Moda 101, Bölüm 2: Gardırobunuzu Oluşturmaya Başlayın

Moda 101, Bölüm 2: Gardırobunuzu Oluşturmaya Başlayın

Sıfırdan özgün bir stil yaratmak, moda konusunda hiç bilgisi olmayan birisi için oldukça zorlayıcı olabilir. Eğer şimdiye kadar hiç modaya ilgi duymadıysanız, bu alanda yeterli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız ve kendinize ait özgün stilinizi yaratmak istiyorsanız, bu sandığınız kadar da zor olmayabilir! Birkaç adım ve bir stil yaratma kılavuzu ile siz de modaya dair hiçbir bilginiz olmadan kendi özgün stilinizi yaratabilir ve sürdürebilirsiniz. Kendi stilinizi yaratma yolculuğunuzda öncelik kendinizi tanıma adımında. Kendinizi tanımak; tarzınızı, neleri sevdiğinizi ve nelerin size uygun olduğunu öğrenmek demek. Moda anlayışınızı ve zevklerinizi, bedeninizi, kendinize en uygun kıyafetleri tüm kapsamıyla öğrendikten sonra çerçeveyi daraltmaya başlayabilirsiniz. Bu noktada da giysi koleksiyonunuzu oluşturma adım başlıyor. Gardıbonunuzu gözden geçirmek, biriktirdiğiniz ilhamları pratiğe dökmek, yeni parçalar satın almak tam da bu adımda devreye giriyor. Elbette bunlar da göründüğü kadar kolay olmayabilir. Sizin için bu süreci kolaylaştıracak, ilk adımını tamamladığınız kılavuzun ikinci adımı aşağıda sizi bekliyor!

Elinizde Bulunan Her Şeyi Gözden Geçirin

Edindiğiniz ve yolda edinmeye devam edeceğiniz ilhamlardan yola çıkarak stilinize uygun kombinler yaratmak için öncelikle elinizde olan bütün kıyafetlerinizi değerlendirmelisiniz. Dolabınızdaki her parçayı tek tek gözden geçirin. Bir parçayı en son ne zaman giydiniz, ne sıklıkla kullanıyorsunuz gibi sorularla gerçekten ihtiyaç duyduğunuz parçaları belirleyin. Bu noktada biraz fedakarlık yapmanız gerekecek. İhtiyaç duymadığınıza emin olduğunuz parçaları elinizden çıkarmak hem daha minimalist bir dolap düzenine sahip olmanızı sağlayacak, hem de günlük kombinler oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca muhtemelen yeni parçalara ihtiyaç duyacaksınız ve gardırobunuzun açılacak boşluğa ihtiyacı olacak!

Taklit ve Uyarlama Yeteneğiniz Üzerine Çalışın

Kendinizle tanışma yolculuğunda çıktığınız ilham arayışlarının sonuçlarını kullanma zamanınız geldi! Sosyal medyada veya sokaklarda gördüğünüz kombin fikirlerinden ve kıyafet ilhamlarından yararlanmanın en kolay yolu taklit etmek ve uyarlamaktır. Hoşunuza giden, kaydettiğiniz kombin fikirlerini elinizde olan kıyafetlerle taklit etmek, veya kendi zevkinize uyarlamak yeni stiliniz için atabileceğiniz en önemli adımlardan birisidir. Bu adımı uygularken dolabınızdan en çok giydiğiniz parçaları kullanarak başlayabilirsiniz. Böylece kendi zevkinizden uzaklaşmadan, hala kendiniz gibi hissederek yeni bir stile sahip olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Birkaç kez bu şekilde kombin oluşturmak, ilhamlarınızı pratiğe dökmeye alışmanın en iyi yollarından birisidir.

Nasıl Alışveriş Yapmanız Gerektiğini Öğrenin

İlhamlarınız, dilekleriniz, uyarlamalarınız…Hepsi bittikten sonra sıra gardırobunuzu genişletmeye geliyor. Elinizdeki tüm parçalarla yapabileceğiniz her kombini yaptıktan sonra aşağı yukarı ne gibi parçalara ihtiyaç duyduğunuzu anlamış olmalısınız. Hayalinizdeki görünümü yaratmaya bir parça uzaklıkta olan birçok kombin fikri aklınıza gelmiş olabilir. Yani muhtemelen yeni parçalar satın almanız gereken noktadasınız. Bu adımı başarıyla tamamlayabilmeniz için öncelikle doğru alışveriş yapmayı öğrenmeniz gerekiyor. Size uygun olduğunu düşündüğünüz markaları araştırın. Çeşitli markaların beden kalıplarını, giysilerin kumaş türlerini ve nasıl, hangi kombinlerde kullanılabileceğini öğrenin. Hangi kumaş hangi mevsim veya etkinlik için ideal tercih? Hangi kumaşları birlikte kullanabilirsiniz? Bedeninizde en rahat hissettiren ve en sağlıklı kumaş türleri neler? Alışverişe başlamadan önce bu soruların cevabını bulmanız gerekecek. 

Sonrasında gelecek alışveriş sürecinde ise oldukça dikkatli olmalısınız. Alışveriş yaparken genelde kontrolü kaybetme eğiliminde olabiliriz. Alışveriş süresince kontrollü ilerleyip yalnızca ihtiyaç duyduğunuz şeyleri almaya dikkat etmelisiniz.

Modaya dair bir bilgi birikiminiz olmadan özgün stilinizi oluşturma kılavuzunda ilk iki adımı başarıyla tamamlamış olsanız da, yolunuz henüz sona ermedi. Sırada bu serüvenin en keyifli kısmı var: yaratıcılığınızı konuşturmak! Kendinizi tanıma, nasıl bir tarza sahip olduğunuzu keşfetme sürecinden sonra bu süreçte edindiğiniz ilhamları kullanmaya başlama adımını da aştınız. Ardından gelen ve gerçekten zorlu olan elinizdekileri değerlendirme ve ilhamlarınızı elinizdekilere uyarlama adımının da üstesinden geldiniz. Şimdi sırada eğlenmek var! Stilinizin gerçekten özgün ve sürdürülebilir olmasını istiyorsanız, deneme yanılma yöntemleriyle stilinizi özgünleştirme adımı sizi bekliyor!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Temmuz 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR