KADINLAR İÇİN RAHAT KIYAFET SEÇİMLERİ

KADINLAR İÇİN RAHAT KIYAFET SEÇİMLERİ

Kadınlar için giyinmek, giyim seçmeye zaman ayırmak önemli. Çoğu kadın, zamanını tasarruflu bir şekilde kullanarak kendilerine uygun kıyafetleri seçmek ister. Bunu yaparken bazen zorlanabilir. Üzerine neyin yakıştığından, kendisini hangi kıyafetin daha rahat hissettireceğinden emin olamayabilir. Böyle bir durumda birine danışmadan önce bu yazımızı okursanız sizlere yardım edecek birkaç ipucuna ulaşabilirsiniz.

Kadınlar zaman zaman güzel ama taşıması bir o kadar zor kıyafetleri giyebilirler. Sadece özel günlerde giyilen özel parçalardan bahsetmiyoruz. Bazen günlük kıyafetler bile taşıması zor bir kıyafet olabilir. Ee istenilen şey güzellik ise bu kadınlar için çok da zor bir iş değildir. Bu kıyafetler, bazen rahatsız edebilir. Belki otururken belki yürürken hareketleri kısıtlayabilir. Böyle olunca çoğu kadın spor kıyafete yönelebilir. Günümüzde artık spor kıyafelerin günlük hayatın içine de girdiği için eşofmanlar, sweat’ler dolaplarda çoklukla yer almaktadır. Peki, rahat etmek isterken spor kıyafetlere yönelenler şık da olabilir?

Spor Kıyafetler ile de Şıklığı Yakalamanız Kolay

 

Spor kıyafetlerden bahsedildiğinde akla ilk gelen şey rahat olmasıdır. Giyilecek bir eşofman, üzerine alınacak bir sweat hem günü kurtarır hem de gününüzü keyifle geçirmenize yardım eder. Bu iki durumun oldukça önemli bir kural olduğunu unutmuyoruz tabii ama spor kıyafet denildiğinde akla sadece rahatlığın gelmesini de istemiyoruz. Çünkü artık spor kıyafet ile de şık olmak çok kolay.

Spor giyimde şık olmanız için aklınızda bulundurmanız gereken ilk kural, rahat olmasıdır. Rahatlık sizin kilidi açacak anahtar kelimeniz olmalıdır. Zaten aksi bir durum spor kıyafet seçmenizin nedenini de ortadan kaldıracaktır. Amacınıza ulaşamadığınız bir kıyafeti giymek istemezsiniz değil mi? Peki, spor kıyafetin rahat olması nasıl sağlanabilir? Tabii ki sizin vücudunuz ile sağlayacağı uyum ile.

Spor Kıyafetinizin Kesimlerine de Dikkat Etmelisiniz

 

Spor kıyafet, rahat kıyafetler arasında yer alır. Bu türden kıyafetlerinizi seçerken de yine dikkat etmeniz gereken bir kuralı hatırlatmak isteriz: Vücut tipinize uygun spor kıyafeti seçmelisiniz. Çünkü giyeceğiniz kıyafet ancak vücut tipinizle uyumlu olduğu zaman hem şık hem de rahat olacaktır. Aksi takdirde üzerinizde oturmayan ya da sizi çok sıkan bir kıyafeti giymeniz size ne rahatlık verir ne şıklık. Vücut ölçülerinizi, tipinizi bilmeniz bu noktada oldukça önemli bir husustur.

Vücut ölçüleriniz zaman zaman değişiklik gösterebilir. Bu sebeple kısa aralıklarla vücut ölçülerinizi almayı ihmal etmeyin. Özellikle de dolabınızı değiştirmek için bir alışveriş rutinine girdiğinizde. Bu işlemi yaparsanız size yakışacak kıyafeti bulmanız da oldukça kolay olacaktır. Alacağınız kıyafetin üzerinize tam oturması, sıkmaması rahatlığın ve şıklığın en önemli adımı olacaktır. Eğer vücudunuzda kapatmak istediğiniz size kusur gibi gelen bir görüntü varsa bunu da ancak ölçülerinizi bilerek gizleyebilirsiniz. Çünkü ona göre bir kıyafet seçecek ve sonuç odaklı alışveriş yapmış olacaksınız. Kusurlarınızı kapatan, rahatlık veren her kıyafet sizin şık olmanız yolundaki en önemli yollardandır. Bu sebeple kıyafet seçerken, bu spor bir kıyafet de olsa dahi, ölçülerinize göre hareket etmeyi himal etmemelisiniz.

Spor Kıyafetlerinizin Kumaşına Önem Vermelisiniz

 

Sadece spor yaparken değil, günlük hayatın da önemli bir parçası haline gelen spor kıyafet, hemen her gün farklı tarzda ürünleriyle insanları cezbetmektedir. Hem sadece dışarıda rahatlık aranmaz. Ev içinde de kendimizi rahat ve şık hissetmek en doğal ihtiyaçlarımız arasında yer alır. Bu rahatlığın önemli ayrıntılarından biri, spor kıyafetin kumaşıdır. Kumaş, gün içinde vücudun nefes almasına yardım edecek türden olmazsa aranan rahatlığın yakalanması neredeyse imkânsızdır.

Bazıları için kumaş önemli değildir. Ne olursa olsun eşofman olsun, rahat olsun diyebilir. Ama rahatlığın gerekli şartlarından biri de kumaşın yapısıdır. Kaliteli kumaş, rahatlığın olmazsa olmazıdır. Bunu da pamuklu kumaşlar yerine getirir. Mesela alacağınız eşofmanın ya da sweat’in ağırlıklı olarak pamuktan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Pamuk ağırlıklı ürünler cildinizin nefes almasına en çok yardım eden kumaş türüdür. Cildinizin nefes alması demek, terlemeyi önlemesi demektir. Gün içinde terlemiyorsanız en rahat olduğunuz kıyafeti seçmişsiniz demektir. Rahat hareket etmenin yollarından biri de yine pamuklu kıyafetleri tercih etmektir. Yumuşak dokusu ile hareket etmek oldukça kolay olur. Otururken ya da yürürken fark etmez, her şekilde bedeniniz, pamuk ile üretilmiş spor kıyafetler arasında rahat eder. Bu sebeple ister spor yapın ister yapmayın, pamuklu spor kıyafetleri tercih etmekten uzak durmayın deriz.

Bacak Boyunuza Göre Kıyafetler

 

Bazılarımızın vücudu orantılı olmayabilir. Normalde bacak boyunun gövdeden uzun olduğu üzerine bir durum vardır ama zaman zaman gövde, bacak boyundan uzun olabilir. Böyle bir durumda rahat kıyafet seçebilmek biraz zorlaşabilir. Eğer gövdeniz, bacak boyunuza göre daha uzunsa “crop tarz” denilen kısa üstler kullanabilirsiniz. Böylelikle hem şık olursunuz hem de rahat edersiniz. Yine tek parça giyeceğiniz elbise de vücudunuzu daha orantılı gösterecektir. Elbiseleri yaz kış rahatlıkla giyebileceğiniz için dolabınızdan eksik olmaması size önerimizdir.

Beliniz Kalınsa...

 

Beli kalın olanlar genelde bu görüntüyü gizlemek isterler ama bu gizlemi işlemini yaparken rahatlığı da elden bırakmamak gerek. Nihayetinde hepimiz güzel görünmek isteriz ama bir yandan da rahatlık ilk hedefimiz olmalıdır. Eğer beliniz kalınsa ve bunu gizlemek istiyorsanız çok dar kıyafetlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Gömlek, t-shirt, bluz vb. ne giymek istiyorsanız daha bol olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde giyinirseniz hem rahat edecek hem de şık olacaksınız. Ama tabii bu bolluğu abartmamanızda fayda var. Abartılırsa bu sefer de daha kilolu görünmek gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Kolları Kalın Olanlar İçin

 

Kol kalınlığı özellikle yaz aylarında en can sıkıcı durumlar arasında yer alır. Gizlemek için belli kıyafetleri seçmekle uğraşılır sürekli. Bunu yaparken rahatlıktan ödün vermemek de önemlidir. Eğer kollarınız kalın ise öncelikle sıfır kol diye tabir edilen kıyafetlerden uzak durmanız gerekir. Bu tip bir kıyafeti tercih ederseniz gizlemek ile uğraştığınız kollarınız daha çok meydana çıkacaktır. Hem kalın kollar rahatlık için de uygun olmayacaktır. Yani hem şık hem rahat olabilmek için sıfır kollu kıyaferleri dolabınızdan çıkartmaya başlayabilirsiniz. Bunun yerine bileğe doğru genişleyen bluzları tercih edebilirsiniz. Yine bunun yanında kollarınıza daha az oturan yarım/orta boy kolları olan kıyafetleri giyebilirsiniz.

Evde ya da dışarda olmanız fark etmeden kıyafetlerinizi seçerken ilk kuralınızın rahatlık olması gerektiğini tekrar vurgulayalım. Çünkü ancak rahat olduğunuzda gün içinde kendini mutlu hissedebilirsiniz. Rahat olurken şıklığınızdan ödün vermenize de hiç gerek yok. Yukarıda saydığımız birkaç tüyo hayatınızın bir parçası haline gelirse hem rahat olup hem de şıklığı koruyabilirsiniz.

Etiketler: rahat-kiyafet
Şubat 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR