KADINLARA TARZ OLUŞTURMA ÖNERİLERİ

KADINLARA TARZ OLUŞTURMA ÖNERİLERİ

Çoğu kadın, zamanının belli bir kısmını kıyafet, ayakkabı, aksesuar seçimini ayırır. Hepsini seçmek için ayrı ayrı özen gösterir. Bunu yapmaktaki amaçları da kendi tarzlarını oluşturabilmekir. Peki, bir kadının tarz oluşturmak için dikkat etmesi gerekenler nelerdir? Sorunun cevabını yazımızda sizler için cevapladık.

Zamanımız çok kıymetli. Gün içinde birçok işe koşturabiliyoruz. Haliyle elimizde kalan zamanı da yerinde kullanmak zorundayız. Alışverişe ayırdığımız zaman da bunlardan biri. O kadar çok şeyin arasından bazen ne beğenemeyeceğimizi şaşırırız. Hangisi üzerime olacak, hangisi beni şık gösterecek derken zaman akıp gider. Bu kadar değerli bir zamanı bu tip bir zorlukla harcamanıza gerek yok. Size vereceğimiz ufak tüyorlarla tarzınızı belirleyebilir, zamanı kendiniz adına daha tasarruflu kullanabilirsiniz.

Temek Kıyafetlerini Belirleyin ve Onlara Önem Verin

 

Temel kıyafeler aslında her tarz sahibi kadının olmazsa olmazlarındandır. Ne yapacağını bilemediği, acele bir yere gitmesi gereken durumda kurtaran bir üründür. Bu üründe olması gereken şey ise kalitedir. Kaliteden ödün verilmeden alınması gereken bu temel kıyafetler, öncelikle bedeninizle uyum içinde olmalıdır. Üzerinize büyük gelen ya da üzerine çok yapışan bir kıyafet sizi kötü gösterebilir. Bu sebeple bedeninize uygun, temel renklerden oluşturulmuş bir kıyafet stoğunuz olsun. Güvenilir bir dolaba her an ihtiyacınız olabilir. Bu dolabı güncellemek için Koza Butik ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Tarz sahibi kadınların dolaplarına bakıldığında modaya ait ürünlerin yer aldığını görebiliriz. Ama bunun yanında, moda olmayan, ama modasının da hiç geçmeyeceği kıyafetler mukakkak vardır. Her şey ile kombinleyebileceğiniz bu kıyafetleri siz de dolabınızdan eksik etmeyin. Peki, nedir bu her şey ile kombinlenebilen kıyafetler?

Tabii ki bir siyah elbise. Boyu size kalmış; mini, diz altı... Hangisini kendinize yakıştırıyorsanız bir tanesini alın, dolabınıza koyun. Yıllarca orada kalabilir. Ya da beyaz bir gömlek. Nihayetinde her pantolonun da eteğin de üstüne giyilebilir. Kaşmir hırka, balıkçı yaka kazak, salaş bir bluz, trençkot da dolabınızdan eksik olmasın. Bu ürünler, sizin için “Ben buradayım!” dedirten parçalardan olacaktır. Her daim sizi kurtarabileceği için de uzun vadede işe yarar ürünler arasındadır.

Kırmızı Sevin

 

Makyaj, kıyafeti tamamlayen önemli yardımcı ürünler arasındadır. Kırmızının da cesur gösteren bir yanının olduğunu bilmeyen yoktur. Her moda düşkünü, tarz sahibi kadın çantasında kırmızı ruju eksik etmez. Parlak ya da mat fark etmez, kırmızı ruj, hem kıyafetinize hem de size renk katacak bir üründür. Bu sebeple kullanmaktan çekinmeyin.

Renki Ayakkabılar ile Hareketlenin

 

Çoğu kadın ayakkabı alışverişini daha çok düz renkler üzerinde yapar. Çeşit çeşit ayakkabısı vardır ama hep net renklerdir. Oysaki herkesin biraz renge, harekete ihtiyacı vardır. Tarz sahibi kadınlar da dolabında mukakkak bir renkli ayakkabı vardır. Topuklu, çizme, babet, terlik vb. hiç fark etmez. Sade görünen kıyafetiniz ile kombinlediğinizde kıyafetinize hareket katacak, sizi canlandıracak renkli ayakkabılara tarzınızda bir yer açın. O zaman bulunduğunuz yerde kıyafetinizin de sizin de nasıl etki yarattığını göreceksiniz.

Doğanın Renklerinden Vazgeçmeyin

 

Doğa, her haliyle insana iyi gelir. Sokakta temiz bir hava almak, ormanda bir yürüyüş yapmak... İnsana huzur veren çok az şey vardır bunun gibi. Peki, insanı bu kadar rahatlatan doğaya neden dolabınızda yer vermeyesiniz? Doğanın sizi saran muhteşem renkleri, günlük hayatınızda sizin en büyük ilhan kaynaklarınızdan biri olabilir, tarzının bel kemiği haline gelebilir. Dolabınıza daha çok toprak renkli kıyafetleri, aksesuarları katarak doğanın huzurunu üzerinizde taşıyabilirsiniz. Mesela toprak renklerinde boynunuza takacağınız bir fular, hem sizi daha genç gösterecek hem de tarzının önemli bir ayrıntısı olacaktır. Ya da jeot küpe takarak da duruşunuzu konuşturabilirsiniz. Gerisi artık sizin keyfinize kalmış.

Abartıdan Korkmayın

 

Kombin tercihlerindeki bulunurken çoğumuzun aklına gittiğiniz yere olan uyumunuz gelir. Acaba oradakiler nasıl giyinmiştir? Acaba siz içlerinde sırıtacak mısınız? Bu sorular çoğalıp durur. Hâlbuki bunları düşünmek yerine kendinizi nasıl rahat, mutlu hissettiğinize odaklansanız her şey daha kolay olur. Mutteşem görünmenin püf noktalarından biri de budur: Fazla giyinmekten korkmayın. Cesaretli olun, kendinize güvenin. Gittiğiniz yerde adınızdan söz ettirmenin önemli yollarından biridir bu.

Sosyal Medyadan Destek Alabilirsiniz

 

Tarzınızı oluşturmak için etrafınızdaki insanlardan öneri alabileceğiniz gibi sosyal medyanın gücünden de faydanabilirsiniz. Üstelik sosyal medya, destek alma konusunda en hızlı cevap alabileceğiniz yerlerden biridir. Güvendiğiniz, tarzını beğendiğiniz birkaç kişiyi takip ederek kendi tarzınıza katkıda bulunabilirsiniz Onlardan alacağınız ilham ile bambaşka bir stil yaratıp küllerinizden doğabilirsiniz. Hem bu durum size epey zaman da kazandırır.

Sevmediğiniz Parçaları Dolabınızdan Çıkarın

 

Tarzınını belirlemenin en kolay yollarından biri, eski kıyafetleriniz arasından eleme yapmanızdan geçer. Yarın giyerim, belki bir gün lazım olur diye tuttuğunuz her şey dolabınızda kalabalık yapmaktan başka bir şeye yaramaz. Bu sebeple eleme yapmaktan çekinmeyin. Ayrıca, başkasının üzerinde görüp beğendiğiniz kıayfetleri kendi üzerinizde de iyice bir kontrol edin. Aynı görüntü zevkini alıyorsanız doğru kıyafeti bulmuşsunuzdur.

Dolabınıza Bir Takım Elbise Şart

 

Takım elbise, her stil sahibi kadının dolabında olması gereken parçalardandır. Ciddi, klasik bir stiliniz olmayabilir. Bu zamana kadar klasik anlamda hiçbir şey giymemiş olabilirsiniz. Hatta belki bir topuklu ayakkabınız bile yoktur. Ama olmalı! Acil ya da özel durumlarda kullanabileceğiniz, sıkışıp kaldığınızda size yardımcı olacak bir takım elbiseyi dolabınızdan ihma etmeyin. Eğer takım elbisenin ciddi duruşunan sıkılıyorsanız çeşitli kombinlerle, aksesuarlar ile takımı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Mesela simsiyah bir takım oluşturmak yerine renklerinden gücünden faydalanabilirsiniz.

Maskülen Giyim ile Farkı Yakalayabilirsiniz

 

Tarzınız ile dikkat çekmek istiyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Maskülen tarzı deneyerek belki de aradığınıza kavuşabilirsiniz. Sert, güçlü bir tarz yaratmak istiyorsanız maskülen tarz tam size göre! Saçlarınızı kısa kestirebilir, bol kesilmiş pantolonlar, blazer ceketler, boynunuza kadar iliklenmiş gömlekler giyebilirsiniz. Yine boyfriend pantolonlar da tarzınıza maskülenlik katacak kıyafetler arasındadır. Sert görüntü, gücünüzün bir simgesi haline gelebilir, çekinmeyin.

Hareketten Hoşlanmayanlara Minimalist Giyim

 

Bazıları için dikkat çekici kıyafetler tam bir baş belasıdır. Kendi halinizde takılmak istiyor, sadelikten ödün vermiyorsanız minimalist tarzda bir giyim tam sizin aradığınız giyimdir. Mesela tek parça kıyafetlerden tulum, tam olarak tarzınızı konuşturacağınız bir kıyafet olabilir. Bu kıyafetleri sade aksesuarlar ile tamamlayabilirsiniz. Yine nötr renkler de size yakışacak, stilinizi konuşturacak önemli tüyolardan gösterilebilir.

Duruşunuzla da Ne Kadar Güçlü Olduğunuzu Gösterin

 

Kıyafetleriniz ne kadar güzel olursa olsun, önemli olan sizin onları üzerinizde taşımanızdır. Kıyafet hiçbir zaman tek başına durumu kurtarmaz. Eğer tarz sahibi olmak istiyorsanız kıyafetleriniz ile birlikte duruşunuzu da netleştirmelisiniz. Dik durmalısınız, kendinizden emin yürümelisiniz. Gülümsemeyi, bakışlarınızla konuşmayı ihmal etmemelisiniz. Hareketleriniz tarzını tamamlayan önemli unsurdur, bunu unutmamalısınız.

Etiketler: tarz,giyim
Şubat 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR