Minyon Kadınlar İçin Stil Önerileri

Minyon Kadınlar İçin Stil Önerileri

Moda sektörü biçime önem vermiyor gibi görünse de maalesef kısa boylu ve minyon yapılı kadınların birçoğu kendi bedenlerinde kıyafet bulmakta zorlanıyor. Ortalama vücut ölçülerine göre dikilen kıyafetler ise kısa boylular için artık en yakın dostları haline gelen terziler tarafından düzeltilmeden kullanılamıyor. Neyse ki minik terzi dokunuşlarının yanı sıra alışveriş yaparken bu tüyolara dikkat ederek sezonun en trend parçalarıyla göz kamaştırmanız mümkün.

 

Vücudunuzu Tanıyın

Boyunuz kısa ya da uzun olsun kıyafet seçerken dikkat etmeniz gereken ilk konu vücudunuzu tanımak olmalı. Özellikle boyu görece daha kısa olan birçok kadın birkaç santimetre de olsa daha uzun görünmek istiyor. Bir kere vücut tipinize göre giyinmeyi öğrendikten sonra proporsiyonunuzu daha düzgün göstererek beğendiğiniz hatları öne çıkarırken aynı zamanda, boyunuzu daha uzun gösterip gizlemek istediğiniz bölgeleri de arka plana atabileceksiniz.

 

Desen Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kıyafet seçerken dikkat etmeniz geren bir diğer konu ise doğru desenlere yönelmek. Kısa boylu kadınların kurtarıcısı olan siyah ve nude renkler yerine canlı renkler ve desenler kullanmak yanlış seçimler ile göz yorucu sonuçlara neden olabiliyor. Bu nedenle desen kullanmak istiyorsanız karmaşık geometrik şekilleri üst bedeninize yöneltmeniz gerekiyor. Pantolon, elbise ya de etek seçiminde ise çizgili kıyafetler giymek hem daha ince hem de daha uzun görünmenizi sağlayacak. Çizgili parçalar tercih ederken ise dikine ve kalın çizgi olanlara yönelmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

 

Pantolon Seçimi Olmalı

Özellikle günlük hayatlarında kot pantolon kullanan minyon kadınlar için doğru pantolon seçimi oldukça zorlayıcı olabiliyor. İster jean pantolon isterse kumaş pantolon olsun düşük bel pantolonlardan kaçınıp yüksek bel modellere yönelmeniz gerekiyor. Yüksek bel jeanler bacak boyunuzu daha yüksek göstererek daha uzun görünmenizi sağlayacaktır. Aynı şekilde vücudu tamamen sararak özellikle bel hatlarını ortaya çıkaran kotlar da silüetinizi uzatacaktır.

 

Yüksek bel veya skinny jean seçiminde dikkat etmeniz gereken ana unsur ise eğer dolgun vücut hatlarına sahipseniz olduğunuzdan daha geniş görünmemek olmalı. Bunun için basen bölgesi geniş olan kadınlar dar gelen ancak İspanyol paçaya dönüşen pantolonları tercih ederek dikkati paça bölgesine verirken aynı zamanda daha uzun görünebilir. Aynı şekilde bel bölgeniz hatsız ya da geniş ise dar kotunuzun üzerine kullanacağınız kalın tokalı bir kemer ile kolaylıkla kıvrım illüzyonu oluşturabilirsiniz.

 

Doğru pantolonu seçtikten sonra sırada paça boyu için gerekli tadilatı yaptırmak kalıyor. Tam olarak bileğinizde, belki ayak bileğinizin kalınlığına göre 2 santimetre yukarısında ya da aşağısında biten pantolonlar vücudunuzun hem daha uzun hem de de daha ince görünmesini sağlıyor.

 

Elbiseler Kurtarıcınız Olsun

Kısa boylu ya da uzun boylu fark etmeksizin doğru bir elbise her kadının kurtarıcı parçası olabiliyor. Doğru kombinlendiğinde günlük hayatta arkadaşlarınızla buluşurken giydiğiniz bir elbise, gece şık bir akşam yemeğinde bakışların üzerinize toplanmasını sağlıyor. Minyon kadınların ilk tercihi olan mini elbiseler tabii ki olduklarından çok daha uzun görünmelerini sağlıyor. Üst bacağınızın orta kısımlarında biten elbiseleri ayak bileğinizi açık bırakacak bir spor ya da topuklu ayakkabı ile kombinlediğinizde çok daha uzun ve ince bacaklı görüneceğinizin garantisini verebiliriz. Yine neredeyse her vücut tipinin rahatlıkla kullanabileceği belden kendiliğinden kemerli pileli elbiseler, geniş bir kemer ile kullanabileceğiniz gömlek ve ceket elbiseler de beğendiğiniz vücut hatlarını belirginleştirerek cazibenizi ortaya çıkaracak. 

 

Yalnızca mini elbiseler değil uzun elbiseler de minyon kadınların birkaç terzi dokunuşu ile rahatlıkla kullanabileceği parçalardan. Uzun elbise ya da uzun etek giymek isteyen minyon kadınlar öncelikle büyük desenli parçalar yerine tek renk ve düz gelen modelleri tercih etmeliler. Vücudu saran dar ve yırtmaçlı elbiseleri günlük hayatta spor ayakkabılar ile rahatlıkla kullanırken, yaz ve bahar aylarında ise ince askılı keten elbiseleri içerisine beyaz sade bir tişört ile giyerek hem işte hem sokakta modaya uygun şıklığı ve rahatlığınızla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. 

 

Trendleri Yakalayın

Sezonun en trend parçaları olan eşofmanlar ve bol pantolonlar, sanılanın aksine kısa boylu kadınların kurtarıcı parçalarından. Alt bedeninizde kullanacağınız bu bol parçaları seçerken yüksek bel olmasına ve crop top bluzlar ve vücudunuza yapışan tişörtler ile kombinlemeye özen gösterin. 

 

Dünyaca ünlü modellerin sokak stiline ilham veren ve takım halinde giyilen eşofman modasına uymak isteyen minyon vücutlu kadınlar, özellikle göbeği açık crop eşofman takımlarını tercih edebilirler. Eşofman üstleri belden lastikli veya kesik olarak satılan bu takımlarda alt beden ve üst beden arasında göstereceğiniz ten vücut hatlarınızı belli ederken, aynı renk geçişleri de olduğunuzdan daha uzun görünmenizi sağlayacak.

 

Senelerdir eskimeyen bir diğer trend olan oversize modası da kısa boylu kadınların kaçındığı parçalardan. Ancak aslında vücudunuzu tamamen saran dar bir tayt ve bluzun üzerine giyeceğiniz oversize bir büyük baskılı tişört, sweat, ceket, hırka ve trençkotlar ile hem daha uzun hem de orantılı gözükeceksiniz. 

 

Son yılların vazgeçilemeyen parçası olan trikolar ise takım kombinleri ile minyon kadınların favori parçalarından olacak. Tek renk inip tonsürton efekti oluşturarak hem boyunuzu uzatan hem de hatlarınızı çok daha kıvrımlı gösteren triko takımlar kumaşları sayesinde de hem yaz hem de kış aylarında rahatlıkla kullanılabiliyor. İster topuklu ister spor ayakkabıyla kullanabileceğiniz triko kıyafetleri taşlı takılar ve renkli çantalar ile de birleştirerek cesur kombinler oluşturabilirsiniz.

 

Mevsim ne olursa, kaç yıl geçmiş olursa olsun her sezonun değişmeyen tek trendi olan özgüveninizi dolabınızdan eksik etmemeyi unutmayın deriz



Etiketler: minyon, kadın, stil, öneri
Ekim 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR