Yağmurlu Havalara Uygun Kombin Önerileri

Yağmurlu Havalara Uygun Kombin Önerileri

Havaların soğuması ve yağmurların da başlamasıyla beraber haliyle gardırobumuzdaki kıyafetlerin de yerini sezonluk kıyafetlere bırakması gerekiyor. Dolayısıyla hemen hemen hepimizin zihninde yağmurlu havalara uygun kombinleri nasıl yaparım, bu mevsimde neler giymeliyim benzeri sorular uyanıyor. Serin gecelerde kitap okurken içtiğiniz ve içinizi ısıtan bitki çaylarının, dökülen yaprakların üzerine basarak yapılan huzurlu yürüyüşlerin mevsimi sonbaharın yağışlı günlerinde mevsim koşullarına ve modaya uygun, şıklığımıza şıklık katacak kombinler yaparken herkesin kafasında zaman zaman soru işaretleri oluşabiliyor. Buradaki hedefimiz sizi bu sıkıntıdan kurtarmak ve mevsim fark etmeksizin kendinizi rahat hissettiğiniz göz alıcı ve şık kombinler yaratmak… Hazırsanız başlayalım:

Mevsimlik Ceket, Trençkot ve Yağmurluklar

Yağmurlu günlerde olmazsa olmazlardan olan mevsimlik ceketler, trençkotlar ve yağmurluklar  kurtarıcınız olabilir. Havanın kapalı olduğu sabahlarda yanınıza alacağınız bir yağmurluk, trençkot ya da mevsimlik ceket, sizi hem soğuktan ve yağmurdan koruyacak hem de yağmurlu günlerde şıklığınızla gözleri üzerinize çekecektir. Oversize kalıp yağmurluğunuzun altına giyeceğiniz body, mevsime uygun sweat ya da spor bluzu mavi skinny jean pantolon ve pantolonla uyumlu bir çizme ile kombinleyebilirsiniz. Eğer daha farklı ve iddialı bir görünüm elde etmek istiyorsanız bordo ya da siyah deri ceketin altına beyaz triko giyip bu kombini şık bir şal, ceketinizle aynı renkten olacak deri kemer ve skinny siyah jean ile tamamlayabilirsiniz. Bir de hava biraz güneşliyse beraberinde takacağınız bir güneş gözlüğü tarzınızı doruklara taşıyacaktır. Ayrıca kombininize uygun yağmurluk ve deri ya da kot ceketlerin dışında trençkotlar da sonbaharın vazgeçilmez parçalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hem sokak modasına hem de daha resmi ortamlara kolaylıkla uyum sağlayabilen trençkotlardaki püf noktayı onu ne ile kombinlediğiniz oluşturuyor. Daha günlük bir görünüm için basit parçalar, daha şık olmak içinse iddialı parçalarla kombinleyebilirsiniz. Örneğin ekose desenli koyu kahverengi keten pantolonunuzu sade V yaka bir bluz ve üzerine giyeceğiniz trençkotla hem şık hem de sokak modasına uygun bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Aksesuar olarak ise zarif bir fransız şapka takarak yağmurdan şık bir şekilde korunabilirsiniz.

Geçiş Mevsimine Uygun Şık Kombinler

Sonbahar aylarında hava oldukça rüzgarlı ve yağmurlu olabiliyor. Haliyle bu gibi mevsimlerde soğuğa ve ıslanmaya karşı daha koruyucu kıyafetlere ihtiyacımız oluyor. Oysa biz dört mevsim işe vs. gitmeye devam ettiğimizden her daim şık kombinlere ihtiyaç duyuyoruz. Burada size sonbahar aylarına uygun, sokak modasından ziyade daha şık ve resmi olmanızı gerektiren kombinler öneriyor olacağız... Örneğin sonbaharın renk paletine uygun tonlarda kadife mini etek ve ceket takımları giyip, bunu da su geçirmez topuklularla tamamlayabilirsiniz. Ceketin içine ise şık düğmeli şifon, krem tonlarında bir gömlek giyebilirsiniz. Saçlarınızı arkadan kancalı bir tokayla tutturabilir, açıkta kalan kulaklarınızı ise inci küpelerle süsleyebilirsiniz. Kombinlemesi daha kolay olacak bir kıyafet isterseniz elbise modellerine de bakabilirsiniz. Elbiseler tek parça olduklarından ötürü diğer kıyafetlere nazaran daha kolay kombinlenebilmeleriyle ön plana çıkıyorlar. Kadife ya da örgü triko elbiseler bu mevsimde sizi üşütmeden şık görünmenizi sağlayacak tercihlerden olabilir. Keten elbiseler de şık tercihler arasında... Zihninizde uygun bir kombin oluşturmak açısından örnek vermek gerekirse belinde zarif bir kemer olan triko siyah elbisenizi üstüne trençkot giyerek tamamlayabilir, şık çizmeler, gümüş bir broş ve kombininize uygun bir şemsiyeyle stil sahibi görünüşünüzü destekleyebilirsiniz. Mat ve nude tonlarla bir makyaj da bu kombine oldukça yakışacaktır.

Sportif ve Mevsimlik Kombinler 

Şık ve resmi ortamlara uygun düşecek kombin önerilerimizin ardından sıra geldi yağmurlu havalara uygun sportif ve daha günlük kombin önerilerine... Özellikle de sabah koşusu, yürüyüşü gibi aktiviteler yapıyorsanız kıyafetlerinizin su geçirmez kumaştan olması oldukça önemli. Zira açık görünen bir sonbahar sabahında bile hava ansızın kararıp gökyüzünü kızgın bulutlar kaplayabilir ve terli terli sırılsıklam olup hastalanabilirsiniz.  Bunun önüne geçmek için kıyafetlerinizi su geçirmeyen kumaştan, örneğin termal kumaş, seçebilirsiniz. Örneğin termal kumaştan spor taytı ve sporcu atleti ya da tişörtünün üzerine yağmurluk ya da fermuarlı sweatshirt giyebilirsiniz. Bunu da spora uygun rahat ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Veyahut da kapüşonlu ve kalın astarlı hoodie giyip, alta da yine su geçirmeyen bir eşofman giyebilirsiniz.  Ya da oldukça oversize, kalçanızın altında biten bir hoodie ve şapka ile, alta da tayt ve spor ayakkabısı giyebilirsiniz. Üst parçanın oldukça bol, alt parçanın ise dar olması sebebiyle kendi içerisinde dengeli ve modern bir kombin ortaya çıkacaktır.

Hem Şık Hem Su Geçirmeyecek Çanta ve Aksesuar Önerileri

Kıyafetlerinizi yağmurlu havalara göre seçtikten sonra sıra geldi çanta ve aksesuarlara. Çantanıza koyduğunuz bir takım eşyaların ıslanmasını önlemek için aynı kıyafetlerde olduğu gibi çantanın kumaşı ve astarına dikkat etmelisiniz. Çantanızı yağmurluk kumaşından ya da hakiki deriden seçebilirsiniz. Özellikle de işe ya da okula giderken laptop çantası vs. Taşıyorsanız çantanın su geçirmemesi oldukça önemli. Eğer su geçiren bir model taktıysanız da yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Zira elektronik eşyaların ıslanıp bozulması hemen herkesin korkulu rüyalarından. Deri tote çanta takabilirsiniz. Ya da naylonlu kumaştan geniş bir çanta da uygun bir seçenek olabilir.

Çantaların ardından sıra geldi sonbaharın en önemli kombin eşlikçisine: şemsiyeler... Hemen her renk, desen ve boyutta üretilen şemsiyeleri kombininize uyacak renkten seçerek, hoş bir eşlikçiniz haline getirebilirsiniz. Size tavsiyemiz karışık desenli modeller yerine daha basit ve düz kumaştan olanlar olacaktır. Böylece birden fazla kombininizle rahatça kullanabilirsiniz. Takı olarak ise ıslandığında dahi paslanıp kararmayacak gümüş ya da altın modelleri tercih etmelisiniz. Bu gibi modeller diğer çelik ve benzeri materyallerden yapılanlara göre yaz kış fark etmeksizin kullanacağınız çok daha uzun ömürlü parçalar olacaktır.

Bu Sonbaharda da Şıklığınızdan Ödün Vermeyin

Sizler için geçiş mevsimine uygun birbirinden farklı ve zengin içerikli kombin önerileri hazırladık. Yazının sonlarına gelirken önemli birkaç uyarıda daha bulunacağız. Bu gibi geçiş mevsimlerinde giydiklerinizi özenle seçmeli ve havanın güneşli olduğuna aldanmamalısınız. Eğer ince giyindiyseniz yanınıza mutlaka bir hırka ya da yağmurluk almalı, mümkünse şemsiyenizi yanınızdan eksik etmemelisiniz. Ayrıca bizi takip ederek ve önerilerimizden faydalanarak mevsim fark etmeksizin şıklığınızı koruyabilir ve trend kombinler yapabilirsiniz. Önerdiğimiz kombinleri yapmak ve çok daha fazlası için sitemizdeki modellere bir göz atmayı unutmayın. Anlaştık mı?

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Eylül 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR