Moda 101, Bölüm 3: Deneme Yanılma ile Stilinizi Özgünleştirin

Moda 101, Bölüm 3: Deneme Yanılma ile Stilinizi Özgünleştirin

Modaya başlarken, hiçbir bilginizin olmaması sandığınız kadar önemli olmayabilir. Her şeyde olduğu gibi, bilmediklerimiz gözümüzü korkutur. Konu kendimizi, kim olduğumuzu yansıtacağımız dış görünüşümüzle alakalı olduğunda ise bu korku doğal olarak büyür. Ama bilmeniz gereken şu ki, bunu yapmanın doğru ya da yanlış bir yolu yok! Tek bilmeniz ve yapmanız gereken kendinizi olduğunuz gibi, dilediğiniz gibi ifade edebilmek. Bunun için ilk olarak kim olduğunuzu, nasıl giyinmeyi sevdiğinizi, neyin size uygun olduğunu öğrenmelisiniz. Sonrasında, yeni keşfettiğiniz stilinize göre gardırobunuzu hazır hale getirmek geliyor. Bu adımı da başarıyla tamamladıktan sonra sıra eğlencede! Yeni stiliniz ve yeni gardırobunuza alıştıktan sonra stilinizi özgünleştirme ve kendinizden parçalar ekleme kısmı geliyor ki bu en eğlenceli kısım. Bu adımda bolca deneyim, eğlence ve yaratıcılık var! 

Basit Giyim Tüyoları Deneyin

Stilinizi oluşturduktan sonra özgünleştirme yolculuğunda ilk olarak risksiz adımlar atmak isteyebilirsiniz. Bunun için belli başlı basit teknikleri kullanmak mantıklı olabilir. Örneğin, tek rengin farklı tonlarını kullanarak yaratılan monokrom kombinlere şans verebilirsiniz. Veya ünlülerin sokak stillerinde devamlı olarak gördüğümüz basit spor şık kombinleri deneyebilirsiniz.Cesur ve hareketli kombinleri denemek için kendinizi hazır hissetmiyor olabilirsiniz. Bu yüzden basit kombinlerle başlayın. Kombinlerinizde yaratıcılığınızı kullanma konusunda kendinizi daha rahat hissetmeye başladığınız zaman daha cesur adımlar atabileceksiniz!

Aksesuarlarla Eğlenin

Bir süre kombinlerinizi basit tutarak güvenli adımlar attıktan sonra, küçük denemeler yapmaya başlayabilirsiniz. Bu denemelerin en kolay ve en keyifli yolu aksesuarlarla oynamaktır. Kombinlerinizi yine basit tutarken cesur ve eğlenceli aksesuarlar eklemeyi deneyin. Aksesuar konusunda birçok farklı seçeneğiniz var, bu da ne kadar geniş bir deney alanınız olduğunu gösteriyor. Çeşitli şapkalar, çanta modelleri, ayakkabılar, takılar kullanabilirsiniz. Bunların hepsini denemeden kendinizi en iyi ve en rahat hissettiğiniz aksesuarları bulmanız kolay olmayacaktır. Bu yüzden aksesuar konusunda yapabildiğiniz kadar cesur davranmaya çalışın. 

Konfor Alanınızdan Çıkmayı Deneyin

Artık bulunduğunuz noktada stiliniz ve gardırobunuz genel hatlarıyla oturmuş olmalı. Risksiz ve basit kombinlerle güvenli stil denemelerini de atlattıysanız, konfor alanınızdan çıkma zamanınız geldi demektir! Cesaretinizi toplayın ve stilinize uyacağını düşündüğünüz yeni şeyleri denemeye başlayın. Yeni renkler ve denemeyi istediğiniz fakat cesaret edemediğiniz yeni trendler denemek için doğru andasınız. Şimdiye kadar istediğiniz fakat gözünüze korkutucu gelen bir parçaya şans verebilirsiniz. Fazla cesur bulduğunuz için uzak durmayı tercih ettiğiniz renklerde giysiler veya aksesuarlar denemek de güzel bir başlangıç olacaktır. Unutmayın, konfor alanınızdan çıkmadan yaratıcılığınızın sınırlarını keşfedemezsiniz. 

Moda Trendlerini Takip Edip Stilinize Uyarlayın

Kendinize ait, özgün bir stil oluşturmak elbette bütün kalıplardan uzak kalmak anlamına gelmiyor. Fakat moda trendlerini takip etmek özgünlüğünüzle aranızda bir engel oluşturmamalıdır. Evet, daha önceki adımlarda taklit etmek, beğendiğiniz görünüşleri kopyalamak kolay ve güvenli bir seçenekti ama şu an hoşunuza giden kombinleri kendi stilinize uyarlayabilecek seviyedesiniz. Adanmış bir şekilde sürekli modayı takip etmeseniz de, güncel trendlerden haberdar olmak bir adım önde olmanızı sağlayabilir. Kendi stilini oturtamamış birisi için moda trendleri bazen riskli olabilir. Artık kendi stilinizi tanıyıp oturttuğunuza göre, beğendiğiniz bütün trendleri kendi stilinize uyarlayıp en özgün görünüşleri yakalayabilirsiniz!

Yeni başlayanlar için moda dünyası karmaşık ve yorucu görünebilir. Modaya doğru adım atmak ise bir o kadar korkutucu. Fakat bu, kendinizi bulma yolculuğu olarak da tanımlayabileceğiniz bir yolculuk ve sandığınız kadar korkutucu değil! Size sunduğumuz sıfırdan stil yaratma kılavuzu ve oldukça basit adımları sayesinde siz de kolaylıkla kendinizi yansıtabildiğiniz özgün stilinize sahip olabilirsiniz. Bu kılavuz sayesinde yolculuğunuzda ihtiyaç duyacağınız tek şey biraz cesaret. Bu keyifli yolun sonunda hem kendinizi daha iyi tanıyor olacaksınız, hem de sarsılmaz ve özgün bir stiliniz olacak!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Temmuz 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR