Ruh Haline Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Ruh Haline Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Bugünki konumuz ruh hallerine göre giyinip giyinemeyeceğimiz üzerine olacak. Zira insanın yapısı gereği ruh halleri sık sık değişim gösteriyor, bir günümüz diğer günümüzü tutmayabiliyor. Peki bunu neden kıyafetlerimize de yansıtmayalım ki? Ruh hallerine uygun giyinerek duygularınızı dışarı daha kolay bir şekilde yansıtabilir, insanların sizi daha iyi anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca buradaki tek amaç duyguları yansıtmak ya da daha iyi anlaşılmak da değil. Bazen öyle baskın duygular içerisinde olursunuz ki ruh halleriniz ister istemez kıyafet seçimlerinize de yansır. Gelin şimdi bu konuyu detaylıca masaya yatıralım ve hangi ruh hallerinde neler giyinilebilir, dışarıya vermek istediğiniz çeşitli mesajları kıyafetler yoluyla nasıl verebilirsiniz bir bakalım… 

Asi Tarafınızı Ortaya Çıkartın: Siyahın Büyüsü

Lise yıllarınızda hatta belki daha da öncesinde içinizde beliren asi genci uyandırma ve siyahlara bürünme zamanı. Siyah asilikle, başkaldırıyla oldukça ilişkilendirilen keskin bir renk. Ayrıca asiliği olduğu kadar sertliği, gücü ve gizemi de temsil etmekte. Onu nasıl yorumladığınıza göre farklı mesajlar verebilecek bir renk. Asi tarafınızı ortaya çıkartmak, sıradanlıktan sıyrılmak ve biraz daha aykırı görünmek isterseniz işe siyah ve üzeri baskılı grup tişörtleri giyerek başlayabilirsiniz. Ek olarak kombinlerinizde deri kullanmak da asi ve aykırı görünümü destekleyecektir. Seçtiğiniz baskılı ya da sade siyah tişörtün üzerine deri ceket giyebilir, bunu da yırtık skinny jean pantolon ile tamamlayabilirsiniz. Deri kullanmak kadar yırtık parçalar kullanmak da işinize yarayabilir. Yırtık ve yamalı görünüm sunan kot pantolonlar ve bluzlar son yıllarda oldukça fazla kullanılıyor. Ayakkabı olarak ise deri asker botları ya da siyah kalın topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Bu kombini deri kemer, siyahla mükemmel uyum sağlayacak gümüş renkli takılar, köpükle kabartılmış saçlar ve buğulu göz makyajı ile tamamlayabilirsiniz. 

Huzurlu Hisleri Dışa Vuracak Bembeyaz Elbiseler

 

Rahat ve huzurlu hissettiğinizde bunu kombinlerinize de yansıtarak bu duyguları perçinlemek isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda yine renklerin yardımına koşacağız. Beyaz ve pastel tonlar kullanmak bu duyguları yansıtmakta işinize yarayabilir. Bu tarz doğal ve açık tona sahip renkler yapıları gereği insanın içini ferahlatır ve dışarıya da benzer bir enerji verirler. Ayrıca renkler kadar kıyafetinizin kumaşı ve kesimi de oldukça önem arz ediyor. Huzurlu enerjiyi artırmak için yumuşak dokulara sahip, bol kesim kıyafetler tercih edebilirsiniz. Kombinin içinde rahat hissetmeniz bu bağlamda çok önemli. Başlıca önerimiz huzurla en çok ilişkilendirilen renk olan beyaz, pamuklu kumaştan rahat bir elbise giymeniz olacak. Bu elbiseyi yine içerisinde rahat hissedeceğiniz pastel tonlardaki babet ya da düz taban ergonomik ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Makyaj ve saçlar ise oldukça doğal bir çizgide olmalı. Yine pastel tonlardaki bez tote çanta takabilir, deniz kabuklu ya da benzeri doğadan ilham alan takılarla kombininizi tamamlayabilirsiniz. 

Cıvıl Cıvıl Desenli Modeller Mutluluğunuzu Katlayacak!

Oldukça mutlu ve enerjik hissettiğiniz, adeta karnınızda kelebeklerin uçuştuğu bir günde kombinlerinizin de cıvıl cıvıl olmasını istemez misiniz? Cevabınız evet ise önerilerimize kulak verebilirsiniz. Mutluluk ve yüksek enerjiyi temsil edecek rengarenk desenli ve baskılı kıyafetler kullanabilirsiniz. Örneğin eğlenceli motto sözlere, çeşitli film ya da dizilerden  alınmış figürlere sahip tişört, bluz, şapka ve hoodieleri giymeyi deneyebilirsiniz. Bu tarz parçalar eğlenceli yapılarıyla enerjinizi yükseltebilir, daha da mutlu hissetmenizi sağlayabilir ve üzerinizde görenlerin yüzlerine tatlı bir gülümseme kondurabilirler. Ayrıca yumuşak peluş yapıya sahip hırkaları da deneyebilir, rengarenk spor ayakkabıları kullanabilirsiniz. 

 

Dantelli ve Cesur Kombinlerle Çekici Tarafınızı Dışa Vurun

Kendinizi her zamankinden daha çekici hissetmek, dişil enerjinizi yukarı taşımak ya da bu hislerinizi dışarıya yansıtmak istediğinizde ilk başvurmanız gereken yöntem bunu kombinleriniz aracılığıyla vurgulamaktır. Çekici ve dişil enerjisi yüksek kombinler yapmak için her zamankinden daha iddialı, daha cesur parçalar seçmelisiniz. Bunun için dantelli, dekolteli, vücudunuzu saracak yırtmaçlı parçalar kullanabilirsiniz. Renk olarak aşk ile yakından ilişkilendirilen kırmızı ya da bordo, lacivert ve siyah kullanabilirsiniz. Örneğin bordo kadifeden vücudunuzu tamamen sararak hatlarınızı ortaya çıkartacak dekolteli bir elbise giyebilir, ince topuklu siyah stilettolar ve mini el çantasıyla tamamlayabilirsiniz. Makyajınızı ise kırmızı bir ruj ve siyah eyeliner çekilmiş derin bakışlar ile sonlandırabilirsiniz. Takı olarak ise bu çekici görünümünüzü kolaylıkla tamamlayacak, açıkta kalan boynunuzda dikkat çekecek beyaz inciler kullanabilirsiniz.

Bırakın Duygularınız Kıyafetlerinize Yansısın

Duygularınızı kıyafetlerinize yansıtmanın bahsettiğimiz gibi birden fazla yolu var. Önerdiğimiz çeşitli yöntemleri kullanarak ruh hallerinizi kombinlerinizde sergileyebilirsiniz. Bu şekilde daha kolay anlaşılabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Ya da pozitif hislerinizi artırabilir, negatif olanları ise eskisine nazaran daha kolaylıkla uzakta tutabilirsiniz. Ne olursa olsun kombinlerinizi yaparken kendinize güvenin ve hislerinizi dışa vurmaktan çekinmeyin. Emin olun bu şekilde daha iyi hissedecek, kombinlerinize de benliğinizden bir şeyler ekleyebilecek, sıradanlıktan kurtulacaksınız. Bir sonraki haftaya kadar hoşçakalın ve duygularınızı tüm dünyaya yansıtmaktan çekinmeyin!

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Ocak 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR