Kombin Yapmaktan Sıkılanlara Öneriler: Kapsül Dolabınızı Oluşturun

Kombin Yapmaktan Sıkılanlara Öneriler: Kapsül Dolabınızı Oluşturun

Kıyafetlerinizi kombinlemek artık sizi eskisi kadar heyecanlandırmıyor ve belki de bir önceki yazımızdaki önerilerimizi fazla minimal buldunuz.’Ben heyecan arıyorum, gerçek bir değişim istiyorum.’ diyorsanız size daha zorlayıcı bir teklifle geliyoruz: Kapsül dolap!

Bir sürü kıyafetiniz var, dolayısıyla hangisinden vazgeçeceğinizi seçmek elbette zor olacak. Fakat tamamıyla minimal bir yaşama geçip az ve öz eşyayla yaşamayı planlamıyorsanız elinizdeki parçalardan yazlık ve kışlık olmak üzere kapsül dolap oluşturun ve kendinize, siz deyin 1 ay biz diyelim 2 ay gibi bir süre tanıyın. Bu süreyi kapsül dolabınızdan giyinerek geçirin, bakalım kombin yapmak sizi daha farklı hissettirecek mi? Üstelik bundan sonraki alışverişinizde bütçenizi de az sayıda kaliteli parçaya ayırmanızı tavsiye edeceğiz. 1-2 aydan sonra ise kapsül dolabınızı diğerleriyle yenileyin ve tüm kıyafetlerinizi giyebilmenin ‘mecburi’ keyfine varın.

Kapsül Dolap Nedir ve Gerçekten 33 Kıyafetle mi Yaşamam Gerekiyor?

Kapsül gardrop renk ve stil olarak birbiriyle uyumlu olan az sayıda parça ile giyinmeyi ifade eder. Genellikle zamansız dediğimiz, yani moda trendlerinden bağımsız parçalardan oluşur. Tüketim çılgınlığının önüne geçmeyi benimseyen kapsül dolap akımı birçok ünlü tarafında da tercih ediliyor. Project 333 diye bilinen ve 33 parça ile kapsül dolap oluşturan projeye göre bu kadar parçayla yaşamak mümkün! Bu 33 parçaya iç çamaşırları, pijama, aksesuarlar gibi bazı kategoriler dahil değil elbette.

Peki kapsül dolap oluşturacak iseniz gerçekten 33 parça mı seçmek zorundasınız? Bizce elbette hayır. Kombin yapmaktan sıkılan, artık ilham bulamayan sizler için getirdiğimiz bir çözüm önerisi bu, haliyle asıl odaklanmanız gereken şey belki 40 parça ile bir aydan  fazla geçirmeniz. Yapacağınız seçimler birbirine uyumlu renk ve stilde parçalar olmalı ve her mekana uygun kıyafetler içermelidir; iş yeri, hafta sonu gezisi gibi.

Sürenizi tamamladıktan sonra kapsül dolabınızı tamamen boşaltmaya ve içini dolabınızdaki diğer parçalarla doldurmaya gayret edin. Böylece her kıyafetinizin değerini tekrar anlayacaksınız ve belki de satın aldığınızdan beri yüzüne bakmadığınız o kıyafetleri şu ana kadar aklınıza bile gelmeyecek şekilde kombinleyeceksiniz. Sonucunda da aynada gördüğünüz hoşunuza gidecek ve bu işi her sabah keyifle yapmaya başlayacaksınız!

Eğer kapsül dolaba ikna olduysanız bir iki renk seçerek bunlara uyumlu kıyafetlerinizi bir araya getirin ve dolabınızı oluşturmaya başlayın.

 

Kapsül Dolabıma Neler Koymalıyım?

 

Mevsim geçişleri biraz kararsız kaldığımız biraz ince biraz kalın giydiğimiz bir dönem. O halde tam da şu havalara uygun bir sonbahar kapsül dolabı hazırlayalım:

  1. Yazdan Kalma Esintilere ve Yağmurlara Trençkot

Havanın ılık olduğu aynı zamanda yağmur atıştırdığı veya estiği günler üstüne almak isteyeceğiniz ve çoğu kombininizle bir trençkot uyumlu ve şık bir tercih olur. 

  1. Kışın Habercisi Ayazlara Siyah Kaban

Beklenmeyen fırtınalı sağanaklar için trençkotun yetersiz kaldığı günlere kabanınız eşlik edebilir.

  1. Seveni Var Sevmeyeni Var: Deri Ceket

Eğer deri ceket seviyorsanız işte o mevsimdeyiz; ılıman yağışsız havalar cool görünmek için bire bir!

  1. Sade Şıklık için Siyah Pantolon

İster şık ister spor görünebileceğiniz bu parçaya kapsül dolabınızda yer vermezseniz olmaz.

  1. Hafta Sonu Sportifliği Jean Pantolon

Biraz da casual parçalara geçelim; 2-3 tane değişik tonlarda ve modelde jean pantolon ile çeşitli kombinasyonlar elde edebilirsiniz.

  1. Geçiş Mevsiminin Olmazsa Olmazı Tişörtler

Jean pantolonların üstüne deri ceketin içine giymelik kurtarıcı tonlarda ve desenlerde 8-9 tişörtünüze yer açın.

  1. Ofis Şıklığı için 3-4 Takım Elbise

İş dünyasını unutmadan halihazırda giydiğiniz takım elbiselerden bazılarını ekleyin.

  1. Ürperten Akşamlar için Trikolar

Tişörtlerin yetersiz kaldığı ve kışı hatırlatan günler için 5-6 tane trikoyu da kapsül dolabınıza yerleştirin.

  1. Açık Havalara Beyaz Sneaker

Beyaz spor ayakkabılar çok moda çok! Her dolapta bulunması gereken bu ayakkabılar her kombinle de yakışıyor diyebiliriz. Eğer siz çok popüler olan bu ayakkabıyı kullanmaktan hoşlanmıyorsanız başka bir spor ayakkabıyı dolabınıza eklemelisiniz. Ayrıca file kumaş yerine deri vb olması hafif yağışlı ve serin havalar için daha uygun olacaktır.

  1. Yağışlı Havalara Siyah/Kahverengi Bot

Yağışlı havalarda giymeniz gereken bir çift bot kapsül dolabınızda yerini almaya hazır. Siyah veya kahverengi bilekte biten bir bt ile ne çok kışlık ne çok yazlık bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

 

Gördüğünüz gibi ortalama 30 parça ile sizi 1 aydan fazla giydirebiliyoruz. Elbette bu parçaları farklı şekilde seçmek sizin stilinize kalmış.

 

 

Kapsül Dolap Bana Ne Gibi Kolaylıklar Sağlayacak?

 

Kapsül dolabınızı düzenlediğimize göre biraz motive olma zamanı! Fark ettiğiniz gibi yeterli ve zaruri tüm ihtiyaçalrınızı dolaba yerleştirdik. Kapsül gardrop ile şu kolaylıkların keyfine varabilirsiniz:

 
  1. Az sayıda kıyafet onların kaliteli olmasına imkan tanır, uzun süre sizinle kalırlar,
  2. Kaliteli parça giymenin konforunu hissedersiniz,
  3. Az parça ile yetindiğinizden kombin seçenekleriniz azalır ve hazırlanırken zamandan kazanırsınız,
  4. Daha tutarlı, akıcı ve uyumlu bir stiliniz olur; ne de olsa az sayıda parçayı birbirine uyumlu olanlardan seçmek önemlidir.
  5. Az sayıda alışveriş ile daha az para harcarsınız. 1-2 ay alışveriş yapmayabilirsiniz bile!
 

O halde hak ettiğiniz görüntüyü ve konforu yaratın, verdiğimiz öneriler ile giyinmeyi yeniden keyifli ve pratik bir hale getirin. Kapsül dolabın sağladığı faydalara ve stilinizde oluşturduğu akıcılığa siz de şaşıracaksınız.

 

 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Kasım 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR