri eklemeyi ihimal etmeyin.

Unutmayın;

Ekoseler, çiçekli elbiseler, kırmızı tonlar... Hepsini bir kenara koyun, rahatlığı diğer tarafa. Zorlu bir yaz ve sonbahar aylarından geçtik. Bu sebeple gelecek kış, rahat hissedeceğiniz bir kış olsun. Kendinizi mutlu hissettirdiğiniz kadar konforunuzu da göz ardı etmeyin. Siz mutlu ve rahat olursanız giyeceğiniz ne olursa olsun harika olacaksınız zaten.

Etiketler: 2020, 2021, kış, trendleri
Kasım 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR