Kombin Yapmaktan Sıkılanlara Öneriler: Tarzınızı Gözden Geçirin

Kombin Yapmaktan Sıkılanlara Öneriler: Tarzınızı Gözden Geçirin

‘Bugün ne giysem?’ ile başlayan günleriniz artık canınızı sıkmaya mı başladı? Sizin için keyifli bir aktivite olması gerekirken ilhamınızın gittiği veya kararsızlıklarla boğuştuğunuz sabahlar yaşamaya başladıysanız o zaman dolabınızda biraz değişiklik yapmanın zamanı gelmiş olabilir. Dolabınızı açtığınızda birbirine benzeyen benzemeyen onlarca tişört, sürekli kullandığınız o ceketiniz ve değiştirmeye üşendiğiniz küpeleriniz artık sizi o kadar da heyecanlandırmıyor olabilir. Bu durumu değiştirmenin, evden çıkmadan hazırlanırken özgüvenle ve keyifle kıyafet seçmenin bazı yolları var; nitekim bu yollar sınırlarınızı biraz zorlayabilir. Fakat gün sonunda göründüğünüz şekilden ve hissettiklerinizden çok memnun kalacaksınız! Üstelik tarzınızı tamamen değiştirmenize de gerek yok, ufacık değişimlerin aynadaki görüntünüzü ve hissiyatınızı nasıl değiştireceğine siz de şaşıracaksınız.

Sadece 5 Adımda Dolabınızı Baştan Yaratın

Size vereceğimiz tavsiyelere geçmeden önce birçok insanın bunu yaşadığını ve tarzından sıkılmak ile birlikte eskisi kadar zevkle kombin yapamaması oldukça doğal. Yine de kabul edelim ki bazı kıyafetlerinizi sıklıkla bazılarını ise neredeyse hiç tercih etmiyorsunuz. Giyim alışkanlıklarınızı değiştirmek bazen göründüğü kadar kolay olmaz fakat konfor alanınızdan çıkmak bir süre sonra sizi iyi hissettirecektir. Çok basit değişiklikler ile aslında tarzınızı çok da değiştirmenize gerek kalmadan yeniden giyinirken keyif almanızı sağlayacak 5 öneri ile geliyoruz:

Kıyafetlerinizi Elden Geçirin

Bir pazar gününün öğleden sonrasını boşaltın ve dolabınızdaki her parçayı indirin. Aşağı yukarı tarzlarına göre onları gruplandırın; iş hayatınız için, haftasonu gezmeleriniz için, ev kıyafetleriniz için gibi. Özellikle son gruba önem vermenizi istiyoruz, çünkü çoğu zaman dışarısı için ve başkaları için giyiniyoruz. Halbuki özsaygınızı güçlendirmenin bir yolu da kendiniz için giyinmek ve kendinize özenmektir. Böylelikle evdeki serbest zamanınızı giyim açısından sizin için keyifli hale getirebilirsiniz.

Duygusal Olmayın ve Bazı Kıyafetlerinizden Kurtulun

Ne insanlara ne kıyafetlerinize! Onlara aşırı bağlanmayın, vadesi dolan parçalarınızdan kurtulun. Örneğin çok eskiyip atmaya kıyamadığınız, alırken az çok beğendiğiniz ama yüzüne bakmadığınız, modelinin sizin stilinize artık uymadığı veya vücudunuza oturmayan kıyafetleri ayırmanın vakti geldi. Aslında burada saydığımız her kriter bir parçay en son ne zaman ve ne kadar konforla giydiğinize cevap veriyor. Cevabınız hayır veya çok az ise o zaman kıyafetlerinizi atmamak, bir tanıdığınıza vermemek veya satmamak için hiçbir neden yok!

Kurtulduğunuz Kıyafetlerin Yerini Doldurmak İsteyebilirsiniz

Önce bir şartımız var: Gerçekten çok fazla kıyafeti kenara mı ayırdınız veya örneğin ev kıyafetine gerçekten ihtiyacınız mı var? Cevabınız en az 1 evet içeriyorsa o halde bütçe hazırlamakla başlayabilirsiniz. Ardından yalnızca listenizdeki ürünlerle ilgili bir fiyat araştırması yapın. Buradaki önerimiz ise az sayıda kaliteli kıyafet tercih etmeniz yönünde; ister inanın ister inanmayın gün sonunda daha tatmin olacaksınız. Bütçenizi sarsmadan alışveriş yapmak için ise önceki yazımıza göz atabilirsiniz: Bütçenizi Sarsmadan Şık Görünmenin 10 Yolu

Dolabınızı Yeniden Düzenlemekten Çekinmeyin

 

Dolabımızı yerleştirmeye başlayalım. Çoğunlukla aynı bluz ve pantolonları giydiğimizi kabul ettiğimize göre gelin en sık kullandıklarınızı altlara ve arkalara katlayıp koyun. Aynı şekilde askıya asacağınız parçaları da, en az giydiklerinizi ortalayarak asın ki dolabınızı açtığınızda ilk gördükleriniz onlar olsun. Bu yöntemin gerçekten etkili olduğunu söyleyebiliriz çünkü özellikle hızlıca hazırlanmanız gereken günlerde muhtemelen ulaşması en kolay olan parçalar sizin için daha çok tercih edilir olur; mecburi olarak farklı kombinler yapacaksınız ve bu farklılık hoşunuza gidecek.

 

Bazı Kıyafetlerinizi Daha Çok Sevin

Sırada az giydiğiniz kıyafetlerinizi daha çok sevmekte ki dolabınızı dediğimiz şekilde yerleştirdiyseniz muhtemelen artık onlara daha çok şans tanıyacaksınız. Eğer bu pazar gününüzden vakit kaldıysa biraz da bu az giyilmiş parçalarınızla kombin yapmayı deneyebilirsiniz. Unutmayın ki bu kıyafetleri de zamanında beğenerek almıştınız, o halde bırakın stilinizi yansıtsınlar ve şıklığınıza katkı yapsınlar.

 

Giyinmek aslında bir o kadar basit ve eğlenceli; stil oluşturmanın sonsuz olduğu fakat seçimlerimizin sınırlı olabildiği şu günlerimizde neden içinde en iyi hissettiğimiz kıyafetleri kombinlerken keyif almayalım ki? Eğer benim isteğim ve cesaretim var, sıfırdan stilimi oluşturmak istiyorum diyorsanız o halde sizi modanın kapılarını aralamaya ve Moda101 serimizi incelemeye davet ediyoruz!

 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Ekim 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR