Geçiş Mevsimlerinde Nasıl Giyinilir?

Geçiş Mevsimlerinde Nasıl Giyinilir?

Yaz ve kış aylarında hava genellikle sabit olduğu için kombin yapmak daha kolaydır. Fakat sonbahar ve ilkbahar aylarında hava gün içinde bile değişken ve kararsız olduğundan, biz de kombin yapma konusunda kararsız oluruz. Ne giyeceğimizi, neyi nasıl kombinleyeceğimizi seçmek normalde de kolay bir iş değilken geçiş havalarında iyice zorlaşır. Sıcak havalarda ne giyeceğinizi bulmak her zaman bahar aylarındakinden çok daha kısa sürer. Fakat sonbaharda moda trendlerine hakim olsanız da, bu trendlerden nasıl faydalanacağınız ve nasıl giyineceğiniz konusunda kararsız olabilirsiniz. Bunun için gardırobunuzda her zaman sizi bu kararsızlıktan kurtaracak birkaç temel parçaya sahip olmalısınız. İşte geçiş mevsimlerinin kararsız havalarından sizi kurtaracak o parçalar!

Geçiş Mevsimlerinde Sahip Olmanız Gereken Giysiler

Sonbahar ve ilkbahar mevsimleri birçoğumuzun en sevdiği dönemler olsa da bu mevsimlerde giyinmek çok da kolay olmuyor. Havanın ne çok sıcak ne de çok soğuk olması rahat koşullar sağlarken, sürekli elimizde mont gezdirdiğimiz havalar da bizi yorabiliyor. Yazdan kışa geçerken serin havalara hazırlıksız yakalanıp kıştan yaza geçerken havanın ne kadar çabuk ısınacağını kestiremiyoruz. Bunun için geçiş mevsimlerinde mutlaka elinizin altında bulunması gereken, gününüzü kurtaracak kıyafet önerileri işinize yarayabilir!

Blazer Ceket

Kalın montlara gerek duymadığımız, fakat gün içinde tişörtlerimizin veya gömleklerimizin üzerinde ekstra bir kata ihtiyaç duyduğumuz havalarda yeni kurtarıcılarımız blazer ceket modelleri. Yalnızca iş giyim, business casual stillerinde değil her stilde yer almaya başlayan blazer ceketler 2022 sonbahar moda trendleri arasında da yer almasıyla bu yıl geçiş mevsimlerinin gözde parçası. Hemen hemen her yerde ve her zaman giyebileceğiniz blazer ceketler hem geçiş havalarına hem de moda trendlerine uygun giyinmenizi sağlayacak.

Deri Ceket

Geçiş mevsimleri dendiği zaman birçoğumuzun ilk aklına gelen dolaplarımızın kurtarıcı parçası deri ceketlerimiz oluyor. Yıllardır moda trendleri içinde farklı şekiller alarak yerini koruyan deri ceket modelleri ilkbaharda da sonbaharda da stilimiz ne olursa olsun kombinlerimizi tamamlayabiliyor. Günümüz trendlerinde eşofmanlarla bile kombinlenebilen deri ceketler geçiş mevsimleri için ideal imza parçanız olabilir. Oldukça risksiz bir parça olması ve yıllardır trendler arasında yer alması da stilinize önemli bir katkıda bulunacaktır.

Trençkot


Uzun yıllardır geçiş havalarında sokaklarda bolca gördüğümüz trençkot modelleri bu yıl da her yerde karşımıza çıkacak. Bir süre daha moda trendleri arasından çıkmayacak gibi görünen trençkotlar ile geçiş mevsimlerinde etkileyici bir stile sahip olabilir, dengesiz havalara ayak uydurabilirsiniz. Trençkotların genelde nötr renklerde üretilmesi de birçok çeşitli kombinde kullanılabilmesini sağlıyor. Yani stiliniz ne olursa olsun trençkotları kendi stilinize uyarlayıp geçiş mevsimlerini kolaylıkla geçirebilirsiniz.

Triko

Trikolar soğuk ile sıcak hava arasındaki ince çizgide bizi her zaman kurtarır. Kalın kazaklar ve ince tişörtlerin ara noktasını oluşturan trikolar, sayısız modelde bulunabiliyor. Bu da geçiş mevsimlerinde büyük kolaylık yaratıyor. Özellikle son yıllarda oldukça trend olan alt üst takım triko görünümleri bu sonbahar sezonunda en sevdiğiniz kombinlerinizden olabilir. Bu kombini tercih etmiyorsanız, trikolar yine de çeşit çeşit modelleriyle öncelikli tercihleriniz arasında yer alabilir. Tarzımız ne olursa olsun, trikolar geçiş mevsimlerinde mutlaka gardırobumuzda bulunması gereken parçalardan.

Sweatshirt

Pandemi dönemindeki ev rahatlığından sonra sokaklara taşınan konforlu giyim akımı sweatshirtlerin önemini de beraberinde getirdi. Sokak stillerinde sayısız kombinde gördüğümüz sweatshirt modelleri yalnızca spor kombinlerde değil, şık kombinlerde de kullanılmaya başlandığından beri hepimizin güvenilir kapısı oldu. İşte bu geçiş mevsimlerinde ne giyeceğini bilmeyenler için büyük bir fırsat. Ne ile kombinlerseniz kombinleyin, kabul göreceğini bildiğimiz bu parça sıcak mı soğuk mu olacağına karar veremeyen havalarda sizin karar vermenizi kolaylaştıracak!

Eşofman Altı

Yıllar içinde kadın giyimde konfora verilen önem arttıkça eşofmanların gardıroplarımızda kapladıkları alan da genişledi. Artık dilediğiniz modelde, dilediğiniz kumaş ve renklerle tasarlanmış eşofmanlar bulabileceğiniz bir dönemdeyiz; bu da herkes kombinlerinde kendine özgü eşofman modelleri kullanıp stilini konforlu hale getirebilir demek. Özellikle geçiş mevsimlerinde sıcak veya soğuk endişesi yaşatmayacak olan eşofman modelleri bu sonbahar mevsiminde de en güvendiğiniz kombinlerinizde yer alabilir. 

Geçiş Mevsimleri İçin Kombin Önerileri

Gardırobunuzda çeşitli parçalar bulunması ayrı, bu parçalarla dilediğiniz kombini yapabilmek ayrı. Giymeyi çok istediğiniz fakat geçiş mevsimlerinde nasıl kombinleyeceğinizi bilmediğiniz giysiler mutlaka gardırobunuzda vardır, hepimizde olduğu gibi. İşte bu parçalarla yapabileceğiniz birkaç basit, gününüzü kurtaracak kombin önerisi!

Blazer Ceket ve Jean İkilisi

 

Blazer ceket, şık bir görünüme sahip olduğu için günlük kombinlerde kullanırken sizi zorlayabilir. Bu yüzden blazer ceketleri günlük kombinlerde kullanırken günlük, spor bir parça ile yumuşatmanız gerekebilir. Bunun için en iyi yöntem ise jeanler! Kendi vücut tipinize göre bir jean tercih etmek bu kombindeki en önemli noktalardan birisidir. Kendinize uygun bir jean seçtikten sonra, blazer ceket ve beyaz bir tişört ile kombinleyerek geçiş mevsimleri için sade fakat şık bir kombin elde edebilirsiniz. 


Midi Elbise ve Botun Uyumlu Kontrastı

 

İster sonbahar ister ilkbahar olsun, midi elbiseler geçiş mevsimlerinde fazlasıyla tercih edilen parçalardan birisi. Farklı desenlerle farklı şekillerde çok fazla karşımıza çıkan midi elbise modellerini kombinlemek bazen oldukça zor bir hal alabiliyor. Seçeceğiniz ayakkabı, çanta gibi çeşitli aksesuarlarla bambaşka bir hale bürünen bu elbise modelini geçiş mevsimlerinde kombinlemenin ise çok kolay bir yolu var: botlar! Bolca yağmura maruz kaldığımız bu mevsimlerde tercih ettiğimiz botlarla havanın henüz çok soğuk ya da çok sıcak olmayışıyla giyebildiğimiz midi elbiseler bir araya geldiğinde oldukça şık bir görünüm yaratıyor.

Uzun Etek ve Bol Kazak ile Salaş Şıklık

Son zamanlarda sokaklardaki sayısı epey artan uzun etekleri bol kazaklar ile kombinlemek sonbahar ayları için çok şık bir seçenek oluşturuyor. Çeşit çeşit desenlerde bulabileceğiniz uzun zaten etekleri yumuşak bol kazaklar ile bir arada kullanmak kombininizde yumuşak bir geçiş yaratırken kararsız havalara da uyum sağlayabilir. Bu kombini deri ceket ile tamamlamak ise sade ve konforlu kombininize şık ve iddialı bir görünüm kazandırabilir. Eğer stilinizin salaş kalmasını istiyorsanız bir omuz çantası ve spor ayakkabılar ile kombininizi tamamlayıp geçiş mevsimlerinde şık bir konfor elde edebilirsiniz.

 

 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Eylül 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR