Konforlu ve Şık Eşofman Kombinleri İçin İpuçları

Konforlu ve Şık Eşofman Kombinleri İçin İpuçları

Bazı günler, her ne kadar şık ve dikkat çekici görünmek istesek de rahatlığımızı bir kenara bırakmak istemeyebiliriz. Fakat bize rahatlık veren kombinlerle şık görünmek zorlu olduğu için genellikle rahatlık konusunda fedakarlık yapmak zorunda hissederiz. Bir zamanlar yalnızca ev ve spor giyim alanlarında değerlendirilen eşofmanlar ise artık bu konuda yardımımıza yetişiyor. Eşofmanlar ve eşofman takımları artık günlük hayatımızda oldukça geniş yer kaplıyor. Birkaç giyim tavsiyesi sayesinde spor ve ev giyimin gözdesi olan eşofmanlar neredeyse her sokak stilinde yer alabiliyor. İşte istediğiniz her alanda konforlu bir şıklığa sahip olmanızı sağlayacak ipuçları! 

Bol modeller yerine üzerinize oturan modelleri tercih edin.

Gün içinde eşofman giymeye devam edip yine de şık görünmek istiyorsanız atmanız gereken ilk adım doğru eşofmanı bulmaktır. Bol, polar eşofmanlar evde giymek için rahat olabilir, ancak sizi olduğunuzdan daha iri gösterebilirler. Ayak bileği çevresinde daralan bir eşofman veya bel ve uyluk çevresine oturan bir eşofman modeli seçin. Üzerinize oturan bir eşofman modeli tercih etmek vücut hatlarınızı ortaya çıkarıp özensiz görünmenize engel olacaktır. 

Eşofmanlarınızı botlarla veya şık günlük ayakkabılarla kombinleyin.

Eşofman ve spor ayakkabı ikilisi konforun ön planda olduğu günlerde en çok tercih ettiğimiz ikililerden birisi. Fakat eşofman giydiğiniz günlerde fazla salaş görünmek yerine biraz olsun şıklık dokunuşu istiyorsanız, spor ayakkabılarınızı bir kenara koymanız gerekebilir. Eşofmanlarınızı botlarla kombinlemeyi deneyebilirsiniz. Eğer yaz aylarındaysanız biraz iddialı bir görünüm olarak topuklu ayakkabılar ve eşofman ikilisine de bir şans verebilirsiniz. Bu kombinler her ne kadar kulağa riskli gelse de, son yılların en trend görünümleri arasında yer alıyorlar. 

Uzun bir ceket veya büyük beden bir blazer ile bütünlük sağlayın.

Soğuk günlerde, bol bir blazer veya uzun bir kaban ile eşofmanlarınızın anında tüm havasını değiştirebilirsiniz. Bu stil sizi soğuk havalarda sıcak ve konforlu tutacak. İş veya daha resmi durumlar için ise uzun bir trençkot ve oversize bir blazer ceket tercih edebilirsiniz. Günlük giyimde ise eşofmanınızın üzerine büyük beden bir sweatshirt ve büyük beden bir kot ceket giyip çabasızca son derece trend bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Nötr ve risksiz bir renk tonu seçin.

Birçoğumuz günlük kombinlerimizi hazırlarken oldukça zorlanıyoruz. Bu zorlukla baş ederken en büyük kurtarıcımız genelde sahip olduğumuz risksiz parçaları kullanmak oluyor. Fakat konforu elden bırakmak istemediğimiz günlerden birisindeysek, kıyafet seçmek daha da zorlaşabiliyor. Aklımıdan geçen eşofman giyip çıkma düşüncesi, kombin yapamadığımız için aklımızdan siliniyor. Bu düşüncenin silinmemesi için, eşofman altı ile kombin yapmanın birkaç püf noktasını öğrenmek gerekiyor. Bu püf noktalardan en kolayı ise nötr bir renk tonu tercih etmek. Her ne kadar çılgın enerjik renklerle oynamak eğlenceli olsa da, genelde siyah, kahverengi, bej, beyaz gibi risksiz düz renkler tercih etmek daha kolay olabiliyor. Üstelik bu gibi nötr renkler tercih ederseniz, farklı renkleri birlikte kullanmak daha kolay olacaktır. Siyah bir eşofman üzerine düz, günlük bir t-shirt veya yine nötr farklı bir renkte sweatshirt giymek size şık bir görünüm verecektir. 

Tek renkten oluşan kombinler deneyin.

Eşofmanlarla şık kombinler yapabilmenin başka bir yolu ise tamamen tek renkten oluşan görünümler yaratmaktır. Eğer farklı renkleri birlikte kullanma konusunda kendinize güvenmiyorsanız bu yol tam size göre. Tek renkten oluşan bir kombin yaptığınız sürece çarpıcı renklerden uzak kalmanıza gerek de kalmayacak. İstediğiniz renkte bir eşofman tercih edip üzerinize aynı renk bir sweatshirt giyerek şık ve riskten uzak bir görünüme sahip olabilirsiniz. Son derece trend bir görünüm olan tek renk kombinler size bütünlük sahibi, konforlu bir şıklık deneyimi yaşatacak. Çeşitli eşofman takımı modelleri tercih etmek oldukça kolay bir yol olacaktır.

Farklı kumaş türlerine yönelin.

Daha şık bir görünüm için klasik pamuklu kumaş eşofman takımlarını bir kenara bırakabilirsiniz. Özellikle daha soğuk havalarda kadife eşofmanlar gibi hem sıcak tutan hem şık görünen parçaları tercih edebilirsiniz. Eğer sıcak havalar için bir eşofman tercihi yapıyorsanız keten gibi ince bir kumaş tercihi ile şık bir yaz görünümü yakalayabilirsiniz. Standart kumaştan üretilen eşofmanlarla da şık görünmek mümkün olsa da, bunu zor gören kadınlar için farklı kumaş türleri tercih etmek çok daha kolay bir yöntem olacaktır. 

Aksesuarlarlarınızla tarzınızı belirleyin.

Yapacağınız her günlük kombinde olduğu gibi, eşofmanlarınızla yapacağınız kombinlerinizde de aksesuarlar en önemli parçalardır çünkü asıl tarzınızı kullandığınız aksesuarlarla yansıtırsınız. Eşofmanla veya eşofman takımıyla bir kombin yapmayı planlıyorsanız da spor mu, günlük mü, şık mı görüneceğinizi belirleyen parçalar kullandığınız aksesuarlardır. Ayakkabı önemli bir tamamlayıcı unsur olsa da, tercih ettiğiniz çanta spor görünüm ve şık görünüm arasındaki çizginin en büyük belirleyicisidir. Kombininiz hazır olduktan sonra seçeceğiniz çanta, kolye, şapka gibi çeşitli aksesuarlar sayesinde düşlediğiniz görünüme ulaşmanız daha kolay. Bu yüzden öncelikle spor, şık, günlük görünümler arasından hangisini istediğinize karar vermeniz gerekiyor. 

Yukarıda sıralanan birkaç basit öneri sayesinde eşofmanlarınızı günlük spor görünümden şık bir görünüme kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kendinize uygun, doğru eşofmanı seçmek ve nasıl tamamlayacağınızı bilmek. Bu ipuçları sayesinde artık ikisini de nasıl yapacağınızı bildiğinize göre, konforlu günlerinizi birkaç küçük dokunuşla şık bir çizgiye çekebilirsiniz. Artık siz de konforunuzdan vazgeçmeden şık görünüp stilinizi her adımınızda yaşatabilirsiniz!

Etiketler: blog, eşofman, kombin önerileri
Mart 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR