Moda 101: Sıfırdan Stil Yaratmak

Moda 101: Sıfırdan Stil Yaratmak

 

Herkesin iç dünyasını ve kişiliğini dışa vurma şekli birbirinden farklıdır ve bunun için herkesin kendine göre yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden bir tanesi, ve birçoğumuzun uygulamayı dilediği fakat nasıl yapacağını bilmediği, kendi stilimize sahip olup kişiliğimizi kıyafetlerimizle yansıtmak! Modaya uzak olan ve şimdiye kadar bu konuyla hiç alakası olmamış birisiyseniz, belki de bu sizin için daha zor olabilir. Moda hakkında bilgiye sahip olmadan sıfırdan stil yaratmak elbette kolay bir süreç değildir. Modaya dair hiçbir şey bilmiyorken ve modaya bu kadar uzakken nasıl kendi stilimi yaratabilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu soruya cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz! Aşağıda sizi modaya yeni başlayanlar için küçük bir sıfırdan stil yaratma kılavuzu bekliyor!

 

Bölüm 1: Yola Kendinizi Tanımakla Başlayın

Kendi stilinizi yaratmak ve farkınızı ortaya koymak, şık olmak, ve özgünlüğünüzü korurken modaya uygun giyinmek istiyorsanız öncelikle kendinizi tanımalısınız. Ne istediğinizi, nasıl görünmek istediğinizi, en önemlisi ise aynada kendinizi nasıl görmek istediğinizi bilmeniz gerekli. Çünkü modanın ve modaya uygun giyinmenin en önemli noktası, kendiniz olmanızdır! 

Ne Tarz Kıyafetlerin Size Uygun Olduğunu Düşünüyorsunuz?

Kendinizi tanıma yolculuğunuzda kendinize ilk olarak bazı sorular sormanız gerekiyor. Bu sorular başta daha genel çaplı olmalıdır. Örneğin, en çok hangi kıyafetlerinizle kendinizi rahat ve özgüvenli hissediyorsunuz? Ne gibi kıyafetleri giymekten çekiniyorsunuz, veya görmek dahi hoşunuza gitmiyor? Öncelikle görmekten bile hoşlanmadığınız kıyafet türlerini belirlemek en kolayı olacaktır. Böylece neyden uzak durmanız gerektiğini kolaylıkla anlayacaksınız. Daha sonra hayat tarzınızı gözden geçirin. Daha aktif, gündelik, konfora dayalı bir hayat tarzınız mı var yoksa daha şık ve resmi olmanızı gerektiren bir hayat tarzınız mı? Gün içinde en çok yaptığınız aktiviteleri ve gittiğiniz yerleri gözden geçirin. Bu tarzınızın genel hatlarını oluşturmada etkili bir adım olacaktır. İlerleyen noktalarda, yeni kıyafetler almanızın gerekebileceği zaman neye göre alışveriş yapmanız gerektiğini kolaylıkla anlayabileceksiniz. 

Vücut Tipiniz Nedir? Vücudunuzu Tanıyın ve Onunla Barışın.

 

Hayat tarzınızı ve ağırlıklı olarak nasıl bir modda giyineceğinizi anladıktan sonra, kendinizi tanıma kısmında bedeninizi tanıma kısmına geçmelisiniz. İlk olarak düşünmeniz gereken şey, hangi vücut tipine sahip olduğunuz ve bu vücut tipine göre nasıl giyinmeniz gerektiği. Fakat unutmamanız gereken nokta, siz kendinizi nasıl görmek istiyorsanı buna göre giyinmeniz gerektiğidir. Her bedenin kendi eşsizliğinde güzel olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamalı, kendinizi kalıplara sokmaya çalışmamalısınız. Hepimizin bildiği gibi, bazı kıyafetler illüzyonlar yaratarak görünümümüzde belli etkiler oluşturur. Örneğin, yüksek bel pantolon modelleri bacak boyunuzu uzun gösterir, yatay çizgiler yanlış kullanıldığı zaman olduğunuzdan daha iri görünmenize yol açar gibi belli kuralları öğrendikten sonra, vücut tipinize göre nasıl giyinmeniz gerektiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. 

Attığınız Her Adımda İlham Arayın.

Neleri sevdiğinizi ve vücut tipinize göre giymeniz gereken kıyafet modellerini öğrendikten sonra sıra ilhama geliyor. Sevdiğiniz ve sizin için doğru olduğunu düşündüğünüz kıyafetleri nasıl giymeniz, nasıl kombinlemeniz gerektiğini öğrenmenin en iyi yolu ilham kovalamaktır. Bu oldukça basit olmasına rağmen nasıl yapmanız gerektiğini öğrenip alışana kadar çok da kolay gelmeyebilir. İlham denince aklınıza moda programlarının veya defilelerin gelmesi çok normal. Ama bunun için saatlerinizi ekran karşısında geçirmenize gerek yok. Dergiler, sosyal medya platformları gibi hemen hemen her alandan faydalanabilirsiniz. Sosyal medya platformlarında dikkatinizi çeken ve stilini beğendiğiniz influencerları veya ünlüleri takip edip beğendiğiniz kombinlerini kaydederek başlayabilirsiniz. Sokakta yürürken de her zaman etrafınızı gözlemlemeyi unutmayın!

Kendi Renklerinizi Öğrenin. 

 

Herkesin sevdiği, kendine yakıştığını düşündüğü, ya da giydiğinde kendini daha güzel ve daha özgüvenli hissettiği renkler vardır. Sizin için bu renkler hangi renkler? Öncelikle bunu düşünün. Daha sonra cilt alt tonunuza ve ten renginize göre en uygun renklerin hangileri olduğunu öğrenin. Eğer sıcak cilt alt tonuna sahipseniz (cildiniz pembe-sarı arasında sarıya daha yakın ise) toprak tonları sizin için ideal renklerdir. Kahverengi, hardal, haki gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Eğer soğuk cilt alt tonuna sahipseniz (cildiniz pembe-sarı arasında pembeye daha yakın ise) koyu yeşil, koyu mor, pembe, ve parlak mavi tonları tercih edebilirsiniz. Cilt alt tonunuza karar veremiyor veya nötre yakın olduğunu düşünüyorsanız cildinizle kontrast sağlamayacak kahverengi tonları gibi renkler dışında hemen hemen her rengi tercih edebilirsiniz.

Kendinizi tanıyıp, nasıl bir tarz istediğinizi ve size en uygun olacağını düşündüğünüz stili bulduktan sonra elbette yol sona ermiyor. Fakat kendinizi yakından tanıyıp ne istediğinizi, ve kendiniz için en iyi seçeneğin ne olacağını öğrendiğinize göre büyük bir adımı tamamladınız demektir. Önünüzde birçok adım bulunsa da, attığınız bu ilk adım size hangi yöne doğru gitmeniz gerektiğini gösterecektir. Gideceğiniz yönde ise sırada yeni stilinize göre gardırobunuzu oluşturma adımı sizi bekliyor!

 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Temmuz 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR