Yazın Olmazsa Olmazları Elbise ve Tulumlar

Yazın Olmazsa Olmazları Elbise ve Tulumlar

 

Yazın Olmazsa Olmazları Elbise ve Tulumlar

Havaların ısınmasıyla beraber kışlıkları kaldırıp yazlık kıyafetlere geçiş yapıyoruz. Daha ince ve ferah kumaşlardan üretilen, yazın o cıvıl cıvıl havasını yansıtan yazlık kıyafetlerin en popülerleri şüphesiz ki elbiseler ve tulumlardır. Elbiseler ve tulumlar tek parça olmaları sebebiyle rahat kombinlenebilir, tek kıyafetle günü kurtarmanızı sağlayarak ne giysem derdinizi kolayca ortadan kaldırabilirler. Bundan ötürü sıklıkla tercih ediliyorlar. Birbirinden farklı kumaş, kalıp ve desenlerde üretilen tulum ve elbiselerle capcanlı kombinler yapabilir, isterseniz sahilde, isterseniz iş ve gece hayatında, isterseniz de sokakta yani birbirinden farklı birçok ortam ve opsiyonda rahatça kullanım sağlayabilirsiniz. Birbirinden farklı, özgün ve modaya uygun yazlık elbise ve tulum kombinleri yapmak istiyorsanız okumaya devam edebilir, sizin için hazırladığımız önerilere bir göz atabilirsiniz.

Bir Yaz Klasiği: Beyaz ve Desenli Elbiseler

Her yaz olduğu gibi bu yaz da beyaz ya da çiçekli elbise modası güncelliğini koruyor. Bu iki model de asla eskimeyen birer yaz klasiği haline geldiler. Beyaz ve pamuklu kumaştan üretilen hafif elbiseler yaz sıcağında hava alan rahat kumaşları, güneş ışınlarını yansıtmaları ve verdikleri o saf peri efekti sebebiyle milyonların tercihi olan modellerden. Askılı, dekolteli, sırt dekolteli, uzun, midi ve mini olarak tercih edebileceğiniz beyaz elbiseleri kombinlemek de oldukça kolay. Beyaz, kombininize ekleyeceğiniz aksesuarlara uyum sağlama açısından en doğru renklerden birisidir. Askılı ve pamuklu kumaştan üretilmiş midi boy beyaz bir elbiseyi renkli ya da denim tote çantalarla kombinleyebilir ve alta da topuklu bantlı sandaletler giyebilirsiniz. Son dokunuş olarak ise bu hafif kombini doğal bir makyaj ve salık saçlarla tamamlayabilirsiniz.

Desenli elbiseler ise leopar deseni ve çiçek deseni başta olmak üzere birbirinden farklı modellerde, birçok farklı seçeneği gözler önüne seriyor. Daha enerjik ve canlı bir tarza sahip olmak isteyenlerin başlıca tercihi olan desenli elbiseleri seçerken polyester içermeyen pamuklu kumaşlar seçmenizde ve elbisenin renklerine uygun parçalarla kombin yapmanızda fayda var. En sevilen modellerden olan çiçek desenli kısa kollu mini bir elbiseyi topuklu terlikler ve son dönemlerin modası ufak bir omuz çantasıyla tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz çiçekli kumaşla kolayca uyum sağlayacak kot bir ceketi de elbisenizin üzerine giyebilirsiniz.

Leopar desenli elbiselerle kadınsı tarafınızı ortaya çıkarıp etrafa dişil bir enerji yayabilirsiniz. Burada size tavsiyemiz bu tarz leopar desenli elbiseleri giydiğinizde mümkün olduğunca kadınsı bir kombin yapmanız yönünde. Kısa kollu ya da bisiklet yaka modeller yerine askılı, sırt ya da göğüs dekolteli mini boy bir elbise seçebilir, bunu da yine kadınsı tarafınızı vurgulayacak olan topuklu stilettolarla tamamlayabilirsiniz. Kedi tarzda güneş gözlükleri ve altın renkte büyük halka küpeleri de eklediğinizde yaza uygun, hem kadınsı hem de oldukça tarz bir kombin yapmış olacaksınız.

Gipsy Efektli Bohem ve Salaş Elbiselerle Ortamdaki En Özgün Tarza Siz Sahip Olun

Boho adıyla da anılan bu tarz otantik elbiseler salaş modelleri, püskülleri, etnik tarz ve desenleriyle yine en çok tercih edilen modellerin başında geliyor. Özellikle de yazın bronzlaşan teninizle çok güzel bütünleşecek bu elbiseleri farklı hissetmek istediğinizde giyebilir, etraftaki en cesur ve özgün kombinin sahibi olabilirsiniz. Askılı, salaş ve uzun bohem tarzda karışık renkli bir elbiseyi sallanan tüylü küpeler, püsküllü file çanta ve düz renk deri sandaletlerle kombinleyebilirsiniz. En üste ise hasır bir şapka takabilirsiniz.

Gömlek Elbise, Denim Elbise ve Vintage Puantiyeli Elbiseler

 

Gömlek elbiseler geçmeyen modası, uzun ya da kısa çeşitli renk ve desenlerdeki modelleriyle göz dolduruyor ve kadınların favori tercihlerinden biri olmayı başarıyor. Özellikle de kemer takılarak sıklıkla kombinlenen bu elbiseleri giyerken kemerinizle çantanızın uyumlu olmasına dikkat edin. Oldukça spor tarzda görünebilen gömlek elbisenizi yazlık spor ayakkabılarıyla, babetlerle ya da sandaletlerle kombinleyebilirsiniz. Üstten birkaç düğmeyi açık bırakarak gümüş bir kolye takabilir ve yine gümüş halka küpeler takıp, son dokunuş olarak da mandal bir tokayla saçınızı dağınık bir topuz yapabilirsiniz.

Denim elbiseler yaz kış fark etmeksizin kullanılan elbise modellerinden. Sokakta, plaj yürüyüşlerinde, gezilerde, kampüslerde… Birçok farklı lokasyonda rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle de açık mavi tonlardaki denim elbiseler taşlanmış, düğmeli ya da fermuarlı modelleriyle yaz günleri sıklıkla tercih ediliyor. Sıfır kollu yuvarlak yaka, mini boy düğmeli denim bir elbiseyi beyaz spor ayakkabıları ve tote bez çantalarla kombinleyebilir, dilediğiniz spor ve dinamik görüntüyü rahatlıkla yakalayabilirsiniz. 

Önereceğimiz son elbise modeli de 50’lerden günümüze asla geçmeyen modasıyla vintage severlerin kalplerinde taht kuran puantiyeli elbiseler. Birbirinden farklı renk kombinasyonlarıyla karşımıza çıksalar da en çok tercih edilenler siyah beyaz renkteki modeller. Bu tarz siyah beyaz puantiyeli kısa kollu ve eteği fırfırlı bir elbiseyi daha şık olmak isterseniz siyah topuklu bir stilettoyla ya da tek bant topuklu ayakkabıyla, gündelik giyecek iseniz de yazlık babetlerle tamamlayabilirsiniz. Saçlarınızı ise birer tutam alıp arkadan toplayabilir, kalanını salık bırakabilirsiniz. Oldukça feminen ve vintage görünen bu kombinle 50’lerin ruhunu 2000’lere taşıyabilirsiniz.

 

Tek Parça Şıklık: Tulumlar

Yazın hemen herkesin üstünde gördüğümüz ve giyene de çok yakışan tulumlar alt kısmı pantolon ya da şort şeklinde olabilen, tek parça kıyafetlerdir. Tek parça ile şıklığı çabasızca yakalayabileceğiniz, günü kurtaracak tulumları iş hayatında ya da sokak modasında, aklınıza gelebilecek birçok yerde kullanabilirsiniz. Alacağınız tulumun vücut şeklinize uygun olduğundan ve kaliteli bir kumaşa sahip olduğundan emin olmalısınız. Birbirinden farklı kalıp ve modelde üretilen tulumlarla oldukça şık ve rahat kombinler yapmak mümkün.

En çok tercih edilen palazzo kesim, yani bacak kısmı oldukça geniş, uçuş uçuş kumaşlardan üretilen tulumları yaz sıcağında ferah ve rahat hissetmek istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz. Ferah kumaşları ve kalıpları nedeniyle en çok tercih edilen tulum modellerinden olan palazzo kesim tulumları günlük kombinlerinize rahatça uyarlayabilir ve rahatlığı ve şıklığı tek parçada birleştirebilirsiniz.

Hem gündelik olarak hem de özel davetlerde ve iş hayatında kullanabileceğiniz bir diğer tulum modeli ise havuç kesim tulumlar. Bu tulumların basen kısmı geniş ve ayak bileklerine doğru daralmakta. İşe giderken belinize kemer takıp, ona uygun topuklu ayakkabılarla kombinleyebileceğiniz havuç kesim bir tulumu omuz çantasıyla tamamlayın ve şık iş kadını havanızla tüm gözleri üzerinizde toplayın.

Önereceğimiz son tulum modelleri ise anvelop kesim ve bodycon tarzı tulumlar. Anvelop kesim yani kumaşların üst üste getirilerek çapraz şekilde birleştirilmesiyle oluşan asimetrik tulumlar da hem gündelik kombinlerde hem de şık kombinlerde sıklıkla tercih edilen modellerden bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yabancı ünlü ve bloggerlar tarafından sıklıkla tercih edilen bodycon tulumlar ise son dönemlerde oldukça popüler olan tulum modellerinin başında geliyor. Kısa ya da uzun formda olabilen bu modellerde amaç vücut hatlarını belirginleştirip, şık ve aynı zamanda da iddialı bir görüntü elde etmek. Özellikle cesur bir stile sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilen bodycon tulumları özel davetler ve gece hayatında kullanabilir, içinizdeki asi ve özgür kadını ortaya çıkarabilirsiniz. Vücudunuzu tamamen saran ve ışıltılı siyah bir kumaştan olan bodycon tulumunuzu gümüş renk gece çantası ve topuklu ayakkabılarla kombinleyerek gecenin en cesur ve iddialı kadını siz olun.

 

Sizin için listelediğimiz elbise ve tulum modelleriyle yaz kombini derdinizden kurtulabilir ve nerede olursanız olun birbirinden iddialı ve şık görünümler elde edebilir, dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Size en çok yakışacak renk ve kesimdeki tulum ve elbise modelleri ve çok daha fazlasına ulaşmak için sitemizde bir alışveriş turuna çıkabilirsiniz. Keyifli alışverişler dileriz…

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Temmuz 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR