Yılbaşında Stil Gözükmenin İpuçları

Yılbaşında Stil Gözükmenin İpuçları

Yeni bir yıl yeni umutlar, yeni insanlar, yeni alışkanlıklar demektir. Bazen heyecanla bazen hüzünle, bazen yalnız bazen ise kalabalıklarla karşıladığımız yılbaşı belki bu sene sizin için daha özel ve özenli hissettiriyor. O halde ‘Bu yılbaşında ne yapacaksın?’ sorusunu cevapladıktan sonra koca bir seneyi nasıl bir görünüşle kapatacağınızın sorusu aklınızda belirmiş olabilir.

Yeni yılı ister evinizde rahat kanepenizde, ister dışarıda bir yerde sevdiklerinizle geçirin, şık giyinmek ve yılbaşı temasına uymamak için hiçbir neden yok! Elbette yılbaşı denince aklımıza geleneksel renkler gelir; kırmızı, yeşil ve beyaz gibi. Kombinlerinizde bunu yansıtmanın belki onlarca yolu vardır fakat biz yalnıza birkaçından bahsedeceğiz ve gerisini sizin hayal gücünüze bırakacağız.

Geleneksel Dedik: Bir Kırmızı Bir Yeşil

Yılbaşını Ev Konforunda Karşılamak

Eğer bu yılbaşını kendi evinizde sevdiklerinizle güzel bir akşam yemeği ardından tombala oynayarak karşılayacaksanız veya bir ev partisine gidecekseniz tam olarak istediğinizi giymekte özgürsünüz! Sıcacık evde dört mevsim giyinebilirsiniz. Elbette yeni yıl konseptine uygun giyinmek ve geceyi parlatmak mümkün.

Geleneksel renklerden gidersek eğer, özellikle bir ev partisinde mini/midi payetli veya saten kumaş kırmızı bir elbise giymek için harika bir fırsat! Omuzlarınıza atacağınız beyaz bir kürk ile mevsime daha uygun olabilir ve omuzlarınıza kar yağmış izlenimi verebilirsiniz. Böyle kıyafetleri kombinlemenin kolaylığı neredeyse istediğiniz aksesuarı seçebilme özgürlüğünüzdür. Bizim önerimiz ise dağınık toplu saçlarınızın altından gözüken ve yılbaşı temalı büyük küpeler olacak, elbette bir noel baba şapkası takmak da oldukça samimi durabilir.

Gelelim evde oturuyorsak ne giyeceğimize; unutmayın ki şıklık kendimizedir, başkasına değildir! İçinde iyi hissettiğimiz ne varsa onu giymeliyiz, yılbaşı da evde duranlar için harika bir fırsat olabilir. İster casual ister şık seçimler yapın, kırmızı ve yeşilin kucaklayıcı sıcaklığından faydalanın. Casual bir tercih için tayt üzerine kırmızı/yeşil tozluk giyebilir, üstünüze de yine bu temada kazak giyebilirsiniz. Şık tercihler için ise yine mini elbiseler göz alıcı bir tercih olabilirken, şık siyah deri pantolon ya da kırmızı tonlarda kışlık bir etek ile yapacağınız kombinler hem konforlu hem de şık tercihlerden olabilir.

 

Dışarıda Doyasıya Eğlenmek

‘Ben evde oturamam, dışarıda saatlerce eğleneceğim, enerjimi atana kadar dönmeyeceğim.’ diyorsanız da havanın soğukluğunu göz önünde bulundurmanızı ve gideceğiniz yere göre kombin tercihi yapmanızı öneririz, aman ertesi günü hasta geçirmeyin! Yılbaşını bir otelde, bir sokak eğlencesinde, bir mekanda kutlayacak olabilirsiniz. Eğer bir otele gidiyorsanız şu ana kadar ne alıp giyemediyseniz işte onu giymenin tam zamanı, elbette kırmızı veya yeşil baskın olanları öneriyoruz. Yine bir elbise veya tulum gibi tek parça modeller en şık ve akıcı duran parçalar arasında. Dekoltesi, aksesuarı, ayakkabınızın topuğu tamamen sizin özgürlüğünüze kalmış, istediğiniz gibi abartabilirsiniz. Dış mekanda bir kutlamaya/festivale gidiyorsanız da daha korunaklı giyinmenizi ve içinde daha rahat hareket edebileceğiniz bir kombin yapmanızı öneririz. İlk önerimiz yine şık bir tulum olmakla beraber kırmızı/yeşil renklerde kaşe bir etek ve şık parlak bir kazakla yapacağınız kombin üzerine giyeceğiniz kaban veya mont ile spor şık bir görünüme ulaşabilirsiniz. Hava soğuk, konsept yılbaşı dersek de elbette başınıza bir noel baba şapkası kondurmak oldukça sevimli olacaktır.

Vazgeçilmez Siyah Şıklığı

Özel günlerin en çok tercih edilen rengi, birçok alternatif kumaşıyla siyah belki de sizin de içinde en şık hissettiğiniz renk! Yılbaşı temasına özellikle aksesuarınızla, ayakkabınızla uyabileceğiniz bu vazgeçilmez renk için önerilerimiz parlak, payetli, istediğiniz boyda elbise veya tulumlardan yana olacak. Üzerinize kaşe bir kaban ve gösterişi yılbaşı aksesuarlarınız, belki kırmızı bir fular ile gecenin yıldızı yeni yılın kucaklayıcısı olabilirsiniz.

Bonus: Kırmızı İç Çamaşırı Şans Getirir Derler!

Tutkunun rengi olarak bilinen kırmızı yılbaşımızı da renklendirirken, bir geleneğe göre yılbaşı gecesi kırmızı iç çamaşırı giymenin aşk adına şans getirdiğine de inanılırmış. Böyle özel günlerde minik inanışlar, umutlar göz çıkarmaz deyip neden kırmızı iç çamaşırlarımızı giymeyelim ki?

 

Yeni yılın hepinize hayallerinizi gerçekleştirme imkanı sunarken sevdiklerinizle olmaya ve her daim kendinizi keşfetmeye kapılar açması dileğiyle…


 
Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Aralık 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR