Retro Giyim Tarzı Nedir? Retro Tarz için Kombin Önerileri

Retro Giyim Tarzı Nedir? Retro Tarz için Kombin Önerileri

 

Retro giyim modasına son yıllarda birçok insan stilleri için ilham almak ve modern moda akımlarından ayrılmak için geri dönüş yapıyor. Retro giyim modası, 1920'lerin payetli elbiselerinden 80'lerin parlak renklerine ve cesur baskılarına kadar çeşitli stilleri ve dönemleri kapsar. Bazıları retro giyim modasına sıcak bakmayıp geçmişe takılı kalmak olarak görse de, retro giyim modası vintage parçalarla modern parçaları bir araya getirerek bireyselliği ve özgün stilleri ifade etmenin bir yolu olarak da görülebilir. Vintage meraklısı da olsanız, sadece stilinizi değiştirip kendinizi ifade etmenin yeni yollarını arıyor da olsanız, retro giyim stili ve modası sizlere stiliniz için büyük bir ilham kaynağı olabilir, gardırobunuza ve alışveriş sepetlerinize yeni bir perspektifle bakmanızı sağlayabilir.

Retro Giyim Nedir?

Retro giyim tarzı modası, tipik olarak 1920’lerden 1990’lara kadar geçmiş dönemlerden ilham alan bir giyim, aksesuar ve tasarım stilini ifade eder. Retro giyim modası dönemlere ait desenler, parlak renkler, vintage kumaşlar, yüksek bel alt giyim parçaları, oversized üst giyim parçaları gibi temel unsurları içerir. Bu stil geçmiş dönemlerden alınan ilhamla nostaljiyi vurgularken eski moda akımları ile modern moda unsurlarını bir araya getirir. Bu yönleriyle retro giyim stili, tıpkı her moda akımı gibi, bir kendini ifade etme biçimi ve çağdaş moda kalıplarından sıyrılmanın bir yolu olarak görülebilir.

Retro Tarzda Kombin Önerileri

Retro stilinde bir kombin yapmak için vintage ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Fakat günümüzde kaliteli ve orijinal vintage ürünlere ulaşmak pek de kolay ve hesaplı olmadığı için dilerseniz retro stilinizi modern parçalarla da oluşturabilirsiniz. Aynı stillerde günümüzde de birçok parça üretildiği için bu parçalar gardırobunuzda sizi bekliyor bile olabilir!

Midi Elbise ve Etek Modelleri ile Retro Tarzda Kombin Yapmak

 

 

Retro giyimde en çok yöneldiğimiz dönem 60’lar sonrası dönemdir. Bu dönem de midi etekler ve midi elbiseler ile sıklıkla karşımıza çıkar. Son yıllar içinde de trendler arasında yer alan midi etek ve midi elbise modelleri kolaylıkla yaratabileceğiniz retro kombinlerin temelinde yer alabilir. Midi etekler ile yapacağınız retro stilde kombinlerinizi dilediğiniz parçalarla tamamlayabilirsiniz. Örneğin, eğer düz renkte bir midi etek modeli tercih ediyorsanız, modern desenli bir tişört veya hareketli bir gömlek modeli ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Ayakkabı olarak ise alçak topuklu, canlı renkli ayakkabılar veya beyaz bir günlük ayakkabı tercih edebilirsiniz. Kombininizin taşıdığı retro hissi yeterli gelmiyorsa, büyük bir kemer ile eteğinizi tamamlayabilirsiniz.


Retro Desenler: Puantiye, Çiçek ve Ekose

 

Eğer yüksek bel, ispanyol paça, oversized parçalar gibi retro modeller size hitap etmiyorsa aradığınız retro hissini kombininize seçeceğiniz desenlerle de kazandırabilirsiniz. Retro stillerde yıllardır popülerliğini koruyan ve öne çıkan üç önemli desen puantiye, çiçek desenleri ve ekosedir. Puantiye desenleri eğlenceli görüntüsüyle herhangi bir stilde herhangi bir kombinde kolaylıkla kullanılabilir. Çeşitli renk ve boyutlarla karşımıza çıkan puantiye desenini hem günlük kombinlerde hem de şık ve klasik kombinlerde tercih edebilirsiniz. Çiçek desenleri ise çok çeşitli olmasıyla kullanım açısından puantiyeye göre daha kolaydır. Çiçek desenli giyim parçaları aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir stil ve renk yelpazesiyle retro giyim modasının en temel unsurlarındandır. Zarif papatya desenlerinden gösterişli ayçiçeklerine kadar, çeşitli renklerle farklı stillere hitap eden çiçek desenleri elbiseler, etekler, gömlekler başta olmak üzere birçok parçada kullanılır. Özellikle çiçekli midi elbiseler yaz sezonunda sıklıkla tercih edilen retro parçalar arasında önde gelir. Tercihinize göre birçok farklı çiçek desenini birçok farklı parçada bulabilir, stilinizin ve hayal gücünüzün izin verdiği yere kadar kombinlerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Puantiye ve çiçek desenleri yanında daha rustik ve klasik bir görüntüye sahip olan ekose deseni birçok döneme hitap ederek geniş çaplı bir nostalji hissi taşır. Özellikle etek ve ceket gibi parçalarda sıklıkla tercih edilen ekose deseni bu gibi parçaların yanında aksesuar olarak da tercih edilebilir. Ekose desenli saç aksesuarları, çantalar da oldukça sık tercih edilen retro parçalardandır. 


İspanyol Paça Pantolonlar ile Retro Kombinler

 

İspanyol paça pantolonlar, son yıllarda geri dönüş yapan retro modanın temel parçalarından biridir. 1960'larda ve 1970'lerde popüler hale gelen bu pantolon tarzı, paçalara doğru çan şeklinde genişleyen bir paça kesimine sahiptir. İspanyol paça pantolonlar günümüzde çeşitli stillerde nostalji havası yaratmak için kullanılır. Hem günlük hem de şık kombinlerde kullanılan ispanyol paça pantolon modelleri stile göre ister daha bohem, ister daha sert ve 80’ler esintili bir görünüm yaratmak için kullanılabilir. İspanyol paça trendi yalnızca pantolon modellerinde değil artık tayt gibi çeşitli alt giyim parçalarında da kullanılıyor. İspanyol paça tayt modelleri çeşitli desenlerle üretilerek nostaljik esintiler ile modern tasarımları bir araya getiriyor. Bu parçaları kombinlemek ise tamamen kişisel tercihlerinize ve stilinize kalmış. Dilediğiniz parça ile kombinleyebileceğiniz ispanyol paça pantolon modellerini her şekilde giyebilirsiniz!

Retro Kombinleri Tamamlayacak Aksesuarlar

Retro stilde kombin oluşturmak istiyor fakat zorlanıyorsanız, veya oluşturduğunuz kombinin yeteri kadar nostalji hissi taşıdığını düşünmüyorsanız taçlandırıcı dokunuş için kullanabileceğiniz aksesuarlar da sizlere kolaylık sağlayabilir. Aksesuar kategorisi oldukça geniş bir kategori olduğu için içlerinden seçim yapabileceğiniz aksesuar çeşitleri de fazladır. Örneğin, eğer 80’ler havası taşıyan bir görünüş istiyorsanız, puantiyeli ve geniş bir saç bandı kullanabilirsiniz. Bunun yanında, renkli ve gösterişli kolyeler ve küpeler de benzer bir etki yaratacaktır. Tercih ettiğiniz elbise, etek, pantolon modellerini büyük kemer modelleri ile tamamlayarak da nostlajik bir görüntü yaratmak mümkün. 

Nostalji Esintili Retro Kombinler

Retro giyim modası dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham vermeye devam eden zamansız bir çekiciliğe sahiptir. İster 1920'lerin zarif stillerinin, ister 1980'lerin cesur desen ve parlak renklerinin hayranı olun, stiliniz için en ideal retro görünümü yakalayabilirsiniz. Puantiyeler ve çiçek desenlerinden ispanyol paça pantolonlara ve midi kesim elbiselere kadar çeşitli retro unsurları gardırobunuza dahil etmenin ve kendinizi ifade etmenin sayısız yolu var. Moda trendleri gelip geçici olsa da retro giyim tarzı kalabalığın arasından sıyrılmak ve bütün modern stillerin arasında özgün stilini ifade etmek isteyenler için sürekli ve zamansız bir ilham kaynağı oluşturuyor. Siz de nostalji esintileri ile benzersiz bir tarz yaratmak istiyorsanız geçmişi kucaklayın ve retro stillerin size ilham kaynağı olmasına izin verin!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Nisan 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR