Athleisure Modası Nedir? Nasıl Spor Şık Kombin Yapılır?

Athleisure Modası Nedir? Nasıl Spor Şık Kombin Yapılır?

Athleisure Modası Nedir? Nasıl Spor Şık Kombin Yapılır?

Athleisure, daha yaygın olarak bildiğimiz adıyla spor şık giyim modası son zamanların en gözde moda akımları arasında geliyor. Spor kıyafetlerle de şık olabilme imkanı sunan bu moda akımı, günlük giyimlerimizde konforun önemini öne çıkarıyor. Athleisure giyimi asıl özel kılan nokta ise aynı zamanda hem pratik hem son derece modaya uygun bir giyim tarzı olması. Konforu temel alan ve spor gibi sağlıklı alışkanlıkların toplumda artmasıyla yaygınlaşan athleisure moda akımı, kolaylık sağlaması ve şık olmak isterken rahatlık fedakarlığı gerektirmemesiyle kalıcı olacak akımlardan birisi. 

Athleisure Moda Akımına Uygun Giyinmenin Yolları

Spor Şık Moda Akımının Temeli: Konfora Ağırlık Verin

Spor şık yani athleisure moda akımına uygun giyinmek için ilk yapmanız gereken şey konforlu, spor giyim parçalarını tercih etmeniz. Farklı kombin seçenekleri yaratabilmeniz için bu spor giyim ürünlerinde kendinizi sınırlandırmamalısınız. Her zaman herkesin dolabında bulundurması gereken belli başlı ürünlere yer vererek gün içindeki kombin hazırlama sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bunun için en temel ürünlerle başlamak en mantıklı seçeneğiniz olacaktır. Birçok kombininizde kullanacağınıza emin olduğunuz eşofman modelleri ve tayt modelleri gibi alt giyim ürünlerine ve sweatshirt modelleri gibi zamansız moda parçalarına gardırobunuzda mutlaka yer vermelisiniz. 

Athleisure Stilinde Kontrast Etkisini Kullanın

Çıkış noktası zıtlıkları bir araya getirmek olan spor şık moda akımına uygun giyinmek istiyorsanız, birçok kontrasta kombinlerinizde yer vermelisiniz. Örneğin, eğer tayt giyecekseniz, üzerinize oversized bir gömlek modeli veya şık bir kazak modeli tercih edebilirsiniz. Bu noktada dar bir parça ile oversized bir parçayı bir araya getirmek oldukça önemli. Bunun dışında kombininize kazandıracağınız kontrast kumaş tercihlerinizle de yaratılabilir. Buna örnek olarak, eşofman ve sweatshirt ile yapacağınız bir kombini şık bir deri ceket modeli ile kombinleyip bu kontrastı elde edebilirsiniz. 

Minimalist Kombinlerle Uğraşsız Spor Şık Görünümler Elde Edin

Başarılı bir athleisure stiline sahip bir kombin yaratmak için en güvenli seçenek minimalist bir kombini hedeflemektir. Gardırobunuzdaki çoğu parçayla uyum sağlayabilecek şık ve minimalist parçalar hem işinizi kolaylaştıracak, hem de size şık bir görünüm kazandıracaktır. Athleisure akımının estetiği konfora dayalıdır ve bu havayı yaratan genelde sade, basit renklerdir. Siyah, beyaz, gri, bej gibi nötr ve minimalist renkler tercih etmek daha kolay kombinler yapmanıza yardımcı olurken athleisure akımına uygun giyinmenizi de sağlayacak. Genel olarak minimalist ve gösterişten uzak kombinler tercih etmeniz konforu ön plana çıkaracağı için aradığınız görüntüyü size verecektir. Ayrıca minimalizmden yana olmak uğraşsız şekilde hazırlanmış şık bir kombinle stilinizi güçlendirecektir. 

Aksesuarlar ile Spor Giyime Şıklık Kazandırın

Minimalizm her ne kadar athleisure, yani spor şık kombinler için önemli bir kriter olsa da aksesuarların önemi de bu konuda oldukça büyüktür. Spor şık kombinlerde spor giyim ürünleri ağırlıklı kullanıldığı için aradığınız şıklığı akseusarlar yardımıyla elde edebilirsiniz. Örneğin, spor bir tayt ile düz bir t-shirt modeli tercih ediyorsanız kombininizi tamamlamak için şık bir deri ceket modeli yeterli olmayabilir. Hareketli ve şık bir kolye ve küpelerle veya tercih edeceğiniz şık bir çanta modeliyle athleisure estetiğinizi kuvvetlendirebilirsiniz. Tam tersi şekilde, eğer şık bir kombin yapıp yine de konforlu ve spor bir görünüme sahip olmak istiyorsanız yine aksesuarların gücünden faydalanmayı düşünebilirsiniz. Örneğin, şık bir elbise modeli tercih etmek istiyorsanız, spor bir ayakkabı ve spor bir çanta sayesinde daha spor şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

 

Spor şık kombinler yaratmak veya spor şık ağırlıklı bir stile sahip olmak istiyorsanız dikkat etmeniz bazı konular yukarıdakiler gibidir. Fakat nereden başlayacağınızı ve nasıl adım atacağınızı bilmiyorsanız, yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler hemen hemen aşağıdaki gibi özetlenebilir:

 
  • Dengeli bir görünüm için spor parçaları normal kıyafetlerinizle bir araya getirin.
  • Özellikle parçaları karıştırma ve kombininize farklı katlar ekleme söz konusu olduğunda yaratıcılığınıza güvenin.
  • Sezonluk spor giyim trendlerini takip edin.
  • Denim ve deri modelleri, spor kumaşlarla birlikte kullanın.
  • Spor salonunda giyeceğiniz herhangi bir eski parçayı günlük hayatınızda giymeyin.
  • Aksesuar ve takı eklemeyi unutmayın.
  • İmza stilinizi ve görünümünüzü kenara bırakmayın, sadece yeniden yorumlayın.  
  • Parlak renkler ve desenlerle aşırıya kaçmamaya çalışın. 
 

Spor şık, diğer adıyla athleisure akımının kalıcı olacakmış gibi görünen bir moda akımı olmasının en büyük sebeplerinden birisi, konforu elden bırakmadan şık olabilmeyi keşfeden kadınların bu tarzdan vazgeçememesi. Yolun başında hangi adımları atacağınızı bilmiyorken nasıl spor şık kombinler yapacağınıza emin olamayabilirsiniz, uyumsuz kombinler oluşturmaktan korkuyor da olabilirsiniz. Fakat inanın ki athleisure moda akımına uygun giyinmek tahmin ettiğinizden de kolay. Yukarıda anlatılan ve maddelenen belirli öneriler ve önemli noktalara dikkat verdiğiniz ve bu yolu izlediğiniz sürece, en konforlu ve en şık kombinler sizin olacak!


 
Etiketler: Athleisure, Spor Giyim
Haziran 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR