Yaz Tatili İçin Kombin Önerileri

Yaz Tatili İçin Kombin Önerileri

Küresel ısınmadan ötürü mevsimler de değişmeye başladığından artık yaz eskiye nazaran çok daha geç geliyor. Geçtiğimiz haziran ayında da yağmurlar eksik olmadı. Ancak temmuzla birlikte sıcaklık etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı ve böylece tatil planları ve rezervasyonlar da yaptırılmaya başlandı. Sonunda bu geçiş dönemini geride bırakıyoruz. Haliyle yazlık kombinlere ihtiyacımız var. Peki bu yaz ne giyeceğiz, tatil valizini nasıl yapacağız karar verdiniz mi? İşte sizin için özel olarak hazırladığımız yaz gardırobu önerileri!

Yaz Tatiliniz için Nasıl Bir Valiz Hazırlamalısınız?

Tatile giderken öncelikli soru işaretlerinizden birisi valizi nasıl hazırlayacağınızı bilememek olabilir. Bunun için size bazı tüyolar vereceğiz. Öncelikle uzun, yorucu bir sezonun ardından rahat bir tatil geçirebilmeniz için yanınıza fazla yük almamanız ve nokta atışı kıyafetler götürmeniz önemli. Bunun için gideceğiniz yerin hava durumuna bakmalı, otel hakkında da ön bilgi sahibi olmalısınız. Zira beş yıldızlı bir otele gidiyorsanız daha şık giyinmenizi gerektiren bir ortam doğabilir. Ya da spor odaklı bir tatil ise yanınıza daha rahat kıyafetler almalısınız. Gideceğiniz oteli ve hava durumunu öğrendikten sonra gelelim valiz hazırlamaya…

Valizinizi oluştururken kaç gün kalacaksanız ona göre kombin yapmalısınız. Bu sizi tatil süresince ne giyeceğim diye düşünmekten kurtaracaktır. Ayrıca götürmek istediğiniz şeyleri unutmanın da önüne geçecektir. Yüksek faktörlü bir güneş kremi, yüzünüzü kızgın güneşten koruyacak geniş birkaç şapka, güneş gözlüğü ve hafif terlik ve sandaletler, nefes alan kumaş spor ayakkabıları ya da babetler olmazsa olmazınız olmalı. Şık olmanız gereken geceler için hafif kumaştan birkaç elbise, ona uygun topuklular, sade takılar ve çantalar valizinizde mutlaka bulunması gerekenlerden. Plaj yürüyüşleri ve havuz başı için ise mayo, bikini ve bunların üzerine giyebileceğiniz renk renk desenli pareolar, ince kumaştan şort ve tişörtlerle kombininizi güzelce tamamlayabilirsiniz. Serin yaz geceleri için ise mutlaka yanınıza ince birer hırka veya ceket alın bizden söylemesi…

Plaj ve Havuz Günleri için Kombin Önerileri

 

Tatil valizinizi genel olarak nasıl hazırlayabileceğinizden kısaca bahsettiğimize göre gelelim tatildeki çeşitli senaryolara göre kombin önerileri sunmaya… Diyelim güneyde güzel bir otele gittiniz ve öğleden sonra güneşinde birazcık güneşlenmek ve sahil kenarında yürümek ya da havuza girmek istiyorsunuz. Bunun için öncelikle desenli ya da tek renk kumaştan bir mayo ya da bikini takımı giymelisiniz. Güneşlendikten sonra ise yürüyüşlerde bu kombininizi hafif kumaştan derin yırtmaçlı bir pareo, ya da keten bir gömlek ve güneş gözlükleri, hasır şapka, plaj terlikleriyle tamamlayabilirsiniz. Bu kombinle hem istediğiniz an pareo ya da gömleği çıkarıp havuz ya da denize girebilir hem de sahil kenarında yürürken şıklığınızdan da ödün vermemiş olursunuz. Ya da bikininin üzerine sizi serin tutacak ince kumaştan bir tişört ve şort da giyebilir, bunu da sandaletlerle tamamlayabilirsiniz.

Yaz Akşamları için Şık Elbiseler ve Parti Kombini Önerileri

Plajda yürüdünüz, denize girdiniz ve güneşlendiniz. Sıra geldi otelde şık bir akşam yemeği ve  de eğlenceli bir partiye… Tatilde koyulaşmış bronz teninize çok yakışacak beyaz, sade bir elbiseyi, sırt dekolteli ya da tek omzunuzu açıkta bırakacak bir model olabilir, iddialı takılarla -örneğin büyük halka küpeler ve uzun zincirli kolyelerle- birleştirerek o aradığınız şık ve yaz sıcağında rahat edeceğiniz kombini oluşturabilirsiniz. Ayrıca açıkta kalan ayak bileklerinize takacağınız şıkır şıkır bir halhal da yaz tatili temasıyla son derece uyumlu olacak ve cıvıl cıvıl görünmenizi sağlayacaktır. Düz beyaz elbise yerine çiçek desenli elbise modelleri de tercih edebilirsiniz. Bu kombinde takıları biraz daha sade tutup elbisenizi ön plana çıkarabilirsiniz. Salaş, tek renk bir tulum ve süslü sandaletler de yine size önerdiğimiz kombinler arasında.  Ya da ispanyol paça ve yine ince kumaştan olan, bacaklarınızı saracak renkli bir kumaş pantolonu, ona uyumlu ve belinizi açıkta bırakacak dekolteli bir cropla tamamlayabilirsiniz. İkisini aynı kumaştan giyerek takım yapabilir, ya da benzer renklerle hoş bir uyum sağlayabilirsiniz. Bu tarz hem vintage hem de oldukça şık duran kombinler son yıllarda güncelliğini koruyor. Euphoria dizisi karakteri Maddy tarzı desek daha rahat anlarsınız sanıyoruz. Bu kombini iddialı topuklularla da tamamladığınızda boyunuz daha da uzun görünecek ve farklı ama özgün tarzınızla tüm bakışları üzerinize çekeceksiniz.

Sportif Tatil Günleri için Kombin Fikirleri

Birbirinden farklı birçok yerde sportif giyinmeniz gerekebilir. Diyelim sahildekilerle anlaştınız ve plaj voleybolu oynayacaksınız ya da sahilde bisiklet süreceksiniz. Bunun gibi sportif faaliyetler için daha rahat ve spor kıyafetler giymelisiniz. İnce kumaştan pamuklu, son dönemin modası bilekleri büzgülü bir eşofman takımı giyebilirsiniz. Bunu da nefes alan rahat spor ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Üstünüzle uyumlu kumaştan rahat bir şort ve sporcu atleti de tercih edebilirsiniz. Bacaklarınızı saracak tayt, üzerine kumaş bir crop ve en üstüne de fermuarlı paraşüt bezinden bir eşofman üstü de kombininizi güzelce tamamlayabilir. Tercih size kalmış. Ne giyerseniz giyin spor için tercih edeceğiniz parçaların rahat ve ferah olmasına özen gösterin.


Bol Bol Gezecekler İçin Rahat Yolculuk Kombinleri

 

Yazın otel tatili yapmak yerine bol bol gezeceğiniz, kültürel bir seyahat de planlamış olabilirsiniz. Bunun için de daha rahat ve salaş kıyafetler seçmeli, ince kumaşlardan hava geçirgenliği olan, uzun yürüyüşleriniz sırasında sizi terletmeyecek parçalar tercih etmelisiniz. Birbiriyle uyumlu olacak ve rahat olduğu kadar sizi şık da gösterecek eşofman takımları giyebilirsiniz. Crop şort kombinleri yapabilir, askılı bluz ve uçuş uçuş etekleri yürüyüşlerde sizi yormayacak rahat ve şık babetlerle tamamlayabilirsiniz. Pamuklu kumaştan keten pantolonlar ve yine keten bol gömleklerle hem şık hem de vintage bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca vücudunuzu saracak spor bir elbise ve yine spor ayakkabılar da güzel bir tercih olacaktır.

Birbirinden farklı tatil planları için yine birbirinden farklı ve zengin kombin önerileri yaptık. Valizinizi hazırlarken önerilerimizi dikkate almayı ve sitemize bir göz atmayı unutmayın. Umarız ki güzel bir tatil geçirir ve kış dönemine kadar güzelce dinlenebilirsiniz. İyi tatiller dileriz…

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Temmuz 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR