Kombinlerde Renk Uyumu: Hangi Renk Hangi Renkle Kombinlenir?

Kombinlerde Renk Uyumu: Hangi Renk Hangi Renkle Kombinlenir?

 

Çoğumuzun neredeyse her gün kombin yapması gerekiyor. Okula, işe ya da gezmeye giderken… Birçok lokasyonda birbirinden farklı kombinler yapmaya ihtiyacımız oluyor. Giyinişine önem verenler, titiz davranmaya çalışanlar ise bu konuda en çok yardıma ihtiyacı olanlar arasında yer alıyor. Çünkü rastgele giyinmek yerine, işin matematiğini bilerek, modaya yani o dönem için kabul görmüş genel kıyafet kurallarına uygun şekilde giyinmek istiyorlar. Bu konuda ise kıyafetlerin kumaşı ve modeli kadar hangi renk olduğu ve o rengin neyle kombinleneceği oldukça önem taşıyor. Zira üstünüzdeki kıyafetlerin renk uyumu insanların zihninde nasıl kalacağınız,  size karşı nasıl bir tutum sergileyecekleri ve hatta sizi hangi konuma yerleştirecekleri gibi birçok önemli konuda kritik bir role sahip. İşte bu yazıdaki konumuz da tam olarak bu. Yeterince ele alınmayan ve çok daha fazla tartışılması, önemsenmesi gerektiğini düşündüğümüz kıyafetlerdeki renk uyumu meselesi… Siz de kombin yaparken neyi neyle uyduracağınızı, hangi rengi neyle kombinleyeceğinizi bulmaya çalışırken zorluk çekiyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. Gelin göz alıcı ve modaya uygun olmak için hangi renkleri kullanmalısınız bir bakalım!

 Renk Kategorileri Nelerdir

Birbirine uyumlu olan renkleri bilmek için öncelikle renk kategorilerine dair bir fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Renkler; nötr renkler, ana ve ara renkler olmak üzere birbirinden farklı kategorilere ayrılmaktadır. Örneğin siyah, beyaz ve gri nötr renklerdir. Yani hem kendileriyle hem de diğer renklerle uyum içinde olan renkler. Risk almak istemediğiniz önemli günlerde kombinlerinizde nötr renkleri kullanırsanız daha doğru bir karar vermiş olursunuz.

Ana renkler ise sarı, kırmızı ve mavidir. Diğer bütün renkler ana ve nötr renklerin karışımıyla oluşmuştur. Ara renkler ise iki ana rengin karışımı sayesinde oluşurlar. Mor, turuncu ve yeşil gibi renkler bunlara örnek olarak verilebilir.

Doğru bir kombin yapmak ve kıyafetlerde renk uyumunu yakalamak için bu kategorileri bilmenizde fayda var. Örneğin kombininizde birden fazla ana rengi kullanarak renk karmaşası yaratmak yerine ana rengin yanına nötr ya da ara renk eklemelisiniz. Böylece göz yoran görünümlerden kaçınmış olursunuz.

Sıcak ve Soğuk Renkler

 

Bahsi geçen kategorilerin dışında bir de renkleri sıcak ya da soğuk tonda olmaları ile ilgili bir düzlemde de ele alabiliriz. Sıcak renklere örnek olarak kırmızı, sarı, turuncu, kahverengi ve pembe verilebilir. Soğuk renkler ise mor, mavi, lacivert ve yeşildir. Bu renkleri kendi aralarında ya da cilt alt tonunuza göre giymelisiniz. Kendinize yakışan rengi bulmak için cilt alt tonunuzu bilmeniz gerekmektedir. Cilt alt tonunuzu ise damarlarınıza bakarak belirleyebilirsiniz. Eğer damarlarınız yeşil görünüyorsa sıcak tonda, mavi-mor gibi görünüyorsa soğuk tonda son olarak da hem mavi hem yeşil karışık görünüyorsa nötr tondasınız demektir. Eğer soğuk alt tonlu bir cildiniz varsa makyajınızı ve kıyafetlerinizin rengini de soğuk tonlardan oluşturursanız size daha çok yakıştığını göreceksiniz. Örneğin mor bir bluzu her renge uyacak nötr bir ton olan gri pantolonla kombin yaparsanız hem soğuk alt tonunuza uygun, hem de kendi içerisinde uyumlu bir kombin yapmış olursunuz. 

Koyu Renkli Kombin Önerileri

Özellikle de soğuk havalarda sıklıkla tercih edilen koyu renkler, insanı oldukça asil ve daha ince göstermeleriyle ünlülerdir. Fakat burada size önerimiz kolaya kaçarak tüm kombini tek bir renkten oluşturmamanız yönünde olacaktır. Simsiyah bir kombin yaparak da pek tabii şık olabilirsiniz. Ancak daha çok göze çarpayım, kalabalıktan sıyrılayım gibi dertleriniz varsa tavsiyemize kulak asmanız sizin için daha doğru bir karar olabilir. Böylece tekdüze ve sıradan bir görünüm yerine daha canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bir klasik olarak koyu renklerin başında gelen ve tüm renklerle kolayca uyum sağlayabilen nötr siyahı, yine başka bir koyu renk olan ve kırmızının bir alt tonu olan bordoyla kombinleyebilirsiniz. Örneğin bordo bir kazak altına mini siyah kumaş etek ve siyah botlar giyerek hem tekdüze bir görünümün önüne geçebilir, hem de gerek iş gerekse de günlük hayatta rahatça kullanabileceğiniz şık ve zarif bir kombin elde edebilirsiniz. Dilerseniz kahverengi ve koyu yeşil gibi doğayı çağrıştıran renklerle de hem koyu renkli hem de zarif bir kombin yapabilirsiniz. Koyu yeşil şifon gömlek ve kadife kahverengi pantolon giymeyi deneyebilirsiniz. Son dokunuş olarak ise otantik takılar takmayı ve koyu yeşil ojeler sürmeyi unutmayın.

Açık Renkli Kombin Önerileri

Açık renkler koyu renklerin aksine güneş ışığını kolayca yansıtabildiklerinden sıcak havalarda soğuk havalara nazaran daha sık tercih ediliyorlar. Açık renklerin akla ilk başta geleni ise şüphesiz ki beyaz. Nötr bir renk olan beyazı istediğiniz her renkle kolayca kombinleyebilirsiniz. Ancak burada konumuz açık renkler olduğu için size beyazı başka bir açık renkle, örneğin pudra pembesiyle, kombin yapmanızı önereceğiz. Pudra pembesi İspanyol paça kumaş pantolonu dantelli ipekten beyaz bir gömlekle kombinleyerek bebeksi bir görünüm elde edebilirsiniz. Dilerseniz beyaz inci takılarla da şıklığınızı perçinleyebilirsiniz. Ya da limon sarısı bir crop ile beyaz bir kot eteği tercih edebilirsiniz. En alta ise bağcıklı beyaz topuklular giyerek bu hareketli kombininizi güzelce tamamlayabilirsiniz. Bu ferah kombini sade bir makyajla birleştirirseniz zahmetsizce hem enerjik hem de canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Karışık Desenlerle Bir Harmoni Yaratın

Kombinlerde renk uyumlarından bahsetmişken desenli parçalardan da bahsetmeden olmaz. Buradaki temel nokta aynı anda birden fazla desenli parçayı kullanmamanız olacaktır. Zira bu durum kombininizle dikkat çekeyim derken gereksiz yere göz yormanıza ve görüntü kirliliğine sebep olabilir. Eğer tarzınızı daha çok ön plana çıkarmak istiyorsanız bunun yerine bir parçayı, düz ve desenli parçadaki renklerden biri şeklinde seçerek oldukça uyumlu ve göz alıcı bir kombin ortaya çıkarabilirsiniz. Örneğin vintage tarzda koyu mavi, mor ve gri gibi tonlar içeren desenli bir gömleği mor palazzo pantolon ve şık babetlerle tamamlayabilirsiniz. Ya da açık mavi ve beyaz pötikareli bluzunuzu, beyaz kot şort ya da pantolonla tamamlayabilirsiniz. En alta ise yine beyaz renkte bir spor ayakkabı tercih edebilirsiniz. Bu metotla yapacağınız kombinler sayesinde sıradan bir görünümden kurtularak daha göze çarpan ve cesur kombinler ortaya çıkarabilirsiniz.

Size Yakışan Renkler Tüm Gözler Üzerinizde Olsun!

Buraya kadar birden fazla renk uyumunu ele aldık. Ayrıca cilt alt tonunuzu belirleyerek kendinize en çok yakışan renkleri kolayca öğrenebileceğinizden de bahsetmiştik. Ancak yapacağınız kombinler sadece bu yöntemle de sınırlı kalmayabilir, giydiğinizde kendinizi mutlu hissettiğiniz herhangi bir rengi tercih edebilirsiniz. Unutmayın, moda sizin için vardır. Önemli olan o kombini özgüvenle ve cesurca taşıyabilmeniz, sizi mutlu ve konforlu hissettirmesidir. Siz böyle hissettikten sonra güçlü enerjiniz sayesinde ne giyerseniz giyin kendinize yakıştırabilir, auranızla insanları büyüleyebilirsiniz. Bu tarz önerilerin devamını görmek isterseniz takipte kalabilirsiniz.

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Eylül 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR