Vücut Tipinize Göre Doğru Pantolon Seçimi

Vücut Tipinize Göre Doğru Pantolon Seçimi

Her beden birbirinden farklı güzelliklere sahip olsa da, belli kategorilere giren beş temel vücut tipi vardır. Genel olarak meyve isimleri veya belirgin şekilli cisimlerle özdeşleştirilen bu vücut tipleri elma, armut, çilek, kum saati, muz (veya sütun, dikdörtgen) vücut tipleridir. Kendinize uygun pantolon modelini arıyorsanız, öncelikle vücut tipinizi bilmeniz gerekir. Vücut tipinizi öğrendikten sonra uygun pantolonu bulmanız çok daha kolay olacaktır. 

Vücut Tiplerine Göre Pantolon Tercihleri

Elma Tipi Vücut

Eğer;

-Orta-büyük beden göğüsleriniz var,

-Vücudunuzun üst kısmı, alt yarısı ile orantılı, ancak beliniz oldukça kısa,

-İnce bacakların ve düz bir poponuz var ise muhtemelen elma vücut tipine sahipsiniz.

Bu vücut tipi ile amacınız figürünüzü uzatmak olmalıdır.

Ağırlığınızın çoğu orta bölgenizde toplandığından, odak noktasını bu alandan mümkün olduğunca uzağa yönlendirmeniz önemlidir. Bunu, beli vurgulayan üstler ve kemerler ile kıvrım görüntüsü oluşturarak elde edebilirsiniz. En iyi yöntem, dikkati kıvrımlı göğsünüze veya daha ince bacaklarınıza odaklamaktır. 

Doğru tercihler:

-Beli lastikli kot pantolon

-Orta yükseklikte belli kotlar

-Çizme kesim kot pantolon

-Göğsünüzde geniş ya da derin V şeklinde dekolteler

-Kalçalarınız ve üst uyluklarınız arasında biten üstler. Tunikler tarzı üstler, vücudunuzu daha ince gösterecektir.

Yanlış tercihler:

-Dolgun karın bölgenize dikkat çekecek yüksek belli jeanler.

-Karın bölgenizi vurgulayacak düşük belli kot pantolonlar.

-Göğsünüzün veya belinizin etrafındaki her türlü fırfır veya büyük desen. Unutmayın, işin püf noktası, dikkati daha dolgun orta bölgenizden başka noktalara odaklamaktır.

-Karın bölgenizin ortasında biten üstler vücudunuzun dolgun ve geniş görünmesine yol açar. Aynı şey tişört veya gömleklerinizin uç kısmını kot pantolonunuza sıkıştırmak için de geçerlidir. Bunlar karın bölgenzin yuvarlak ve ağır görünmesine yol açacaktır. Bunun yerine, vücudunuza oturmayan yumuşak kumaşlar ve daha uzun üstleri tercih edin.

Armut Tipi Vücut

Eğer;

-Küçük ila orta büyüklükte göğüslere ve küçük omuzlara sahipseniz,

-Kalçalarınız vücudunuzun en geniş kısmıysa,

-Gövdeniz kalçalarınızdan ve alt bedeninizden daha küçükse,

-Beliniz vücudunuzun en ince kısmıysa muhtemelen armut tipi bir vücuda sahipsiniz. 

 

Beliniz çok ince ve belirgin olduğundan, giyinirken bu bölgeyi öne çıkarmak bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Bu kısma dikkat çekerek, geniş kalçalarınızdan odağı uzaklaştırabilirsiniz.

 

Daha fazla denge oluşturmak ve şeklinize orantı kazandırmak için dolgulu bir sutyen giyerek üst bedeninizi hacimlendirmeye çalışmak iyi bir fikir olabilir. Dikkati büyük göğüslerden uzaklaştırmak isteyen elma tipi vücutların aksine, amacınız daha dolgun bir göğüs yanılsaması yaratmak için yakanıza süslemeler ve fırfırlar eklemek olmalıdır. 

Doğru tercihler:

-Düşük veya belinizin hemen altına oturan kot pantolonlar.

-Bel kısmını vurgulayan anvelop üstler.

-Daralan paçalı ve bacakların görünüşünü uzatan çizme kesimli kot pantolonlar.

-Boyfriend kesim kot pantolon ve uyluk ve popo bölgesinde ekstra alan sağlayan diğer rahat kesim stilleri. Sadece tercihinizi fazla bol modellerden yana kullanmayın çünkü bunlar sizi gerçekte olduğunuzdan daha hacimli gösterebilir.

-Koyu renkli kotlar. Alt bedeninizde daha koyu tonlar, özellikle sivri topuklu ayakkabılarla kullanıldığında bacakları inceltmek ve daha uzun görünmelerini sağlamak için mükemmel bir yoldur.

-Vücudu dengelemeye yardımcı olan flare pantolonlar.

-Daha geniş kalçalara mükemmel bir denge katan, bedene oturan blazer ceketler. 

Yanlış tercihler:

-Arka cepleri küçük olan kot pantolon. Cep ne kadar küçükse, kalçalarınız o kadar büyük görünecektir.

-Ön cep alanında her türlü detay. Mümkünse, kalçaları düz ve sorunsuz ve ön cepleri olmayan stiller arayın.

-Kalçalarınızın en geniş olduğu yerde biten üstler - bu kalçalarınızı yalnızca daha geniş gösterecektir.

Kum Saati Vücut Tipi

Eğer;

-Dolgun göğüsler, ince bir bel ve yuvarlak kalçalara sahipseniz,

-Omuzlarınız ve kalçalarınız aynı genişlikteyse,

-Kilo aldığınızda genellikle kalçalar, uyluklar ve göğüslerinizden alıyorsanız kum saati tipi vücuda sahip olabilirsiniz.

 

Bu vücut tipinde genellikle büyük göğüsler ile birlikte yuvarlak kalçalar ve uyluklar bulunur. Buradaki asıl önemli nokta, tüm bu alanlarda size gerçekten uyan bir kot pantolon bulmaktır.

 

Genel bir kural olarak, bol giysiler sizi yalnızca daha kilolu gösterir ve çok dar giysiler yalnızca kapatmak isteyebileceğiniz bölgelerinize daha fazla dikkat çeker. Vücudu tamamen vurgulamak yerine üzerinize tam oturmayan pantolon modelleri bulmayı hedefleyin.

Doğru tercihler:

-Geniş ve hafif bol paçalı kot pantolonlar. Sadece geniş paçaların omuzlarınızın genişliğini aşmadığından emin olun.

-Çizme kesim tarzında düşük belli kot pantolon. Basit, klasik bir görünüm için derin V yakalı bir üst ile kombinleyebilirsiniz.

-Skinny jeans, sadece figürünüzü aklınızda tutun. Uyluklarınızda biraz fazla ağırlık taşıyorsanız, süper sıkı kottan uzak durun. Düz paçalı kot pantolonlar aynı derecede zarif görünecek ve yine de kıvrımlarınızı gösterecek.

Siyah veya çok koyu kot. Anında zarif ve zayıf olan kum saati kıvrımlarınız çarpıcı görünecek.

Yanlış tercihler:

-Çok fazla gergin ve sıkı olan kot pantolonlar, uyluklarınızı ve kalçalarınızı daha büyük gösterebilir.

-Hem üst hem de alt bedeninizde bol giysiler, doğal olarak olduğunuzdan daha iri görünmenize yol açabilir. Daha rahat bir kombin istiyorsanız, vücudunuzu hafifçe saran stillerde daha yumuşak, nefes alabilen kumaşları tercih edebilirsiniz.

Çilek Vücut Tipi

Eğer;

-Vücudunuzun en geniş yeri, düz ve keskin olan omuzlarınızsa,

-Aşağı doğru bedeniniz inceliyorsa (ters bir üçgen gibi),

-Göğüsleriniz orta-büyük arasıysa,

-Kalçalarınız ince ve küçükse muhtemelen çilek vücut tipine sahipsiniz.

 

Söz konusu pantolon olduğunda çilek vücut tipleri için seçim çok daha kolaydır; hemen hemen her tarz bu vücut tipine uyumludur.

 

Ekstra ağırlığınız üst vücudunuzda taşınır, yani daha küçük kalçalar, ince baldırlar ve ince bacaklar. Harika görünmenin anahtarı, özellikle geniş omuzlarınızı küçük gösteren (veya vurgulayan), size çekici ve düzgün kıvrımlar veren kot pantolonunuz için mükemmel bir parça bulmaktır.

Doğru tercihler:

-Basit, karmaşık olmayan üstler, özellikle de V yakalılar.

-Temelde herhangi bir kot pantolon türü! Kilonuz belinizin üzerinde yoğunlaştığından, büyük olasılıkla ince ve küçük kalçalara sahipsiniz. Bu, en çok hoşunuza giden kot pantolon stilini deneme özgürlüğüne sahip olmanızı sağlar. Bol paça, boru paça ve skinny jean pantolonlar - hepsini stilinize uydurmakta özgürsünüz.

-Dekoltenizin zarafetini ve göğüslerinizi öne çıkaran straplez üstler.

Yanlış tercihler:

-Fırfırlı, kabarık kollu ve vatkalı üstler - genel olarak üst bedeninize daha fazla hacim katabilecek her şey.

-Her türden küçük baskılar, desenler ve yatay çizgili üstler. Bunlar sadece sizi olduğunuzdan daha iri gösterecektir.

-Herhangi bir kalıbı olmayan, bol herhangi bir giysi. Sadece feminen silüetinizi gizlemekle kalmaz, sizi olduğunuzdan daha yapılı gösterebilirler.

-Üst gövdenizde çok fazla aksesuar (kolye, şal, vb.) kullanmak. Asıl amaç, odak noktayı aşağı çekmek ve dikkatinizi vücudunuzun en ince kısmına odaklamaktır - küçük kalçalarınız ve muhteşem bacaklarınız!

Muz (Dikdörtgen) Vücut Tipi

Eğer;

-Vücudunuzun çok az kıvrımı varsa,

-Kare omuzlarınız varsa,

-Bedeniniz kalçalarınız ve bacaklarınıza doğru düz iniyorsa,

-Belirgin bir bel kıvrımınız yok; göğsünüz, beliniz ve kalçalarınız neredeyse aynı boyutlarda ise dikdörtgen ya da muz vücut tipine sahip olabilirsiniz. 

 

Buradaki ana fikir, kalçalarınıza daha yuvarlak, feminen bir şekil kazandırmaktır. Düşük bel veya belinizin üzerinde yüksek oturan kot pantolonları arayın. Üzerinize tam oturan kot pantolonlar sadece kalçalarınızı daha kare gösterecektir. Bir şansınız ise, dikdörtgen vücut tipleri genellikle uzun, ince bacaklara sahiptir, yani kot pantolon muhtemelen atletik bedeninizde harika görünecek. 

Doğru tercihler:

-Oldukça feminen stiller ve dantel, fırfır ve fiyonk gibi kumaşlar görünümünüze yumuşak bir feminenlik katmaya yardımcı olacak.

-Omuzları bol blazerler, erkek giyiminden ilham alan çekici bir görünüm sunar. Ayrıca, belinizi vurgulayıp kadınsı figürünüzü yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

-Kalçaların hemen üstüne oturan veya belinizin altına oturan kot pantolonlar. Bunlar, beel bölgenizde belirgin bir şekil oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Yanlış tercihler:

-Seni fazla erkeksi gösterebilecek bol, boyfriend stil pantolonlar.

-Vücudunuzun daha da düz görünmesini sağlayan ve zayıf şeklinizi vurgulayan dikey çizgili üstler.

-Çok geniş paçalı pantolonlar. Bunlar tüm görünüşünüzü yutabilir ve fazla salaş görünebilir.

 

Her beden kendi eşsizliği içinde güzeldir. Sizi asıl güzel yapan şey, kendinize karşı olan bakış açınızdır. Bu bakış açısını değiştirmek ve geliştirmek ise sizin elinizde. Kendinizi tanıma, sevme, ve size doğru hissettireni giyme yolculuğunda zorluk yaşıyorsanız, hazır kalıplardan fikir almak size fayda sağlayabilir. Kendi stilinizi yaratma konusunda size en uygun pantolon stilini arıyorsanız, öncelikle vücut tipinizi öğrenmek doğru bir adım olacaktır. Vücut tipinizi öğrendikten sonra ise kendinize uygun pantolon stilini bulmak yolculuğunuzun en kolay adımı!


 
Etiketler: vücut tipi, kombin
Şubat 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR