Light Academia Estetiğini Gardırobunuza Taşıyın

Light Academia Estetiğini Gardırobunuza Taşıyın

Dark Academia’dan farklı olarak bu akım içerisinde cinayet, vahşet, karanlık, okültizm ya da tarikat gibi unsurlardan arınmış bir şekilde ve sevgi ve umut gibi temaları yücelterek karşımıza çıkıyor. Akademinin aydınlık taraflarını: romantizm, felsefe, mitoloji ve edebiyat gibi temaları entelektüel bir bakış açısıyla harmanlıyor. Özetle Dark Academia’nın karanlık taraflarını törpüleyerek, benzer meselelere daha pozitif ve aydınlık taraflardan bakan bir akım diyebiliriz. Bugün ise bu akımı gardırobumuza ve dolayısıyla da yaşantımıza nasıl uyarlayabiliriz onlara bakacağız. Zira giyim şekliniz sizi tanımlayan en önemli unsurlardan birisidir. Şimdi gelin birlikte Light Academia akımı tam olarak neymiş bir bakalım…

Light Academia: Bir Altkültür

Başlıkta da yer verdiğimiz gibi bir altkültür olan Light Academia, ana akımdan sıkılan, romantizmden keyif alan, nostaljiyi oldukça seven, ılık bahar günlerinde sıcak çaylar içmeye ve edebiyattan, felsefeden konuşmaya bayılan entelektüellere özel bir akım. Nostaljik ve romantik esintilere bayılıyor, kurutulmuş çiçekleri, mum ışığını, klasik müziği, Jane Austen romanlarını, Emily Dickinson şiirlerini, Ölü Ozanlar Derneği filmini ya da Louisa May Alcott’ın ölümsüz eseri Little Woman’ı seviyorsanız Light Academia tam da size göre. Ayrıca adından da anlaşılacağı üzere işin bir de akademi kısmı var. Öğrencilik hayatını, okulu romantize etmek akımın ana hedeflerinden birisi ve bir asıl ilgilendiren kısım olan modada ise Light Academia kendine hakiki bir yer edinmiş olan nadide temalardan. Adı geçen başlıklardan hoşlanan ve kendisine özgün bir tarz ve aura yaratmak isteyenlerin başvurabileceği oldukça özel bir akım olan Light Academia tarzını modaya nasıl uyarlayabiliriz birlikte bakalım.

Kombinlerde Soft Renkler

Bu akımı yansıtan kombinlerde Dark Academia’nın görece bohem ve gotik havası yerine daha romantik ve soft bir hava hakim. Ekose ve vintage çiçekli klasik parçalar sıklıkla tercih ediliyor, pastel ve soft tonlar hemen her kombinde ana renkleri oluşturuyor. Kumaş olarak ise doğal keten, pamuk, yün gibi yumuşak dokulara sahip nefes alabilen, hava geçiren hafif kumaşlar tercih ediliyor. Dökümlü kesimler ve dantel gibi zarif detaylar gerek bluzlarda, gerekse de gömlek ya da pantolonlarda sıkça karşımıza çıkıyor. Örnek vermek gerekirse kahvenin en açık tonlarından oluşan ekoseli mini boy bir etek ve bej V yaka bir bluz kombinlenebilir. Saçlar ise doğal dalgalar yaratılarak arkadan krem bir kurdeleyle bağlanabilir. Ayakkabı olarak makosen ya da loafer tarzı ayakkabılar oldukça uygun. Son dokunuş olarak doğal bir makyaj ile kanvas kol çantası takılabilir. Bir diğer örnek ise kol uçları dantelli ve aşağı doğru bollaşan kırık beyaz pamuklu bir bluz ile bol kesim yüksek bel gri kumaş pantolon. Tote bez çanta ve nuvuk botlarla birleştirebileceğiniz bu kombini zarif doğal taşlı ışıltılı takılarla tamamlayabilirsiniz.

 

Vintage Esintileri: Büyükanneninizin Eski Kıyafetleri Şimdi Çok Değerli!

Vintage temasının en iyi yanlarından birisi yenilenebilirliği destekliyor olması. Büyükannenizin ya da büyükbabanızın eski kıyafetlerini alıp dönüştürebilir ve kendinize muhteşem bir tarz yaratabilirsiniz. İster modern parçalarla kombinleyerek yeni bir bakış açısıyla ele alabilir, isterseniz de bir moda akımı bağlamında vintage ürünleri kullanabilirsiniz. Light Academia bunu yapabileceğiniz en uygun akımlardan bir tanesi. Örneğin büyükbabanızın eski sütlü kahve blazer ceketi ve büyükannenizin krem ipek gömleğini giyebilir, bunu da uygun bir kumaş pantolon ya da midi boy etek ile tamamlayabilirsiniz. Saçlarınızı ve makyajınızı oluşturduğumuz vintage temaya uygun bir tarzda yapabilirsiniz. İpek ya da yün şal takabilir, kahve deri kordonlu zarif bir saat ve büyükannenizin şık broşu ile bu nostaljik görüntüyü zahmetsizce tamamlayabilirsiniz. 

Okul Hayatı ve Öğrenciliği Romantize Edin

 

Light Academia’nın en önemli yanlarından birisi üst paragraflarda da bahsettiğimiz gibi öğrenciliği romantize ederek size bu konuda yeni bir bakış açısı sunması. Bunun için içerisinde öğrencilerin ve akademik hayatın olduğu film ve romanları tüketebilir, kütüphaneye giderken sizi nostaljik bir film setinden fırlamış zeki bir öğrenci gibi gösterebilecek kombinler yapabilirsiniz. Bu şekilde öğrencilik yıllarınıza geri dönebilirsiniz ya da halihazırda bir öğrenciyseniz kendinize oldukça işlevsel ve bir o kadar da kişilikli bir tarz yaratabilirsiniz. Bunun için öğrenciliği kolayca dışa vurabilecek ekose desenler, kemik gözlükler, kravatlar, dev çantalar ve süveterler oldukça faydalı olacaktır. Ekoseli kahve tonlarından oluşan bir etek, ince ipek gömlek, kravat ve bir süveter giyebilir, dizlerinize uzanacak çorap ve oxford tarzı ayakkabılarla bu tarzı görünümünüze kolayca yansıtabilirsiniz. Kemik gözlükler, elinize alabileceğiniz kahve termosu ve kitaplar ile bizce bu tarzı mükemmel bir şekilde uyarlayabilirsiniz.

Dark Academia’nın Karanlığından Yorulduysanız Bu Akım Tam Size Göre

Sizler için hazırladığımız bu yazıda amacımız Dark Academia ile başladığımız altkültür ve moda akımları serüvenine devam etmek ve sizi Dark Academia’nın zıddı olan Light Academia ile tanıştırmaktı. Romantizmi içinde taşıyan ve açık renkli, iç açıcı ve özgün tarzlardan hoşlananlar için olan Light Academia akımını yalnızca gardırobunuza değil hayatınızın birçok kısmına uyarlayabilir: gerek filmler, gerekse de kitaplarla bu akımı iliklerinize kadar hissedilirsiniz. Önerdiklerimiz gibi bir kombin yaptıktan sonra arkanıza yaslanın, klasik bir müzik açın, sıcak çayınızı yudumlarken bir Emily Dickinson ya da William Blake kitabını karıştırın. Bahse girerim seveceksiniz…

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Ocak 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR