Oversize Tişörtleri Kombinlerken Şık ve Rahat Olmak

Oversize Tişörtleri Kombinlerken Şık ve Rahat Olmak

Salaş şıklığın bir adresi olan ve özensiz şıklığı yansıtan oversize giyim trendi son zamanlarda oldukça popüler oldu. Slim veya regular fite bir alternatif oluşturan oversize tişörtler, size konforu yaşatırken bambaşka bir tarzda görünmenizi de sağlıyor. Genel olarak asi ve cesur bir karakteri olmakla birlikte birlikte kombinlendiği parçalar sizi her yere götürebilir.

Genellikle büyük beden kadınların tercih ettiği bir parça olmakla başlayan oversize tişörtler, artık beden tanımıyor! Özgür, salaş, spor şık bir görüntü elde edip dinamik gözükmek isteyen herkesin dolabında yerini almış durumda. Rahatlığı da su götürmez!

Oversize tişörtün normal bir tişörtten farkı da göğüs ve bel bölgesinin vücut hattını belli etmeyecek genişlikte olmasıdır; bazı tişörtler inanılmaz oversize olmakla birlikte tişörtlerin boyu kısa veya uzun kesim olabilmektedir. Oversize tişört giyerken bazılarımızın aklında soru işareti olabilir, vücut tipinize uygun olup olmadığı veya bu tişörtleri özensiz görünmeden nasıl kombinleyeceğiniz gibi. Bunların cevapları aşağıda sizinle buluşmayı bekliyor!

Hangi Vücut Tipine Oversize Tişört Uygundur?

Büyük beden için kurtarıcı birer parça olarak düşünülse de her tarza ve her vücut tipine uygun oversize tişört vardır. Elbette bu her modeli vücudunuza oturtabileceğiniz anlamına gelmez; boyunuz ve bedeninizin eni oversize tişört seçiminde de bazı kısıtlamalar getirebilir. Örneğin minyon bir yapınız varsa tişört boyunun çok uzun olmamasına özen göstermelisiniz, keza siz tişörtü değil de tişört sizi giymiş gibi durabilir :). Benzer şekilde ince bir bedeniniz varsa oversize kesimin en kısmının haddinden geniş durmamasına da dikkat etmelisiniz. Ortalama bedenlerde çoğu oversize tişört uygun duracaktır diyebiliriz. Önemli bir nokta da vücut tipiniz ne olursa olsun bir oversize tişörtü doğru parçalarla kombinlemektir, aşağıdaki örnekler üzerinizde denenmek üzere sizi bekliyor.

Salaş Görünmeden Oversize Tişört Giymek Mümkün mü?

Elbette! Tişörtler neredeyse hayatımızın her yerindedir; bir sürü model seçeneği sunması ile her ortamda ve her saatte giyilebilirler. Benzer şekilde oversize tişörtleri de, vücudunuza uygun seçtiğiniz takdirde, ortamına uygun parçalarla birleştirmek istediğiniz tarzda görünmenizi sağlayacaktır. Salaş tarz bir oversize tişört gördüğümüzde aklımıza ilk gelendir. Halbuki tişörtün dokusu, rengi, varsa baskısı veya işlemesi tişörtün ait olabileceği tarzları yansıtır. Yakalamak istediğiniz görüntüye uygun diğer parçaları seçmek bu noktada çok önemlidir.

Oversize Tişörtler ile Yapabileceğiniz Kombin Önerileri

Havalar Soğumadan İçimizde Kalmasın Kombini: Etek-Tişört

Oversize tişört-etek kombini ile hem salaş hem de şık görünebilirsiniz. Dar mini veya midi bir etek üzerine giyilen bu tişörtler oldukça dikkat çekici olabilmekte. Üstelik gitmekte olduğunuz yere göre herhangi bir tarzda etek seçerek atmosfere uyum sağlayabilirsiniz. Kot etek, deri etek, kumaş etek bir oversize tişört ile rahatça kombinlenebilir.

Peki ya tam aksi bir tarz deneyip baştan aşağı salaş görünmeyi hiç düşündünüz mü? Uzun ve bol bir etek üstüne oversize tişört giydiğinizi hayal edin; bu etek pileli bile olabilir. Şimdi de tişörtünüzün bir tarafını eteğinizin içine sıkıştırın. İşte size genç, cesur ve akıcı bir kombin!

Bir Yüzyıl Klasiği Jean-Tişört

Asla değişmeyen, hepimizin dolabında çeşit çeşit olan jean pantolonlar oversize tişörtler için mükemmel bir parça. Skinny jean ile kombinlediğiniz, üst bedeninizi geniş alt bedeninizi dar gösteren bu kombin ile daha sportif bir görüntü yakalayacağınıza şüphe yok! Yine mom jeanler, geniş paça pantolonlar daha salaş bir hava yakalayacağınız spor şık kombinler olabilir. Böyle kombinleri aksesuarlarla detaylandırmakta fayda var; örneğin kalın zincir kolyeler, veya dikkat çekici küpeler iyi birer tercih olabilir.

Yaz Gelse de Giysek Dediğiniz: Şort-Tişört

Şort tişört kombini bizi birbirimize benzer yapan yaz mevsimi için favori kombinlerimizden. Biraz farklılaşmaya ve dinamik bir kombin yapmaya ne dersiniz? O halde oversize bir tişört seçerek işe başlayabilirsiniz. Hatta biraz daha asi olup uçları yırtık veya asimetrik bir kesimi olan tişört ile altına giyeceğiniz jean şortun size güçlü bir hava katacağından şüphe yok. Bir tarafını şortunuzun içine sıkıştırabilir veya şortunuzu gizleyerek oversize tişörtünüzü salabiirsiniz. Daha salaş ve asi görüntü için ise yırtık bir şort tercih edebilir ve aksesuarlarınızla kombini güçlendirebilirsiniz.

Bonus: Ceket ile Kombininizi Tamamlayın!

Geçiş mevsiminde olduğumuz şu dönemde oversize tişörtler bir ceket ile kombinlenmek için bekliyor. Mevsimlik etek ve pantolonların üstüne ister deri ceket, ister kot ceket giyerek modern ve şık bir görüntü yakalayın. Bize eskileri hatırlatan oversize trendini gerçekten eskiye götürüp vintage bir ceket ile de kombinleyebilirsiniz. Beğendiğiniz oversize tişörtlerinizi dolabınızdan çıkarın ve onları dilediğiniz yerde üstünüzde taşımaktan korkmayın!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Ekim 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR