Kombin Yaparken Kaçınmanız Gerekenler Listesi

Kombin Yaparken Kaçınmanız Gerekenler Listesi

Konu giyim olunca her gün yapmamız gereken kıyafet seçimleri bazen bizi zorlayabiliyor. Hatta gün içinde birkaç kere kombin değiştirmek durumunda olduğumuz zamanlar bile oluyor. Haliyle hatalara düşebiliyor ve bunları fark etmeyebiliyoruz; vücudumuza artık oturmayan ve diğer parçalarla uyumlu durmayan kombin tercihleri yaptığımız oluyor. Peki ya söyleyeceğimiz minik tüyolarla daha doğru giyinmenin bile sizi şık göstereceğini biliyor muydunuz? Özellikle bedeninize ve parçaların  uyumuna önem vermek bile baştan aşağı akıcı bir görüntü için olmazsa olmazlardır.

Kıyafet Seçerken En Sık Yapılan Hatalar

İstisnasız her gün yaptığımız kombinler elbette bazen bizi yanılgıya düşürebilir; ofise giderken ayrı, haftasonu çıktığınız alışveriş ayrı, akşam partnerinizle çıktığınız yemek ayrı… Her ortamda kendi tarzınızı yansıtırken pürüzsüz ve şık görünmek kolay değil, fakat bahsedeceğimiz minik ama hayati dokunuşlar bundan sonra sizin, içinde daha özgüvenli ve stil sahibi hissettiğiniz kombinler yaratacak. En sık yapılan hataları, bedeninize uygun olmayanlar, birbiriyle ve ortamla uyumlu olmayanlar olarak ele almak mümkün. Gelin sırayla bunlara beraber bakalım.

Vücuduna Oturmayan Parça Seçmek

En önemli ayrıntıyı ilk sırada sunuyoruz, vücudunuza oturmayan bir parça almayın, aldırtmayın! Olmadığımız bedenlerde görünmek istiyoruz fakat bu bedenimizden ödün vermek olmamalı. Örneğin oversize giyinmeyi tercih etmeniz demek, kıyafetin üzerinizden sarkması veya onun içinde kaybolmanız demek değildir. Aynı şekilde dar tercihler yaptığınızda da bedeninizi sıkacak üstler veya pantolonlar, konforsuz hissettirmesinin yanı sıra şık görünmenize dem vuracaktır.

Vücudunuza uygun parçalar seçerken, seçtiğiniz alt parçaların bel boyu da önemli bir kriterdir. Yüksek belin son senelerde ne kadar trend olduğunun ve ne kadar yanlış kullanılabildiğinin bir sürü örneği var. Yüksek belin bacak boyunuzu daha uzun göstermesi ile vücudunuzun üst kısmının boyunu koruyabilmeniz ve orantısız görüntüden kaçınmaya dikkat etmelisiniz.

Birbirine Uyumsuz Parçaları Seçmek

Garanti şıklığın ikinci adımı ise birbirine uyumlu parçalar seçmektir. Aynı tarzda kıyafetleri bir araya getirmek daha kolaydır ve hata yapma olasılığınız daha düşüktür; fakat tarzları karıştırmak da cesaret isteyen ve harika sonuçlar yaratabilen bir tercih olabilir. Elbette bu durumda biraz daha dikkatli olmakta fayda var.

Baştan aşağı uyumlu bir kombin yaparken dikkat edeceğiniz şeylerden biri renk cümbüşünden kaçınmanızdır. Büyük parçalarda çok sayıda renk kullanmak tehlikelidir, fakat aksesuarlarınızda kendinize bu alanı tanıyabilirsiniz. Bazı aksesuarlar çoğu günlük kombinle uyumludur, örneğin gümüş/altın zarif takılar, sade fularlar ister işinize giderken ister gezmeye giderken kullanabileceğiniz parçalardandır. Fakat, örneğin, gotik küpelerin, büyük taşlı yüzüklerin veya bazı desenli saç bantlarının yalnızca bazı kombinlerinize eşlik etmeye hakkı vardır.

Desen demişken, sade giyinmek elbette daha rahattır. Ancak desenler, mesela vintage desenler, kombininize farklı bir hava katabilir. Burada dikkat etmeniz gereken ise birkaç deseni birlikte kullanmamak ya da minimal seviyede dikkatli kullanmaktır. Ne de olsa renk veya desen cümbüşünden kaçınmak istiyoruz.

Genelde göz ardı edilebilen önemli bir detay daha vardır: İç çamaşırı seçimi. Bazı üstler iç çamaşırı gösterebilir, hatta iç çamaşırı dekoltesi için tasarlanmış olanlar bile vardır. Bu durumda bundan faydalanmak, rengi ve tarzı ile kombine uyumlu iç çamaşırı seçimi yapmak önemlidir. Benzer şekilde pantolonunuzun altından gözüken çoraplarınızın da şu ana kadar en az birkaç kombininizi mahvettiğini söyleyebiliriz. Unutmayın ki şıklık detaylardadır ve baştan aşağı geçerlidir.

Mevsime Uygun Olmayan Parça Seçmek

Yapılan en sık hatalardan biri de mevsime veya ortamına göre giyinmemek. Modanın artık zaman tanımama ve neredeyse dört mevsim giyinebilme özgürlüğünü yaşıyoruz. Hal böyle olunca farklı mevsimlere ait parçaları kombinlerken ortalığı karıştırabiliyoruz. Ne zaman nerede giyecek olursanız olun, yaptığınız kombindeki parçaların kumaşının uyumu en çok dikkat etmeniz gereken noktadır. Örneğin kış mevsiminde içinize giydiğiniz baharlık parçaların biraz daha ‘tok’ bir kumaştan olmasını tercih edebilirsiniz. 

 

Giyinmek ve stilini yansıtmak başlı başına bir resim; seçilen renkler ve kullanılan tuval ise resmin araçları… Bazı detayların resminizi güzelleştirip pürüzsüz gözükmesini sağladığını fark ettik; vücudunuza uygun parçalar seçmek ve bunları bir harmoni içinde birleştirmek resminizin can alıcı noktaları. Kendi kendinizin sanatçısı olun ve stilinizi yansıtın.


 
Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Aralık 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR